Anketa: Kad i zašto ste počeli gledati Formulu 1?

Izdvojeno / Nemojte propustiti

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 122 komentara

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...

U komentarima napišite obrazloženje zašto ste počeli gledati Formulu 1 i koje su vaše prve uspomene iz tog razdoblja.


Odgovor

122 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Ja sam počeo pratiti tamo 1996. i prve uspomene su mi one žute kvadratne grafike koje su tad bile, uz drukčiju muziku koja je išla u uvodu kao špica za početak. Pamtim kako je tada komentator (mislim Slavko Cvitković) valjda na svakoj utrci objašnjavao kako je Schumacherova majka iz nekog njemačkog sela. :mrgreen: Što se tiče utrkivanja, sjećam se crvenog Ferrarija i kako mi je kao klincu bilo teško prepoznati Benetton i Williams. Inače gledao bih kod familije jer bi se nedjeljom skupili na ručku, a obzirom da su sva ostala djeca bile cure, meni bi bilo dosadno pa bih tražio da mi upale TV da gledam. :D



    29
    28

    1
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    1997. godine se skupilo nesto para na krizmi i kupim si PlayStation sa dvije gratis igre.. F1 i ISS.. Sve ostalo je povijest ☺️ Prije toga sam znao pogledat utrku al ono, random.. Schumi u Bennetonu.. Berger u Ferrariju.. Ono, za ozbiljno tako kroz drugu sezonu Schumija u Ferrariju..



    5
    4

    1
  3. Ferrari
    Gilles Prikaži

    Prva neka secanja da sam zaista gledao F1 je bila sezona 1994, sa 11 godina. Poceo sam gledati zbog Ferrarija jer je to bio prvi smisleni auto koji sam nacrtao iko nije licio na bog zna sta meni je taj F40 bio prva ljubav ka kolima i posle prema motosportu. Ne secam se mnogo toga jer sam bio klinac, ali se secam da se davala trka na tada 3. kanalu RTS-a ali se dobro secam Imole i pogibije Airtona Senne. Secam se da je tata bio bas tuzan tog dana. On je prestao da gleda F1 a sa njim i ja. Pauza je trajala do ’99 kada me je ponovo u F1 uvukao okrsaj Ferrarija i McLarena, Schumachera i Hakkinena. Od tada sam zaista retko koju trku propustio i ostao veran Ferrariju koji mi je oduvek bio iznad bilo kog vozaca.



    10
    8

    2
  4. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Usput, volio bih pročitati i komentare navijača koji su se kasnije pridružili, nakon 2009. ili još kasnije. Ne natječemo se tko je prije počeo gledati, niti znači da ste išta puno pametniji ako ste počeli 1960., a netko drugi 2010. :) Tako da – slobodno pišite iskustva.



    10
    8

    2
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Evo ja sam počeo gledati 2014.
      Bilo mi je dosadno navečer, vrtio sam kanale i našao sažetke VN Njemačke na RTL2 :D
      I reko ja ajde, kad nema ništa drugo bacit ću oko. Bila je odlična utrka i tako sam nastavio gledati :)



      6
      5

      1
  5. Michael Schumacher
    MSC Donator Prikaži

    Rane 90e, ratno doba. Kad bi otac za vikend došao s ratišta u posjetu nama djeci u grad u kojem smo bili u izbjeglištvu, nedjelja je bila rezervirana da se poslje ručka pogleda utrka. Govorio je još tada da je Senna najbolji, a Schumacher da će osvojiti sve. Od prvog trenutka postojao je crveni Ferrari kao komčad za koju navijam i bilo koji bolid koji je vozio Michael. Jedan sam od onih koji je volio i Ferrari i Mclaren u isto doba, najviše radi rivalstva Mike i Michaela. Ljubav prema F1 mogu zahvaliti ocu koji je F1 prestao temeljito pratiti kad je otišla s HRTa i nije htio plaćati da gleda jedini sport koji voli. Razumijem ga, ali meni F1 znači više pa eto, pratim ju sa streama i danas.



    10
    8

    2
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    1998 s 5 godina otac oduvjek fan crvenih tako da san postao naravno i ja, MSC naravno idol djetinstva vise nego ikoji nogometas, 2001 od rođaka dobivan kao poklon za rođendan Ferrarievu zastavu iz monze koju imam i dan danas, i tolki san zaljubljenik u ferrari da uvjek kazem ako budem imao para dosta od sportskih auta cu kupovat samo Ferrari, Lancie….



    5
    4

    1
  7. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …počeo sam krajem 80tih pratiti povremeno a početkom 90tih aktivno…kao mlad volio sam Nigela Mansella i gdje god je on vozio ja sam navijao, poštovao sam Ayrtona, nisam volio Prosta, a ni Schumija u početku, Briatorea nisam mogao smisliti… Kod momčadi Ferrari uvijek, a do kraja 90 tih i Williams…kao mladac nisam razumio politiku F1, pa je bilo lakše navijati, sada više pratim nego prije ali manje navijam jer ‘The show must go on’….



    4
    2

    2
  8. Ayrton Senna
    Soldado Prikaži

    Prvi neki doticaj sa F1 sam imao oko 2004.-2005. kao šestogodišnjak .Vidio sam oca kako gleda neke “automobile čudnog izgleda i zvuka” kako se utrkuju i sjedio pokraj njega ne razumijući išta. Inače moja majka mi je pričala dok sam još bio u stomaku često je sjedila pokraj tate gledajući u F1 i možda je taj zvuk već tada dopirao do mene i nešto kasnije me učinio velikim zaljubljenikom. F1 redovito pratim od 2007.



    8
    7

    1
  9. jurebandic Prikaži

    94, 7 godina, zujalo na tv, pokojni did pratio, volio auta i motore, kupio meni biciklo kad sam imao 3, u ruci ga ja vozao po selu, motor kad sam imao 8, pa mater ubila i mene i njega :) sumi prvak, pa prešao u ferari, tad sam vec malo svjesniji bio, pa poceo navijati za ferari, budno pratio miku i sumia, jedina pauza u aktivnom pracenju mi je bila kad sam posao na fakultet u mostar 2005, nisam imao hrt, kabelsku, internet, nista, 3god, al pratio kući, uglavnom volim sve sportove, i dobre mečeve, trke, utakmice, uvijek imam favorita, al u principu navijam za sve sto je dobro :)



    5
    4

    1
  10. Ferrari
    Race Prikaži

    2000…..gledao sa starcima i bracom…vidio crvenu boju i tu je pocela ljubav vrlo kratko :)



    4
    3

    1
  11. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    U mojoj obitelji nisu uopće bili ludi za sportom na TV-u. Znao sam sa starcima otić na motocross i to mi je bilo jako napeto.. a nedjeljom je bilo pod normalno da na TV-u zuji F1. Tek negdje nakon studija počinjem pratiti F1 onak pošteno analitički (nakon 2000g).. do tada F1 je bila sporedna razonoda, iako najizraženija od svih ostalih sportova koje sam pratio. Više me je zanimala “priroda i društvo”. ;)



    4
    3

    1
  12. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Pitanje za admine nevezano za temu, sta je s laudom gledam okolo objavljuju slike s keep fighting lauda, a nema nikakvog clanka???



