Iz Williamsa poručuju da će im Kanada puno više odgovarati od Monaka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa, Williams

Nakon katastrofalne utrke u Monaku, ekipa Williamsa dolazi na posve drukčiju stazu u Kanadu gdje se nadaju kudikamo boljim rezultatima. Valtteri Bottas ističe da je ovo jedna od njegovih omiljenih staza:

“Montreal je sjajna staza i prelijep grad. Svak godine se radujem dolasku ovdje jer je staza jako brza i vozaču pruža pravo zadovoljstvo, a navijači je čine posebnom. Staza vrstom vuče na uličnu tako da se popravlja tijekom treninga i kvalifikacija. Trebate dobru pogonsku jedinicu i efikasnu aerodinamiku da bi bili brzi u Kanadi, ali i jako dobro ubrzanje iz sporih šikana i hairpina. Donosimo neka unaprjeđenja na bolidu za ovu utrku i mislim da se možemo boriti za dobar rezultat.”

Njegov kolega, Felipe Massa, se prisjetio prošle godine i izjavio kako se nada u rast forme njegove ekipe:

“Prošle godine smo imali jako dobru utrku ovdje i pokazali smo sjajan tempo tijekom vikenda, ali nažalost za mene se nije završila kako smo planirali. Znamo da ovogodišnji bolid jako sličan onome iz prošle godine tako da očekujemo da ponovo budemo brzi. Ova staza je potpuno drugačija od Monaka, te očekujemo da pokažemo forum kakvu smo imali i na početku sezone. Ovaj vikend bi se trebali približiti Ferrariju i boriti se s njima, kao i ostalim momčadima oko nas.”

Massine nade podupire Rob Smedley koji vjeruje da će im Montreal puno više odgovarati od Monaka, te da će doći do solidnih bodova ovog vikenda.

“Mislim da bio ova staza trebala odgovarati našem bolidu, za razliku od Monaka, pogotovo u samoj utrci. Uvjereni smo da možemo osvojiti mnogo bodova ovaj vikend. Staza je sjajna, zahtjeva srednju i nisku aerodinamičku efikasnost, nizak downforce i mnogo snage, a mi smo jako dobri u tim područjima. Neophodno je da jako brzo pronađemo dobar set-up i razumijemo potrošnju guma, što bi nam kasnije omogućilo da pravimo sitne izmjene koje će nam pomoći u borbi za ciljane bodove. Montreal ja jako lijep grad, sa strastvenim i druželjubivim navijačima.”


Odgovor

1 komentar

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    A nadam se da će bit dobri, jer ono u Monaku je bila sramota.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.