Raikkonen optimističan glede nastavka sezone

Izdvojeno

Kimi Raikkonen vjeruje da stvari dolaze na pravo mjesto za Ferrari ove sezone. Talijanska je momčad vrlo blizu Mercedesa u poretku konstruktora, ali u poretku vozača imaju nešto veći zaostatak za vodećim Lewisom Hamiltonom.

[vozac broj=”7″ ime=”Kimi Raikkonen” momcad=”Ferrari” sezona=”2018″]

Mercedesov vozač je s dvije pobjede zaredom uoči ljetne stanke pobjegao na 24 boda prednosti u odnosu na Sebastiana Vettela.

Međutim, u konstruktorskom poretku, borba između dvije najbrže momčadi je zanimljivija nego ikad. Mercedes ima samo 10 bodova više od ekipe iz Maranella.

Raikkonen misli da njegova momčad još uvijek ima mjesta za napredak i smatra da je važno iskoristiti priliku na stazama koje ima odgovaraju.

“Imamo pristojan bolid, nastavljamo se poboljšavati,” komentirao je Finac.

“Puno toga ovisi kakav osjećaj imaš u bolidu, kakav je odnos prema gumama i svim tim stvarima.”

“Očito je da nam neke staze više odgovaraju. Bitni su i uvjeti na stazi, momčadima odgovaraju različiti uvjeti. Mislim da smo mi bili poprilično dobri na većini utrka.”

“Mislim da će se mnoge stvari posložiti na pravi način. Još uvijek se možemo poboljšati kao cijela momčad, ali to nikada ne staje.”

“Čak i ako pobijediš na svakoj utrci, uvijek postoje područja za napredak. U ovom sportu to nikada ne staje i mislim da nikada nisi dovoljno dobar u svim područjima.”

Raikkonen se ove sezone popeo na postolje osam puta, ali još uvijek je bez pobjede. Njegov ugovor završava na kraju ove sezone, a njegova zamjena mogao bi biti Sauberov Charles Leclerc.


Odgovor

8 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    King of Spa pobjedi za 3 tjedna, u Italiji osvoji 1-2 za Ferrari i postane dvostruki svjetski prvak. Cijeli paddock i sve kladionice se zatvore do daljnjeg, a Skyevci zavrse na intenzivnoj…



    87
    83

    4
  2. renato2107 Donator Prikaži

    Ja bi baš volio da uzme i on jednu pobjedu, pa da mirno ide u penziju. Zaslužio je i pobjedu i penziju



    23
    20

    3
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Penziju je zaslužio, ali je li baš zaslužio pobjedu? Vettel je u istom bolidu od 2015. ostvario 12 pobjeda, on nijednu. Ne kažem da ne bi bilo lijepo da nakon sad već 30 uzastopnih podija bez pobjede uzme jednu pred kraj karijere, ali već dugo to nije pravi Kimi.



      8
      -13

      21
      • avalon Prikaži

        skoro na “pragu” 39 . ( 17. 10 . rođendan ) teško da kimi više može bit “pravi” tj onakav kakav je bija sa npr 2003. ili 2005 . tj sa 24 – 26 godina ali još uvik zna odvozit jako dobru trku (e) . naročito onda kad mu se bliži istek ugovora i šansa za produljenje istoga . to i sad pokazuje , od 10 ttka koje je završija u 8 je bija na postolju = 80 % . u usporedbi sa bottasom ( 10 završenih , 5 postolja = 50 % ) kimi je u “konkurenciji najboljih pomoćnika” prilično uspješniji . zaslužuju li takve perormanse produžetak ugovora odlučit će u ferrariu . šteta ( uvjetno rečeno ) šta je leclerc jako dobro starta u rookie sezonu jer je sad izbor težak . ostaviti veterana koji i sada pokazuje da u njemu ima “vatre” i koji se odlično slaže sa sebom šta je dobro za tim ili angažirat evidentno talentiranoga mladca umisto da se još jednu sezonu “kali” pitanje je sad .



        21
        20

        1
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Sad sam malo gledao vječne statistike i kaže da su do danas Kimi i Vettel odvozili 72 trke kao momčadski kolege. Znači do kraja sezone će doć do 81, a ako Kimi ostane onda bi mogli do 101. Time ipak neće preteć Shumachera i Barrichella sa 104, al svejedno su oni puno tog nakupili. Nikad nebi rekao da je već toliko prošlo da zajedno voze



    35
    34

    1
    • JFK Prikaži

      Pa ovo je već 4. godina da voze zajedno.
      Do kraja slijedeće će prebacit 100.
      Pitanje je samo da li će se “druženje” nastaviti i u 2020 i tako srušiti rekord.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.