    1
    0

    1
  13. Ferrari
    Sreten Prikaži

    Prva trka koju sam pogledao bila je jos davne 1998, SPA Belgija, tad sam imao samo 10 godina, i od tada sam propustio samo par trka ( koja sam pogledao u reprizi) :) Oduvek sam voleo italijanske automobile, kao i danas ( iako je to mnogima katastrofa, ne znaju ljudi sta je auto) od W ne vide dalje… :D S, tim navijam za FERRARI od tada… Formula 1 me je privukla s svojom orginalnoscu od svih drugih sportova (iako i danas to mnogi ne razumiju) da je F1 bas zanimljiv sport, iz kojeg se moze mnogo toga nauciti, na neki nacin upoznajes ostatak svijeta i njihovu kulturu, do toga da te nauci boljem poznavalju automobila i auto-moto kulturi (jer F1 nije samo stiskanje gasa i kruzenje u krug)…



    7
    6

    1
  14. kikijv97 Prikaži

    Poceo sam gleduckat 93, a od 95 do danas sam propustio jedino monzu 97….
    Williams mi je iz tog vremena bio najjaci…. Covijek koji je svjesno davao “otkaze” svjetskim prvacima i opet osvajao naslov. Uvijek je stavljao bolid ispred vozaca. Ferrari u to doba bio sinonim za slamperaj dok Schumi nije dosao. Dijakovic me ubijao svojim uzasnim komentiranjem.
    Sijecam se da sam snimao na vhs sve utrke od 98 pa do 2004-ili 2005. Cak sam to prebacio i na dvd-ove…. bilo ih hrpa pa dao nekome na nekom forumu.



    8
    8

    0
  15. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Sa F1 sam se upoznao 2010. čini mi se. Vidio sam da mi majka gleda, iako nije ni ona tad puno znala o tome. Znam da je volila Alonsa, pa sam automatski i ja pao na crvenu boju. Pratio sam sport manje nego danas, čak niti svaku utrku nisam gledao. Ozbiljno počinjem pratiti godinu poslije i od tada sam pošteno ovisan. Majka je brzo odustala od gledanja, tako da sam ostao sam. Dan danas mi se brat ruga što gledam aute kako se vrte u krug haha(dođe mi ga plesnit :mrgreen: ). Pokušavam pogledati neke starije klasik-utrke tako da otprilike znam što se u F1 događalo i prije.



    8
    7

    1
  16. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Izmedu 94-00. Razlog Mika Hakkinen i sjecanja na nikad ljepsi F1 bolid. Naravno rijec je o srebrnoj strijeli MP4-12 MP4-13 pa sve do MP4-20



    4
    4

    0
  17. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    Negdje oko 2001. dobio sam od ujaka iz Italije Playstation 1 i s njim uz brdo igrica, između ostalih i F1 2000.
    Prvi puta mi je igru upalio otac i sjećam se da apsolutno nisam imao pojma o čemu se radi i kakvi se to “auti” vrte po ekranu, a još manje sam imao predodžbu da se radi o nekakvom sportu.
    Naravno sve ostalo je povijest, igru sam igrao skoro svaki dan (sa Schumacherom i crvenim Ferrarijem). Uskoro sam počeo pratiti utrke na TV-u, jedna od prvih kojih se sjećam je jedna od onih kad je Barrichello pustio Schumachera “za prvenstvo”. Nisam siguran je li to bila Austrija ili Amerika.

    Najdraži timovi: Ferrari, Benetton, Williams

    https://youtu.be/LX8z7bf88JQ?t=28s



    5
    5

    0
  18. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Nema nas puno od 85-94
    Stari me uveo u F1 negdje 90., senna, mansell, prost…plakao sam ko kisna godina 94. ?



    6
    6

    0
  19. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Pa eto počeo sam pratiti jer mi mi je bilo zanimljivo, (a slučajno sam znao naletit na utrku) Imao sam 13 godina. Još tamo 1997 sam navijao za schumahera jer tih godina nije uspjevao biti prvak, a onda sam 2000 konačno dočekao njegov naslov.



    7
    7

    0
  20. Nenad1c Prikaži

    1974. – Lotus sa Ronnie Petersenom u bojama JPS-a…
    Poster godinama poslije stajao na zidu…



    5
    4

    1
  21. Felipe Massa
    Warrior Prikaži

    Počeo pratit 2008. sa samo 8 godina. Tada kao i do ove sezone samo Felipe Massa. I onaj izgubljeni naslov koji je kroz karijeru itekako zaslužio. Kad je u Williams došao Bottas svidio mi se i on pa su tako 3 dobre williamsove sezone bile san snova. Trenutno nemam neke favorite dok ne stasaju Leclerc i Ocon te možda Norris u veće momčadi. Iako odavno pratim Hulka i Ricca pa su mi među dražima na gridu.



    2
    1

    1
  22. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Teško mi je reći “kad točno?” jer mi je 2/5 dosadašnjeg života u magli ili izmaglici.. ne, te magle nisu posljedica padanja po vrućim betonima niti napucavanja loptom u glavom od suparničkih igrača u seoskoj kvazi pionir igri (iako bi i to moglo biti), već zbog toga što sam tad bio klinjo..
    i zato, prvo pamćenje na F1 mi seže meni daleke 2003. sa jedva navršenih 9 godina i naravno – crveni Ferrari Michaela Schumachera.. svi u obitelji su jedva čekali taj start u 14h i gledanje na dvojci, a sad – postao usamljen k’o Robinson Crusoe (vjerujte, meni bolja opcija ;) ) – zatvoren u sobi, s upaljenim laptopom, navijenim zvukom na 96 (jbga praznovjerje) gdje trešti Brundleov glasu na skysportu.. katkad su mi se na praćenju pridruživali pridošlice koji su uglavnom pitali ono karkateristično – tko vodi i gdje su ti tvoji u Ferrariju, ali nakon Singapura 2017. nitko živ mi se ne približava dok je u tijeku f1 utrka.. barem hvala Maxu na tome :D



    11
    10

    1
  23. Alain Prost
    BOC_1974 Prikaži

    Kad sam imao 4-5 godine tata me je jednom budio u 5 ujutro i pitao bi li gledao utrku ( jbg bilo je to 2005-2006 pa se ne sjećam koja je to utrka bilia sjećam se da je bila kiša) i od tog trenutka se pojavilo zanimanje za F1. Od 2007 sam počeo gledao svaku utrku ,a tek nedavno sam na yt nadkonadio propuštene sezone od 70 do 90 .



    4
    1

    3
  24. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovo je u mom slučaju vrlo prigodna anketa s obzirom da je Lauda aktualan, ujedno je i objašnjenje zašto je Lauda moj avatar.

    Nakon Laudine nesreće 1976. godine izašao je relativno dugačak članak u novinama (Vjesniku) o tom događaju, navjerojatnije dosta nakon događaja – možda je čak bila već i 1977. Kažu svjedoci da je to bio prvi novinski članak koji sam u životu pročitao i kako sam se dosta mučio sa sitnim slovima (font je nekad bio puno sitniji nego danas) ali da nisam htio odustati.

    Mene je kao sedmogodišnjeg klinca ta priča o čovjeku kojeg su spasili iz gorećeg auta i koji je jedva preživio, kojem su dali posljednju pomast i koji se samo 6 tjedana kasnije vratio utrkivanju fascinirala i zainteresirala. Tako je počeo moj interes za F1. Nabavio sam i Laudin poster sa brojem 12 (1977?) koji je sve dok se nisam odselio od mame stajao na vratima moje sobe. Tako sam počeo navijati za Laudu i za Ferrari. Nakon što je Lauda otišao iz Ferrarija moja podijeljena vjernost se nastavila: Lauda i Ferrari. Kad je Lauda otišao po drugi put u penziju, ostao je samo Ferrari. Cijenio sam razne velike vozače koji su prošli kroz F1 u tih 40 i koju godinu, ali Lauda mi je do danas ostao najdraži.

