VN Njemačke ostaje u kalendaru 2019.!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Šefovi Formule 1 i staze u Hockenheimu našli su zajednički jezik i postigli dogovor kojim se garantira da ćemo i iduće sezone gledati VN Njemačke na toj stazi!

Nakon tjedana pregovora, nepoznati izvori tvrde da je situacija napokon riješena. Ugovor još nije potpisan, ali to bi trebala biti formalnost pa ćemo tako i iduće godine gledati 21 utrku.

Autosport prenosi da se radi o jednogodišnjem ugovoru, što znači da ostaje pitanje kakva je dugoročna budućnost VN Njemačke, ali to također otvara prostora i vremena za ozbiljnije pregovore oko petogodišnjeg ugovora od 2020. godine.

Neki nagađaju da je Liberty smanjio cijenu prisustvovanja, ali navodno su došli i novi sponzori koji osiguravaju da utrka bude isplativa, a među njima bi mogao biti i Mercedes.

“Vrlo smo skloni ideji da VN Njemačke ostane. Kao što smo rekli – mi nismo promotori. Mi vodimo ekipu i to je već dovoljno komplicirano. Teško je ulaziti u diskusiju koja se vodi između Libertyja i lokalnih organizatora.”

“Mi smo pokušali pomoći oko povratka, uključeni smo u različite rasprave, ali ne znam što će se dogoditi u budućnosti,” kaže Toto Wolff.

“Odluka se mora donijeti uskoro, vjerojatno u idućih par dana.”


Odgovor

3 komentara

  1. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Drago mi je da Njemačka ima VN, ali zasto uporno ovaj Hockenheim, grozna staza, ruzna i utrke su u pravilu kamilica. Numbergring GP, s druge strane je jedna od top staza svijeta po meni.



    4
    4

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ja bi rađe Nurburgring, no ajde drago mi je da F1 ostaje u Njemačkoj.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.