Vandoorne želi novi početak poput Magnussenovog

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Stoffel Vandoorne vjeruje da njegova karijera može ići u smjeru Kevina Magnussena koji je nakon otkaza iz McLarena nastavio karijeru u Formuli 1.

Podsjećamo, Magnussen je nakon 2015. godine i samo jedne sezone u McLarenu dobio otkaz, te se našao bez vozačkog mjesta. Zatim je otišao u Renault, a onda u Haas.

“Osjećam da imam podršku od velikog broja ljudi u paddocku. Recimo da shvaćaju kakva je situacija bila tu u McLarenu,” kaže Vandoorne.

“Pitajte Kevina, on je bio u sličnoj situaciji i mislim da mu je zaista godio novi početak. Radujem se sličnom scenariju. Htio bih imati novi početak i vidjeti što budućnost nosi.”

Prošlo je deset godina otkad je McLarenov vozač osvojio naslov, ali to nije toliko zabrinjavajuće koliko pad u formi od 2013. godine.

Magnussen je postavljen u ulogu rezervnog vozača putem e-mail poruke, kako sam tvrdi, a bez obzira na tešku godinu u Renaultu – sad je procvjetao u Haasu. Vandoorne, bez obzira na sve, ne želi kriviti momčad:

“McLaren je došao u ranom stadiju moje karijere.”

“Pomogli su mi kroz GP2 i kroz Super Formulu u Japanu. Pružili su mi priliku da dođem u Formulu 1 i na tome ću im uvijek biti zahvalan.”

“Vozačko tržište je bilo malo neobično, a sjedala nestaju svakog dana, recimo.”

“Šanse za iduću sezonu su vrlo male, ali dok sve nije riješeno – nastavljamo s razgovorima i dajemo sve od sebe. Samo to možemo učiniti u ovom trenutku.”

Ako se poželi okušati u drugim serijama, Vandoorne je dobio poziv Dale Coyne Racinga da dođe u IndyCar iduće sezone.


Odgovor

3 komentara

  1. Mclaren
    wilson Prikaži

    Nisam siguran kako gledati na njegove rezultate u F1. S jedne strane je razmak u odnosu na Alonsa u kvalifikacijama mali(osim u zadnjim utrkama) dok u samoj utrci uglavnom izgleda blijedo. U ove dvije godine je skoro pa neprimjetan. U izjavama počitički korektan, čak i nakon vritnjaka od strane McL-a. Mlako, mlako i opet mlako. Da, bolid je loš. Da, odnosi u ekipi su poljuljani. Sve u svemu, ekipa izgleda nepovezana. Loša struktura, gluhi telefoni među odjelima ili nešto treće….nebitno je. Da li će Zak i restrukturiranje ekipe uroditi plodom, znati ćemo do kraja 2020. Možda i prije. No,nikako se ne mogu oteti dojmu da Stoffel nije bio na visini zadatka. A u posljednjim utrkama izgleda potpuno demotivirano. U jednu ruku razumljivo. Možda stvarni proradi u drugoj ekipi, no ta druga prilika…..jako teško. Nema u tom sportu milosti. Ocon, Wehrlein, Di Resta…da ne nabrajam dalje. Kako bilo, želim mu uspješnije utrkivanje gdje god vozio.



    12
    12

    0
  2. Fia
    bodo Prikaži

    Dečko ako nije siguran ili nema zlatnu sponzorsku polugu neka dobro razmisli prije odbijanja ponude DC Racinga za Indy jer propuštaš uživanje , a godine brzo idu.. Niti FE nije za odbaciti ali su sva sjedala za ovu sezonu zauzeta..



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.