    Naravno, u raznim fazama života neke druge stvari postanu zanimljivije od F1, pa je razina mojeg interesa oscilirala. Uvijek sam pratio ali je pitanje bilo da li sam gledao baš svaku utrku.

    Na žalost uvijek mi se činilo preskupim otići na utrku, ali i to će se možda jednom promijeniti. :)

    Mogao bi još trkeljati, ali i ovako je predugačko.



    18
    16

    2
  25. Nando
    Lux14 Prikaži

    Prvo sjećanje je Schumijeva pobjeda u Bahreinu 2004 (poprilično random al aj, bio sam stvarno mali klinjo). Otada vječiti navijač Fernanda Alonsa i plavo-žutog Renolca. Sjećam se Singapura 2008. kako sam slavio pobjedu Alonsa i nisam još puno narednog vremena kužio šta se desilo. Od 2009. pratim redovito sve vezano za F1.



    5
    4

    1
  26. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Između 1989 i 1991. imao 8-9 godina, malu električnu pistu, mali plastični ferrarijev bolid na pedale. Jako me ubadao u oči Jordan i 7up reklama. Konstantno sam pio 7up i nista drugo od gaziranog.

    P.S.

    Stari i stric su bili fanatici F1 koji su prestali pratiti taj sport negdje 2002.-2003. i danas ne bi pogledali utrku niti da im platiš.



    5
    4

    1
  27. Sebastian Vettel 5
    ForzaFerrari1204 Prikaži

    Sa nekih 5 god naći 2000 god pa sve po negdje 2012 pa mala pauza do 2017
    Najdraža god formule 2007 za mene



    1
    0

    1
  28. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    F1 Challenge ’99-’02. igrica koja me navukla na F1.
    Pocinjem bas bas pratiti F1 oko 2004.
    Bilo je tu i prekida, 2006, 2011, 2015 ….pogledao sam mozda 1-2-3 utrke u te 3 sezone.



    5
    4

    1
  29. Katarinaa Prikaži

    2005 VN japana radi jednog mladog plavog :)
    Imala sam 10god… brat i sestra okupirali tv i ja ono aime sta vi gledate ali nema sta drugo za radit pa sjela ja tu, pa pocela postavljat pitanja pa vidila sta je Kimi napravija… eto da nije bilo nedjeljne dosade i zahvaljujuci Kimiju ja se ne bi zaljubila u F1 :)
    Od tada svaka nedjelja je ista -organiziraj cili dan da se utrka moze u miru pogledat



    15
    14

    1
  30. DDDD Prikaži

    1988 Senna – Prost



    3
    1

    2
  31. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    2000g. Jedan frend stalno Šumaher ovo, šumaher ono, ovako, onako…..a u pm. Da vidim i ja to. I tako iz inata poceo pratiti uz navijanje za Miku i McLM. Vec sljedece godine dolazi Kimi i ostalo je povijest. Jos me malo to navelo sto je od tete muz pratio pa sam s njim znao pogledati.
    Predivan sport nazalost uz ogromnu politiku i manipulaciju.



    12
    10

    2
  32. Ferrari
    superx Prikaži

    Prva utrka koje se ja sjecam na tv, bila je crna Imola 94.
    Zadnjih 10 sezona mislim da sam ukupno propustio mozda nekih 10 utrka…



    4
    2

    2
  33. Kimi Raikkonen
    IceMan282 Prikaži

    Nedjeljni ritual sa ocem..negdje od ’97 – ’98..prvo na misu pa rucak pa tv i F1..radi njega navijam i za Ferrari..otac je izgubio interes pred nekih 10-ak godina..ja jos uvijek gledam pratim citam..bio na VN San Marina 1999..ne sjecam se skoro pa nista..kao ni ove sezone do 2000..sjecam se samo da je prvi bio MS..bio sam premali..od 2000 naprijed propustio sam mozda 5 utrka koje su naknadno pogledane..i kruna na sve ce doc ove godine u 9. mj..kada se ide u Monzu



    8
    6

    2
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Brže bolje sam krenuo lajkati komentar već nakon prve rečenice, ali od brzine sam stisnuo minusić slučajno tako da isprike IceMan282. Stisnuo sam na plusić, ali se minus nije pobrisao… Vrhunski komentar, pun emocionalnog naboja! ?



      1
      0

      1
  34. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Negdje 95′-96′ je to bila.
    Nedjeljom je stari uvijek gledao F1 i bio Ferrarista, no mene je prvo privukao Hill i tako je nekako ostalo da sam se uvijek vezao za vozače, a ne za neki tim.
    Bilo je tu “loših” izbora kao De La Rosa i ludog Irvinea.
    I tako sve do 2007. dok mi se na prvu nije svidio mali prgavi Englez koji je umjesto da bude vodonoša Alonsu (za kojeg su tada mislili da će porušiti sve Schumacherove rekorde) skoro uzeo prvenstvo tom Alonsu kao rookie.



    5
    3

    2
  35. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    spadam u kategoriju 1985. – 1994..
    ’80. godište, gledam f1 od kad znam za sebe. navijah za crvenu peticau u williams hondi i spencera na dva kotača isto (naravno) na hondi . sjećam se da je senna vozio prvo crni, pa žuti lotus.
    u familiji je nešto f1 pratio stari, nešto malo više stariji brat i ja totalni motorsport fanatik.
    zanimali me auti i motori od malih nogu, znao sve marke, modele, od lego kockica vazda ‘konstruirao’ špicaste , aerodinamične bolide…svi na kupanju, ja kasnim par sati zbog utrke. …



    9
    8

    1
  36. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Od 2007 povremeno, prva utrka koju san gleda je VN Francuske, ostala mi u sjecanju jer je jedan Spyker iscupa crijevo za gorivo, a aktivno od 2008 tj moje osme godine, otac me navuka na F1, bia je gorljivi ferarrista od kraja 70ih. Prvi junak i dandanas mi je Robert Kubica, iako san u borbi za naslov navija za Hama i Mclaren 2008, od 2010 pa do danas navijan za Ferrari, od starih su mi najdrazi Alesi i Montoya jer san ih gleda na yt, a od novijih Hulk i Seb.



    3
    2

    1
  37. Nando
    Matek14 Prikaži

    2005, imao sam 10 god tada.. trebao sam uciti za neki test u skoli, ali je tata gledao f1.. vn san marina.. naravno sve je zanimljivije od ucenja, pa sam poceo gledati s njim.
    nisam znao puno o f1 ali sam znao ko je MSC.. taj dan pobjedio je netko drugi.. spanjolac u plavo zutom bolidu, a meni se svidjelo kako je to netko drugi a ne MSC.. Nakon tog dana pogledao sam skoro sve utrke.. propustio sam samo Vn Francuske 2007, njemacku i madarsku 2011 i kanadu 2015 (na moru tada nije bilo wi fija i smartphonea )..
    2009 sam bio u madarskoj. Alonso je iznandujuce bio na poleu, massa je nazalost dan prije imao nesrecu.. alonso je vodio, ja sam uzivao ali glupi kotac nije ostao pricvrscen na bolid. Gledao sam s tribine kako odskakuje po stazi, bio tuzan taj dan ali presretan sto me stari odveo na utrku.. planiram mu vratiti to, mozda cak i iduce godine



    5
    4

    1
  38. stefan BELLOF Prikaži

    Opisat cu vam moment nakon kojeg 19 godina nisam propustija niti jednu utrku. Sicam se jednog crvenog i jednog crveno bilog bolida. Utrkivali su se nekakvih 300-injak metara,a onda sam bija strasno tuzan i strasno ljut na crveno bili bolid.

