Verstappen uvjeren da su suci stroži prema njemu nego prema drugim vozačima

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 18 komentara

Max Verstappen je i dalje uvjeren da je nepošteno tretiran nakon incidenta s Valtterijem Bottasom tijekom VN Italije. Tvrdi da su neki drugi vozači uspjeli proći nekažnjeno za neke puno gore poteze.

Red Bullov vozač je izgurao Bottasa van staze na kočenju za 1. zavoj i dobio kaznu 5 sekundi na konačno vrijeme.

“Analizirao sam videa od prošle godine jer nema puno smisla gledati što se događalo prije 10 ili 15 godina. Ista stvar se dogodila između Strolla i Masse prošle godine.”

“Massa je bio vrlo mudar i nije zakačio njegov kotač. Ostao je na bijeloj liniji i bio malo van staze, ali je i dalje bio na bijeloj liniji.”

“Naravno da uvijek pokušam maksimalno otežati protivniku da prođe pokraj mene.”

“Borit ću se za svaki milimetar staze, kao što sam to i činio. Na kraju krajeva – mislim da je odluka bila vrlo stroga.”

“Osim toga, gledajte što se događalo u Monzi. Drugi vozači su se gurali van staze, oštetili jedni drugima bolide, zaletavali se jedni u druge, a mi nismo imali nikakvo oštećenje [iz našeg dvoboja]. Zakačio je moj kotač i morao otići široko.”

“Nije bilo štete i mislim da je zato kazna preteška.”

Verstappen priznaje da se pomicao na kočenju kako bi branio poziciju, ali je i dalje uvjeren da je Bottas imao dovoljno mjesta da izbjegne sudar.

“Naravno da sam išao ulijevo, ali dok mu god date širinu bolida – sve je u redu. Mislim da sam mu dao dovoljno mjesta. Naravno da se radi o milimetrima. Možda je jedan milimetar taman dovoljno, ili nije, ali ja se tako utrkujem. Na milimetre, ne na metre.”

Iako je Verstappen kroz kratku karijeru u Formuli 1 imao dvoznamenkasti broj incidenata, a samo ove godine je imao sedam incidenata u prvih pet utrka – kaže da je sve to preuveličano jer se uvijek morao braniti od moćnijih bolida.

“Moram se ovako jako braniti jer mi uvijek fali snage na pravcu. Da imamo bolju maksimalnu brzinu nikad ne bismo bili u ovoj poziciji.”

“Mogao bih lako reći – pusti ga i svejedno bismo imali dobru utrku i svi bi rekli da je Max imao sjajnu utrku. Ali, ja nisam tu da završim četvrti.”

Verstappen je stoga u Italiji završio peti.


Odgovor

18 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Tako je Max.. Slazem se.. Svi su protiv tebe.. Sam protiv svih.. Samo naprijed..



    3
    3

    0
    • Red Bull
      Onomatopeja Prikaži

      Pa dobro Botas ih je izmasakrirao u Madjarskoj pa je dobio koliko on 10 sec. kazne!Nije Verstapen cvjecka daleko od toga ali onaj batler Botas je takodje udarao pa je bio mizerno kaznjen.



      3
      2

      1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Premda se slazem da se Mercedes ne kaznjava adekvatno ali Max je jedini na gridu koji ima tako mali omjer sranja na stazi i kazni i onda jos kmeci za incident gdje je kriv 100%.. Vodit se cinjenicom ‘on je isto napravio pa nije kaznjen’ nije ispravno..



        1
        -1

        2
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Sam si kriv ako jesu


    0
    0

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sva sreća pa nije afroamerička židovka ;)



    4
    3

    1
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    pa s obzirom sto si prije radio i koliko si kazni dobio imas odlican tretman sudaca tak da ti je bolje da sutis. Stvarno svasta….



    2
    1

    1
  5. Formula 1
    tomz Prikaži

    “Ali, ja nisam tu da završim četvrti.”

    Verstappen je stoga u Italiji završio peti.

    Ajme Ante kako si winao s ovom rečenicom haha!



    9
    8

    1
  6. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Kao što sam poslije Monze napisao, Max nije ništa naučio, a tek kada razbije LH doći će do promjena.



    3
    1

    2
  7. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …par razmišljanja ‘iz drugog’ kuta…
    -max je latentni homoseksualac koji se boji prolaska ‘odozada’ jer je tako naučio od tate, nažalost po njega F1 je sport koji ide ‘both ways’…
    -na najboljem je putu da postane lošija kopija alonsa jer ne vidim da će uskoro biti u poziciji osvajati naslove a otac i dalje liječi svoje frustracije na sinu pa ga uči da bude kakav je a to je da je on najbolji a svi su tu samo slučajni prolaznici…
    -RB ga pokušava preodgojiti no za sada je 4-5 utrka maksimum bez remisije…
    -od početka mu se dopušta previše tako da će urazumljivanje biti teže…
    -it’s all about the money…
    -vrhunski je talent , zapravo na talent se više nebi trebao vaditi, no vrhunski talent je bila i Mirjana Lučić npr.( vidi analogiju)…
    -što će biti kada netko nastrada ili pogine, a taj netko bude netko treći?…



    3
    0

    3
  8. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Sve po zasluzi, rekli bi….



    3
    3

    0
  9. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Imam osjećaj da kod njega ne vrijedi ona da pamet dolazi s godinama.



    3
    1

    2
  10. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    let me get my violin out…



    6
    5

    1
  11. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Max ima u ovoj sezoni 10 incidenata koje je večinom sam izazvao. U karijeri do sada koja nije nešto posebno duga ima već prljavih poteza što neki nisu napravili u cijeloj karijeri. Ona mjenjanja putanja na kočenju kao i guranja bolida van staze ili sudari kao npr s Vettelom u Kini su mu normalna stvar. S obzirom što je do sada sve napravio a drugi su kažnjavanj za isto može samo sutiti. Jasno je svima da sudci nisu dosljedni u kažnjavanju i ide se politikom ovaj je Max , ovaj je Lewis e to za njih nije kazna a ovo je tamo neki Grosjean ili ne znam ja tko e njemu ide kazna odmah za istu stvar. Zbilja moraš biti osoba bez srama u ovakvoj situaciji da se žališ na sudce kao sada Max. Vrhunski vozač je, talent ima no o talentu se vec odavno treba prestati pričati jer tu nije od jucer. No ja dugo nisam vidio nekog vozača koji nemože vidjeti nekoga kraj sebe da ga taj pokusava proći. Pa tako bi mogli svi raditi, udarati mjenjati smjer na kočenju , gurati van druge itd. Pa na što bi to ličilo? Već sam rekao mala je razlika izmedu talenta i vrhunske vožnje i luđaka i ludosti u F1. A Maxovi neki potezi graniče s ludošću.



    9
    7

    2
  12. Safety Car
    Tomislav2911 Donator Prikaži

    Ako Max dohvati Hamiltona, bit će zanimljivo i bit će svakakvih kazni. Jednako zanimljivo (s manje kazni, ali više akcije) bi moglo biti ako se sretnu Max i Fernando. Možda ćemo gledati reprizu Schumijevog bijesnog traženja Coultharda po boxu?



    1
    1

    0
  13. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Malo govno balavo…odlican za razbijanje svog i tudzih bolida, Maldonado The Second.


    0
    -3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.