Verstappen: Novi Renaultov motor je više od sekunde sporiji od Mercedesa i Ferrarija

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 11 komentara

Max Verstappen kaže da je C specifikacija Renaultovog motora i dalje više od sekundu sporija od Mercedesa i Ferrarija na stazi poput Monze.

Christian Horner i Helmut Marko su pohvalili najnoviju nadogradnju motora nakon što su je u petak isprobali na bolidu Daniela Ricciarda, a za posljednji trening i kvalifikacije isti je motor dobio Max Verstappen.

On se kvalificirao na 5. mjesto za današnju utrku, ali sekundu i pol iza Kimija Raikkonena i samo 3 desetinke sekunde ispred Romaina Grosjeana u Haasu.

“Malo je brži od prošlog, što je pozitivno na neki način, ali još uvijek nije dovoljno,” rekao je Verstappen o novom motoru.

“Možda je u Q3 zaostatak bio malo veći nego u Q2, ali u Q3 sam ja bio prvi vani na stazi u posljednjem pokušaju i napravio sam najbrži krug dok su svi ostali bili u zavjetrini između sebe. To na ovoj stazi vrijedi još 3 ili 4 desetinke.”

“Moglo je biti i malo bolje. Još uvijek fali više od sekunde.”

Daniel Ricciardo je odradio samo jedan pokušaj u 1. rundi, a krenut će sa začelja zbog mijenjanja motora. Njegov krug bio je 4. najbrži, ispred Verstappena. Australac kaže da je mogao osjetiti Renaultovu nadogradnju:

“Osjetio sam da u njoj ima malo više snage, posebno jer sam napravio samo jedan krug u kvalifikacijama,” kaže Ricciardo.

“Vjerujem da još uvijek nije bilo optimizirano za taj jedan krug, ali znakovi su ohrabrujući. U mom prvom krugu [na 1. treningu] sam imao problema što nas je malo zabrinulo, ali od tada je sve bilo pozitivno.”


Odgovor

11 komentara

  1. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Honda je znači brža. I nekako mi se čini da Renolček ima najviše problema sa pouzdanošču.



    2
    2

    0
  2. Fernando Alonso
    zonosso Prikaži

    Mogu se okladiti da bude prdnul renolcek u Alonsovom bolidu….



    3
    3

    0
  3. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Lako li je prebaciti krivnju na motor..



    6
    3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.