    Naravno,tada nisam ima pojma tko je Prost ni tko je Senna,nisam ima pojma da se crveno bili bolid zove Mclaren,samo sam zna da je crveni bolid Ferrari,reka mi je stari prije utrke tako,a zapamtija sam za vjeke vjekova da je to Ferrari jer starog nikada prije nisam vidija tako bisnog,a ni one psovke nikad prije ni nikad iza vise nisam cuja.

    Taj dan stari je zavrsija sa formulom 1,nemam pojma zasto,od tada uvik isti odgovor “mali ostavi me se sa tim pizdarijama” a ja sam tek pocea sa formulom 1.

    Evo,proslo je 28 godina u stari nikada vise nije pogleda niti jednu,iako sam ga zna ulovit ponekad kako ciri,pogotovo tamo 2000-ih,samo nece prizna.

    A ja,ja sam se skroz zalipija iduce godine,pojavija se prvo netko u jednom zelenom bolidu na spa,pa onda otisa u zuto zeleni.
    Navijalo se tako za tog svabu,ali se uvik pratilo sta rade crveni bolidi.
    Par godina nakon,ispunjenje svih zelja,svabo i crveni bolid skupa,konacno mogu navijat normalno,nepodiljenih osjecaja.
    Trajalo je to dugo,jako dugo,ispisala se povijest,a onda je dosla Monza.

    Sada ja bestimam kao nikada prije,j…m markizu di montezemolu majku u p…. Bija sam siguran da je ta sezona zadnja i meni,ali eto,nije se moglo,vuklo i dalje,jednako jako kao i 16 godina ranije.

    Eh,sada problemi,za koga navijat? Za Kimia? Ma ni mrtav,ne mogu ga smislit. Za Felipea? Ma kakvi,simpa tip,crveno dite,ali nedovoljno dobar. Sta sada?

    A nista,nastavljamo za crvene pa cu vidit. Dobro je,Kimi uzima sve u ludoj sezoni,nevolim ga,ali ajde,bar su crveni sve uzeli. Dogodine Felipe gubi u zadnjih 500 metara,jebi ga,zao mi ga,ali neki mulac rasturio u Monzi.

    Ajde,mlad,opet svabo ali Redbullov. Navijam da ga uzmu crveni,ali nista,nedaju.
    Proslo tako jos neko vrime,ponabijao Redbull komplese svima,drag mi svabo ali ne smim priznat,zajebavat ce me ekipa.

    Konacno,uzimaju ga crveni,a sada cekam i gledam,mozda se povjest ponovi,ako ne opet dobro



    21
    18

    3
  39. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Ja sam poceo pratit neke 2005e kad sam sa nekih 7 godina vidio Schumachera u onom predivnom Ferrariju i otad sam nastavio pratit do 2013e kad prestajem pratit (dosadila mi dominacija RedBulla i Schumacher se opet umirovio) i vracam se formuli tijekom 2015e i otad nisam propustio skoro nijednu utrku



    3
    1

    2
  40. Haas
    V-T-L Prikaži

    Alfa Romeo sa Brunom Giacomeliem …F1 sa mini suknjicama koje bi Bruno pokršio kad god je bio u vodstvu . NIje bio ni Vitorio Brambila za odbaciti ali nikad prvaci ni jedan ni drugi.
    Možda zato što sam za njih navijao ?



    3
    2

    1
  41. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Uz starog on je stalno pričao o laudi,a ja kao klinac zgotivio Prosta!



    2
    1

    1
  42. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Prva utrka 1990. godine… Stari je gledao pa onda i ja sa njim… Sijecam se da je volio prof. Prosta…

    Ali zaludio sam se sa F1 kad je Schumacher stupio na scenu… Dizanje u 5 ujutro za gledati slo odne treninge u Australiji, neprocijenjivo…

    1994. prvi naslov najveceg svih vremena…

    Bio sam tada najsretniji covjek (djecak) na svijetu…



    6
    4

    2
  43. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Moji prvi dodiri s Formulom 1 su iz sezona dominacije Schumachera i Ferrarija kad sam imao 7-8 godina, jer je brat kao veliki zaljubljenik automobilizma(puno veći od mene), tih godina dosta pratio i motosport, prvenstvo Formulu 1 (ali mnogo manje već ja danas) i od tad sam realativno bio aktuelan s dešavanjima u Fomuli 1 tj. znao sam kako stvari stoje u poretku vozača i momčadi, tko su glavni konkurenti te sezone, pogledao sam dosta i utrka, ali cijelu sezonu od prve do zadnje utrke do 2014. nikad nisam pogledao. Tako da, pravo praćenje, analitički kako je netko dole napisao, za mene počinje tek od hibridne ere, točnije Bahraina 2014. i one spektakularne bitke između Hamiltona i Rosberga, jer Australiju iz nekog razloga nisam pogledao, iako sam bio upućen pred Bahrain u sva dešavanja u Austriliji. Od tad je Formula 1 za mene postala dio svakodnevnice, kao što ni jedan sport dotad ni blizu nije, a imao sam faze kad sam baš pratio tenis, nogomet i borilačke sportove.

    Iz tih godina mog pasivnog praćenja Formule 1, ostala su mi neke stvari baš posebno ucrtane u sjećanje, kao npr. Schumacherovo odustajanje u Japanu 2006., prva Vettelova pobjeda u Monzi 2008. (tad mi to nije bilo pretjerano drago, jer sam navijao za Massu te sezone) i Massino odustajanje u Singapuru iste sezone, kad je povukao crijevo od goriva za sobom.



    4
    2

    2
  44. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    95. Sam načuo kako neki Schumacher (lik koji pravi cipele) uzeo drugi naslov :))). Ime je bilo smiješno za nas djecu. Službeno počeo pratiti od 96. tada BiH TV je prenosila kvalifikacije ne sjećam se da je bilo na HRT-U neznam koji je bio razlog ili je nemam pojma tako da mi je ta sezona bila prva.



    2
    1

    1
  45. Fiko Prikaži

    Htio da vidim ko je taj Sumaher itako od 1993 redovno pratim na tv kvalifikacije i trku i da uvjek navijam za svabe



    3
    3

    0
  46. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Po sjećanju ona utrka u Spanjolskoj kada je Hakkinenu krepao motor u zadnjem krugu. (2001?) Mada mislim i da sam prije toga….

    Obozavao sam tada sve momčadi koje su imale lijepu liveriju….najdrazi je bio naravno Ferrari, a idol Schumi.

    Zasto? Utrkivanje, zvuk, prekrasni bolidi i prekrasne staze.



