Haas neće žuriti s odlukom o vozačkoj postavi za iduću sezonu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Haas, najmlađa momčad na gridu, u svojoj trećoj sezoni u Formuli 1 ostvaruje najbolje rezultate dosad. Dosad su u obje sezone u prvenstvu završili kao osmi, dok nakon 12 utrka ove sezone drže peto mjesto u momčadskom poretku s više bodova nego što su to ostvarili tijekom cijele prošle sezone.

Za momčad od njihovog početka vozi Romain Grosjean, dok se Kevin Magnussen američkoj momčadi priključio prošle sezone zamijenivši time Estebana Gutierreza. Prošle je sezone Grosjean bio bolji, no ove sezone je Magnussen zasad pokazao puno više.

Magnussen trenutno drži osmo mjesto u poretku vozača s čak 24 bodova više od momčadskog kolege i njegov ostanak u momčadi ne izgleda upitno. Šef momčadi Gunther Steiner smatra da je to zbog dobre atmosfere kakvu Danac nije uspio pronaći u McLarenu i Renaultu.

“Za to moramo zahvaliti Geneu Haasu. Gene voli dati ljudima prostor za djelovanje i razmišljanje, a to pomaže Kevinu.”

[vozac broj=”20″ ime=”Kevin Magnussen” momcad=”Haas” sezona=”2018″]

Za razliku od Magnussena, Grosjeanovo mjesto ne čini se tako sigurno. Francuz je nakon niza incidenata početkom sezone tek na VN Austrije uzeo prve bodove sezone. Učinio je to sa stilom, ostvario je četvrto mjesto što je najbolji plasman za Haas ikad, ali je već na idućoj utrci u Velikoj Britaniji odustao zbog sudara. Upravo zbog takvih prosipanja bodova mnogi prizivaju njegovu zamjenu.

Steiner zasad ne želi donositi odluke:

“Ne želim razgovarati o budućnosti. Proučit ćemo to pitanje nakon ljetne stanke.”

“Imam puno poštovanja prema Romainu s ljudske strane. Tko bi preuzeo rizik dolaska u momčad prije tri godine? On je vjerovao u nas i naš projekt.”

[vozac broj=”8″ ime=”Romain Grosjean” momcad=”Haas” sezona=”2018″]

Jedno je sigurno, mjesto u Haasu postalo je vrlo poželjno zbog njihove ovosezonske forme, stoga kandidata za zamjenu neće nedostajati.


Odgovor

2 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Čekaju Groznijeve greške.



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.