    1
    0

    1
  47. Carlos Sainz 55
    FACS Prikaži

    Eddie Irvine 98. kad se borio za naslov mi je prvi ostao u sjećanju, nakon njega od 2001-2003 sam navijao za Ralfa Schumachera, a od slobodnih treninga za VN Malezije 2003. navijam za Fernanda



    4
    1

    3
  48. Felipe Massa 19
    LeonCro27 Prikaži

    2008. Kad sam imao 8 godina. Navijao sam sam Massu. Prva sjećanja crijevo za gorivo ostaje u Massinom bolidu na VN Singapura i Hamilton pretječe Glocka za 5. Mjesto i naslov svjetskog prvaka u zadnjem krugu.



    6
    5

    1
  49. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Sjećam se…… crni bolid, žuta kaciga…… i stalno se prikazivao njegov bolid i stalno se pričalo o njemu.
    Sjećam se i komentarora Slavka Cvitkovića: kako je uspio iz druge brzine, ubaciti u petu brzinu?!

    Sjećam se; ekipa iz kvarta za Prosta, za Piqueta, a ja……. za njega. I to je – to.



    4
    2

    2
  50. Ferrari
    FenixLaFerrari Prikaži

    Tehnički i konstantno od 1998. ali i prije toga sam gledao Formulu 1. Zašto, jer kao limač sam obožavao aute i motore, zvuk i brzinu, tehnički podaci i tako to.



    3
    2

    1
  51. Jenson Button
    the_HD Prikaži

    Moja prva utrka je bila 2009. godine, zadnja utrka sezone Brazil. Tada sam navijao za Buttona i još sada navijam i podržavam ga. Žao mi je što je otišao iz Formule 1. Bio sam malo prestao kada je došla dominacija Mercedesa. Pa sam ponovno počeo gledati 2016.



    1
    0

    1
  52. Mercedes
    PublicEnemyN3 Prikaži

    Moj ujak je bio veliki zaljubljenik u f1, prva utrka je bila australija 2007,bio sam impresioniran hamiltomom zbog toga sto mi je bilo fascinantno da se rookie u prvoj utrci bori za pobjedu te zavrsava na podijumu, ujak mi je tada rekao da je hamilton iznimno talentiran te da ce dosta toga osvojiti ako bude imo srece s bolidom, nazalost nije dozivio ni prvi hamiltonov naslov, zao mi je sto nije svedocio njegovom usponu i sva cetiri naslova, Brazil 2008, secam se te utrke i zadnjih par krugova,od plakanja do srece i skakanja po kuci, pratio sam konstantno do sredine 2013, zbog toga sto su onda sve televizije prestale prenositi a nisam imao interneta, pocinjem opet na pocetku 2016,



    6
    5

    1
  53. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Formulu 1 počeo sam pratiti 1998.. Kolega sa posla me zaintrigirao.. Navijao je za Schumahera.. Pa sam se i ja nekako navukao na Ferrari.. Imaju neku karmu.. Povjest.. Uspjeh.. Strast.. Enzo je bio svjetska legenda.. I uvjek će bit.. Jednostavno srce vuče na crvenu boju.. Nemogu si pomoći he..



    4
    3

    1
  54. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Krajem ’94, zbog Schumachera.



    1
    0

    1
  55. Mario84 Prikaži

    Kao klinac krajem 80godina i pocetku 90ih cuo sam tu i tamo za sennu, prenosa nije nigde bilo. Onda je poceo rat i secam se da je bilo vest, da je senna umro i tada sam vidi prvi put snimke formule jedan. Naravno sam bio sam odusevljen, kakva je to formula. 94e nedugo posle sennine smrti se preselio u Sloveniju, gde smo imali kablovsku in naravno eurosport i tako poceo. Jos vise interesantno kako su svi klinci ovde bili odusevljeni formulom a danas malo njih jos gleda. Kasnije sam svake godine isao gledati u monzu do 2013, jer ovaj hibridna era me nikako ne potegne da idem gledati uzivo.



    2
    0

    2
  56. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    2003 godine, zbog Alonsa i njegovih vožnji koje su mi se dopale ☺



    2
    -1

    3
  57. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Formula 1 je za mene broj 1 otkad znam za sebe. Baš sam sad pitao majku za točnije informacije, ona kaže da već od 2002. (dakle s jednom godinom) zaluđeno pratim F1. Moj pokojni otac bio je također ogroman fan i s njim sam se navukao na najbolji sport na svijetu (kaže mama da su to bila 2 sata nedjeljom kad je imala mira od mene jer nisam oka skidao s ekrana :mrgreen: )

    Jasno, tih utrka se ne sjećam, prvo F1 sjećanje mi je Trullijeva pobjeda u Monaku 2004., točno se sjećam kako sam skakao od sreće i derao se “Trulli je pobijedio” kao tada njegov veliki navijač. Za njega sam navijao jer mi se jednostavno svidjela boja njegovog Renaulta, a od 2005. prelazim u Alonsov tabor i ne odlazim iz njega do danas. Tata je bio Kimijev fan pa smo taman imali navijačko rivalstvo u to doba :)



    10
    9

    1
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Predivan komentar Lovro! Znači sada imaš 17 godina i već si novinar na F1 Puls portalu?? Bomeeee… ????



      7
      5

      2
      • Fernando Alonso
        Lovro Andraka urednik Prikaži

        Hvala! Da, 17 godina, oko 16 godina praćenja F1 :D Stvarno mi je drago što sam dio ovakve zajednice i samog portala, što mogu barem malo pridonijeti radu ovog sjajnog portala.

        Pročitao sam tvoju priču, stvarno zanimljiv način za početak praćenja F1 :thumbs:



        5
        3

        2
  58. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Nakon rata u BiH, otac me zainteresovao kao djecaka od 7 god da gledam prenose utrka na HRT-u kojeg smo tada imali u BiH. Otac je prestao pratiti prije 15 godina, tokom dominacije Ferrarija i MS, a ja sam i dan danas, vatreni navijac :D



    3
    3

    0
  59. Lu_ Prikaži

    Tata je strastveni obožavatelj sporta, posebice F1 i mislim da mi je ta ljubav urođena. Od malih nogu obožavala sam utrke Formule i baš kao dan danas, nije se propuštala niti jedna. Uspomena koja mi je najviše u sjećanju, iako nije iz samih početaka praćenja F1, jest definitivno sezona 2005. Tata je velik obožavatelj Renaulta i u to vrijeme bilo je logično navijati za istu momčad. Alonsova proslava naslova prvaka nakon VN Kine mi je od tog trena urezana u pamćenje i prva asocijacija na F1 :)



    8
    6

    2
  60. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    85-94. Iako sam redovno poceo pratiti utrke u periodu od 94-2000 te.

    Ali sami početak mog suživota sa F1 dogodio se dok je Senna bio u Marlboro Mclaren Hondi. Kako sam 84. godiste nisam tada pratio većinu utrka ali one koje jesam su se urezale u pamćenje.

    Tako smo ja i stari gledali i neponovljivu utrku u Monaku gdje je čovjek vodio sa ogromnom prednošću i završio u zidu prije tunela. To je bila prva utrka sa koje pamtim skoro sve.

    Stari i danas ponekad upita ko vodi i to je danas to od njega. Ja sam nakon toga postao zagriženi fan utrkivanja.

    Toliko da bih svakodnevno crtao kredom svoje neke staze po asfaltu po kojima sam jurio sa crveno bijelo obojenim BMX-om zamišljajući se kao Senna u Monaku sa njegovim oštrim zavojima i šikanama.

    BMX je kasnije postao karting, karting auto, a danas me je žena relativno smirila ali plan je skucati 4-5 tisuca eura i iznajmiti onog Williamsa iz 2012. godine na Catalunyi na 4-5 krugova i osjetiti pravu stvar.



    9
    8

    1
  61. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Početkom osamdesetih, od ’84 bez prekida, dobio na poklon Alboretov poster u Ferrariju, i danas je lijep, ali mali nosonja mi se svidio i to je to, pomoglo je i što je stari za Laudu navijao pa sam morao biti kontra.



    8
    6

    2
  62. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kad?
    1982.
    Nisam bio krenuo u školu.
    Prvo što pamtim je da je stari jedno veče (valjda je bio dnevnik) komentarisao da je neko poginuo (Villenneuve, saznah kasnije). Nije tad bilo prenosa kvala, kao danas, pa čak ni svih trka (pola ih je bilo u nekim sažecima).

    Zašto?
    Jbga, ne znam ni ja. Zvuk, “zujanje”, brzina,…. Al da sam blejio u TV, vala jesam.

    Imao solidnu kolekciju video kaseta. Sad to sve ima na netu. :chill:

    Bio (tj. vodili me, odnosno vodili nas, ovi stariji), na VN Mađarske 1990. (@zeko me pito jedne prilike “Đe si čuo V12?”).
    Slika nije bilo puno (nije bilo digitalaca, već su fotoaparati bili na “film”), a ni ne sjećam se, nije mi bilo bitno. Imao sam par selidbi (što sa roditeljima, što poslije), tako da nemam pojma gdje su slike, a i drugi (kako otac, tako i njegov brat) su ih izgubili iz “vida”.



    6
    4

    2
  63. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    1997. imali zemaljsku antenu, 3 kanala ja mislim, i slučajno trefim na utrku. Ne sjećam se koja je, kišna je bila ugl. Te sezone se i ne sjećam. ’98. sam ispratio čitavu, sjećam se da nismo imali teletext pa sam nedjeljom u 14.00 čekao da vidim ima li utrke. nisam imao pojma da postoje p-ovi, kvale itd, mislio sam da pobjednik utrke starta sa pole-a na sljedećoj pa sam se znao iznenaditi i pitati otkud ovakav startni poredak. Kao i Ante, sjećam se žutih kvadratnih pozicija, legendarne fia reklame u obliku bolida, mobil 1 takodjer.

    Btw ovo mi je najcool sekcija komentara na sajtu ikad, naravno sadržajno.



    4
    3

    1
  64. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    1990, moji pocetci zanimanja za taj sport

    Aktivno 1995 – prije toga i nije bas bilo uslova, jedino sto smo na tv mogli gledati dva kanala i to dnevnik koji je bio prisutan skoro 24h sa desavanjima o ratu, naravno ukoliko je bilo struje i to u podrumu.

    Ali eto i u takvim uslovima, ono sto ti skrene malo misli, jeste vijest da je Schumacher postao prvak, te i ona najgora u tom momentu, gdje svaka druga vijest koliko je ljudi poginulo u ratu, jeste pogibija Senne.

    Sve u svemu u to vrijeme bio sam zakinut za dosta dobrih stvari, volite se ljudi, puuu majku mu i rat, neponovilo se vise..



    9
    8

    1
  65. Safety Car
    SkullTurok Prikaži

    VN Bahraina 2008 Massa zaglavio u pjesku plakao sam kao beba to mi je bila prva utrka i nastavio sam gledati



    1
    0

    1
  66. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    barichelo-m.schumacher



    1
    0

    1
  67. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Nekako mi se draže prisjetiti na kojim kanalima sam pratio F1. Kad sam tek počeo gledati, 94-95 bilo je to na HRT-u. Tada se u mom selu samo HRT mogao uhvatiti, iako sam iz BiH. Kasnije je bilo na BHT-u. Nisam siguran koji su još kasnije domaći kanali pratili F1, OBN? (nisam siguran), Hayat (mreža plus). Pa u ono vrijeme kada su amalogne satelitske bile u modi, Astra satelit, i njemački kanali. Pa se gledali i njemački crtani, filmovi na Pro Siebenu, i F1 na RTL-u, a treninzi na DSF-u, kasnije SPORT1.

    Što se tiče prvih uspomena iz F1, znam da sam odmah zavolio Schumachera. Raja me zove da igramo lopte, a ja se nikako odvojiti od utrke F1, prve koju sam gledao. I tako pričam kasnije raji, kako ih je sve neki šumar rasturio. :D Nisam naravno odmah počeo redovno pratiti, jer trebalo je malo dok se uprati kada se to čudo održava, i tako to. Sjećam se jedne utrke, 95-e je to već bilo, Herbert vozio sa Schumacherom. I ostalo mi je u sjećanju kako su komentatori stalno ponavljali kako Schumacher mora u boks, a Schumi goni li goni prema pobjedi. :)



    6
    3

    3
  68. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Moja priča ide ovako. Prvi dodir s Formulom 1 bio mi je već u djetinjstvu, era Michaela Schumachera, Barrichella i početci Kimija Raikkonena – rane 2000-e. Međutim, tada mi je to bilo izrazito dosadno. Nisam mogao znati tada u što će se pretvoriti dugo godina kasnije. I cijeli život što se tiče sportova, bio sam nekako neutralan po tom pitanju. Bavio sam se mnogima, ali pravu strast nisam imao niti prema ijednom toliko da ne propuštam nijednu utakmicu, meč, utrku. 2014. sam pogledao film UTRKA ŽIVOTA. To je bio moj film života. I od tada ništa više nije bilo isto. Pokušao sam u više navrata tražiti kada su utrke, ali uvijek bih nekako tražio ili kada je bila zimska pauza ili usred sezone… Nikako pogledati pravu utrku. Tako da iako je moja strast razvijena “umjetnim” putem, nije mi nimalo žao. Film sam nakon toga pogledao još nebrojeno puta, ali utrke tek od 2017. Položivši vozački sredinom ožujka, taman 10 dana prije početka te sezone. Od tada se razvila i moja velika strast prema autima i svemu što ide na benzin! ? Ta strast ubrzo je prerasla u ovisnost i jednostavno je danas dio mene. Radije bih propustio utakmicu reprezentacije na svjetskom prvenstvu nego utrku Formule 1. Jako mi je žao što se ove sezone ne prenose i treninzi na našoj televiziji. Uglavnom, svatko tko me poznaje zna koliki sam ljubitelj Formule 1 i nekima je to čak i pomalo čudno, ali meni još draže jer napokon imam sport i SVIJET za kojeg osjećam da je potpuno moj! (barem što se tiče mojih prijatelja i poznanika koji ne znaju što propuštaju) Tako da sve u svemu, mlad ali jako jako jako veliki ljubitelj, i to ne samo utrka već svega što ide uz pojam Formule 1, od mehanike i inženjeringa pa sve do F1 igrica i globalnih partnera Formule 1. Navijam za dobru utrku, ne favoriziram niti jedan tim više od drugoga iako bih volio da Vettel ove godine osvoji naslov, Kimi pokoju pobjedu, Fernando i Nico postolje, Max da dođe zrelosti, Grosjean pameti i opreznosti! Od vozača dragi su mi jako Leclerc, Ricciardo, Hulkenberg, Alonso i Bottas. Ali ne mogu stvarno izdvojit favorita, baš ih sve volim. I jako mi je drago što postoji ovakav portal s jako jako jako pametnim i korisnim novostima pa ne moram surfati po stranima. Hvala cijeloj F1 Puls ekipi!



    14
    12

    2
  69. Fernando Alonso
    Jelja Prikaži

    Moj prvi doticaj s f1 je bio 2006.Imao sam 5 godina .Sjecam se scene VN Australije,Fernando Alonso,plavi Renault.Brat koji je stariji od mene tada je pratio formulu svaku trku pa sam ja kao mali isto bacio oko.On je Reanultovac odkad zna za sebe tako mi je u oko zapao Fernando i tako sam postao njegov veliki fan.F1 sam ozbiljno poceo pratiti 2008 i od tad nisam propustio nijednu utrku.



    4
    2

    2
  70. Mclaren
    wilson Prikaži

    1986, pozvao me prijatelj da pogledam utrku,Lotus, Ayrton Senna. Više razloga nije trebalo.



    4
    2

    2
  71. Lotus
    weki66 Prikaži

    prva utrka sezona 1994 brazil,Senna vodi,gubi vodstvo u boksu,ganja Schumachera i onda izlijece,Schumacher pobjedjuje,Hill drugi,vjeciti talet Alesi treci i mladi golobradi Barrichello cetvrti….
    imao sam snimke na kazetama svih utrka od pocetka sezone 95 do 99…. e kad se sjetim kako je to bilo iscekivanje,nema interneta ko sad,nemas di vidjet rezultate treninga,kvalifikacija….samo znas da je utrka u 14:00 ……eeeeee



    6
    5

    1
  72. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vratimo se na Hungaroring davne 2003. godine…Mali dugokosi djecak s dvije godine ,kojemu je citanje bilo poput kvantne fizike, sjedio je pred kockastim Sony TV-om i gugutao neke rijeci (vjerujte ne bih se zacudio da mi je prva rijec bila Alonso)…Pricao mi tata da sam uvijek s njime sjedio na crvenom, koznom trosjedu i pratio mog dugokosog kompica Alonsa. Sjecam se kroz maglu konferencija poslije utrka, Studia F1, ali od 2006. kada se vec sjecam vecine stvari, nisam propustio vise od 5 utrka (koje sam kasnije nadoknadio). Nista drugo nije taj sport predstavljao za mene osim hrpu emocija. Suze, smijeh, divljenje pa i postovanje na kraju svega. Roden sam 2001., poceo pratiti s tatom (kako je rekao, valjda ne laze) na Hungaroring 2003. , a do dana danasnjeg prosipao suza i suza te proucio sve o tome sportu i mom heroju Alonsu zbog kojeg sam zavolio nesto bez cega ne mogu zamisliti svoj zivot. Jednog dana kada sjednem sam sa sobom zahvalit cu svome ocu sto je drzao HRT2 upaljen tog dana i pratio F1 sa mnom jer sam ponosan sto sam jedan od mnogih navijaca i ljudi koji su proucili sve u detalj ? Nisam slagao kad sam jednom davno na ovom portalu napisao da ovaj sport prozivljavam vise nego vozaci



    10
    6

    4
  73. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Iako sam poceo negdje 92′ 93′ radije biram kasniju opciju jer je prethodno razdoblje vise kroz 80te


    0
    -2

    2
  74. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Kraj 1968 , kupujem dedi novine i ugledam Avto magazin ( Slovenacka revija izdanje na S-H jeziku).
    Na naslovnoj strani uporedni test – Mercedes 600 vs Rolls Royce Silver Shadow. U Mercedesu se vozio naš Predsjednik Tito i želio sam da saznam kakav je to auto. Procitao sam od korica do korica a na kraju – sport i clanak o F1. Poceo sam redovno kupovati AM i tako sam pratio F! sa zakašnjenjem od 14 dana. .poslije trke ja sam saznao ko je pobijedio i šta se dogodilo na trci ( revija je izlazila svakih 14 dana).
    Te godine prvak je bio Graham Hill (Damonov otac) a motori Ford Cosworth su bili dominantni .
    Kasnije prenosi na RTL u i treninzi na DSF u. “Upijao” sam sve što je bilo u vezi auto sporta . Postao sam sudija na auto natjecanjima …obožavam WRC i vjerujem da tu voze najbolji vozaci na svijetu.



    8
    7

    1
  75. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Kad sam prvi put se zainteresirao za F1 ne znam.
    Nekako pred rat. U ratu se zaboravilo.
    Počeo sam intenzivno pratiti F1 1997. Negdje sam pročitao da je se Mercedes vratio u F1 kao partner McLarenu. Dugo sam bio uvjeren da je to bilo baš te godine. Tako je i krenulo.
    1998 Mikka osvaja prvenstvo i od tad nisam propustio više od pet utrka (ukupno).
    Inače ne volim gledati reprize utrka. Čak ni onih starih koje nisam gledao.
    Jednostavno nedostaje adrenalin koji osjetim svaki put pred start utrke.
    Zato mi je život organiziran prije i poslije GP vikenda.



    5
    3

    2
  76. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    za F1 sam oduvijek znao ali sam tek poceo pratiti 2005. kada sam navijao za Raikkonena. Uglavnom 2005-2008 sam sve utrke gledao i ovo razdoblje mi je nekako ostalo u sjecanju. Sjajne utrke i konkurencija. Pauza 2009 kad je Brawn GP dominirao, zatim sam nastavio gledati 2010 zbog Schumachera, a uzivao sam i 2012 kada smo na prvih 7 utrka imali 7 razlicitih pobjednika i kada je na stazi bilo 6 svjestkih prvaka (Vettel, Schumacher, Alonso, Raikkonen, Hamilton i Button). Nesto slabije sad gledam, pogotovo ova turbo era. Bolidi su jednostavno izgubili onaj vizuelni identitet, zvuk motora, utrkivanje bolid uz bolid itd. Uglavnom pogledam start i prvih 10-tak krugova te kasnije pogledam rezultate…



    1
    -1

    2
  77. zigorec Prikaži

    Prva su mi sjećanja vezana uz F1 bili Jackie Stewart i Emerson Fittipaldija, negdje vrlo početkom 1970-ih, kada sam imao 5-6 godinica. Oni su tada bili prvaci, najviše ih se spominjalo, pa sam zato i navijao za jednog pa za drugog. Tada je teško bilo pratiti F1 jer, mlađi se toga ne sjećaju, u to vrijeme nije bilo interneta. Idući mi je bio Lauda,, navijao sam za nj i slavne 1976, sjećam se kako je “nepravedno” ostao bez naslova. Mislim da sam tada i počeo navijati za Ferrari, što traje do danas. Idući mi je bio Prost (uvijek ispred Senne), a konačno i vrijeme Michaela Schumachera, najvećeg. Eh, da, zaboravio sam na Gillesa Villeneuvea, jedinog od najdražih mi vozača koji nije stigao biti svjetski prvak (nesretna 1979. godina). Na kraju su Kimi (slavna 2007. godina i najluđa titula) i Vettel – zamijetio sam ga na pobjedi u Monzi u smiješnom Torro Rossu. Dakle, pratim od davnine, spadam u kategoriju seniora. I za kraj, ove se godine ide u Monzu.



    6
    4

    2
  78. Fernando Alonso 14
    Domagoj Grmoja Prikaži

    Zbog utrke u Imoli, mislim 2005 godine i utrkivana zadnjih 15-tak krugova Alo – Sch



    2
    1

    1
  79. Shell
    Tilt Prikaži

    Prva trka koju sam gledao, bila je Australija 1994.
    Sećam se samo kako Šumaherov bolid u bojama Benetona odlazi u vazduh. Taj događaj je nekako i drterminisao dalje praćenje, pošto mi je Mihael bio omražen, a Williams simpa. ?


    0
    -1

    1
  80. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Prva utrka koju sam gledao je bila negdje 1990g ,tada sam bio klinac i nije bilo bas prilike za gledati f1 ali sam zato pratio sve svaki tj kako je izlazio AutoKlub:).

    Bas posteno sam poceo pratiti 1991,a sve je kolumniralo 1992 sa Monacom i fantasticnim komentiranjem Blazicka !

    Uvjek sam navinao za Ferrari,u pocetcima je to bio Prost ,pa Alesi ,Berger,Schumachera 1994 i 1995 nisam mogao podnijeti:),kasnije je postao moj heroj :)
    Covjek kojeg sam iz nekoga razloga mogao podnositi je Senna iako je 1990 i 1991 zajebavao moj Ferrari, jednistavno je imao tu neku karmu i magiju oko sebe ,nisam navijao za njega ali sam mu se divio.
    Npr 1994 me bolio kuki za Sennu i Schumachera , zanimalo me samo gdje su na stazi Alesi i Berger.
    Alo iz nekoga razloga sam poceo plakati na fotelji nakon Tamburela.
    Jedini vozac koji me natjerao da prestanem navijati za Ferrari je Vettel!,Massu i Kimija sam obozavao i pratio sto se dogada sa Hamiltonom u pozadini jos prije f1 2006g.
    Naravno i Alonso je bio moj heroj u Ferrariju ali sam bio u isto vrijeme ljut na njega zbog brisanja poda sa Raikkonenom kojeg sam tada obozavao!.

    Dakle od 1992 do danas sam pogledao sve utrke uzivo vecinom na hrt-u u 14 sati,nedjelja u to doba je bio praznik:)



    10
    7

    3
  81. zigorec Prikaži

    Sada sam konačno pročitao sve komentare i sve pohvale portalu na izboru teme. Najviše mi se sviđa da u tako velikom broju komentara nije bilo ikakvih prepucavanja i vrijeđanja. Fenomenalno osmišljena tema, sve pohvale autoru na ideji.



    9
    8

    1
  82. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Imao sam 4 godine, počeo gledati 2000-te, mislim da je tad HRT prenosio utrke. Jedno od prvih nekih sjećanja kad Šumi osvaja titulu na Suzuki… Trudim se ispratiti svaku utrku uživo, a one malo bolje se i skinu pa pogledaju opet.
    #KeepFightingMichael



    4
    3

    1
  83. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Prva utrka koje se sjecam je bila vn japana 98 u suzuki i borba mika-schumi. Odtad navijam za miku i mclaren jer su svi ostali bili za ferrari, a ja uviknavijam za slabije… Sjecam se jos nek trke znam samo da je bio monte carlo i da je schumi vozio ferrari i da ga je stalno komentator spominja sad jel to bila 96 il 97 neznam tocno. Ugl nakon izlaska playstationa kupujem odma igru f1 98 u kojoj je komentator bio legendarni muray walker. Odtad pa nadalje nisam propustio niti jednu utrku, neke sam doduse pogledao s odgodom kad bi bio sprijecen, mozda nekih ukupno 5kom u 20g.
    Na utrci u zivo sam prvi put bi u monzi 2012, 2013 sam bio u monacu, madarskoj i monzi, 2014 opet monza, 2015 red bull ring. Od tad mala pauza i mali pad zainteresiranosti ic na utrke radi v6 i losijeg zvuka, al ove godine se ide u monzu opet…



    5
    5

    0
  84. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nekakvo najranije sjecanje vezano u F1 mi je bilo tamo negdje oko 2001-2002 dok sam kao klinac na ljetovanju kod bratica (Coulthardov fan) gledao utrku, mislim da je bila VN Monaca. Nakon toga je bila nekakva pauza sve do 2005 kada pocinjem pratiti Ferrari. Prvi vozacki par za koje sam poceo navijati su bili Kimi i Massa dok recimo Alonsa nisam mogao smisliti. Od 2010 pratim 90% utrka, najcesce sam propustao Suzuke i razne rano jutarnje utrke jer se lijenoj guzici nije dalo ustajati.



    4
    2

    2
  85. Shell
    AviMechanic97 Prikaži

    2005. godine kad sam bio u osnovnoj skoli prvi razred, otac je F1 oduvjek gledao pa sam tako i ja nastavio :)



    1
    0

    1
  86. Bridgestone
    ivan727 Prikaži

    Otac je pratio dugo vremena, a u obitelji je postao neki običaj međusobnog klađenja na određene sportske događaje da se pridoda dodatna čar istima pa tako i na F1. Kao malome mi je bilo bitno samo da kovanice zveckaju pa sam se i ja uključio u igru 2002. godine. Kao novome dali su mi da prvi biram za koga sam, a ja sam rekao da hoću onog crvenog – niti više niti manje to je bio veliki Michael Schumacher. Pobjednik je uvijek nosio novac i imao prvenstvno odabira za iduću trku pa je tako meni Schumi te godine donio za moje prilike pravo bogatstvo. S vremenom je to preraslo u iskrenu ljubav prema F1 i tom liku u crvenom bolidu, (čak sam sada nedavno sa više entuzijazma očekivao utrke nego utakmice Hrvatske u grupnoj fazi). Dvije godine kasnije u Italiji sam kupio Ferrari tenisice, maijcu i kapu i tu više nije bilo spasa, čitavo ljeto sam bio u crvenom po vani.

    Logično, tada sam gledao, ali nisam posve najbolje razumio F1. Onda dolazi za mene najbolniji trenutak otkako pratim, Brazil 2008 i pirova pobjeda Masse. Tu sam uzeo pauzu dvije godine, a kada sam se vratio počeo sam pratiti stvari detaljnije i šire od same utrke. Jako rijetko propuštam utrke. Nisam pretjerano snalažljiv u životu, ali uvijek se snađem kada treba pogledat utrku kakvim god silama ili prilikama bio onemogućen.



    3
    2

    1
  87. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Počeci mog pracenja sežu tamo negdje u 1994., taman kad je Senna poginuo..ali bas intenzivno pracenje, ono tipa treninzi-kvalifikacije-utrka, pocinje negdje u 1998., kad su glavni protagonisti bili Hakkinen i Schumacher..Michaela tada nisam nikako volio i od tada sam navijao za Fince i McLaren..od Hakkinena preko Kimmija, pa sve do odlaska Kimmija u penziju iz Ferrarija..a onda je Alonso postao moj No 1. i tako je do danasnjeg dana…


    0
    0

    0
  88. knez13 Prikaži

    Meklaren-Mercedes i natpis Kimi. Sve ostalo je manje bitno.


    0
    0

    0
  89. Mclaren
    Antishaaa Prikaži

    Mozda nas je malo ali 2017 godine,par prvih utrka,one ljeti nisam bas stigao upratiti i onda od Italije pa do Abu Dhabija.
    Sezona 2018 imam najdrazu i najbolju utrku,a to je VN Bahreina toliko neizvjesno kada je Vettel stigao do cilja sa SS cini mi se 35 krugova starima od tada isto gledam do ljeta,onda opet stanka do VN Belgije radi obaveza.I tako znam dosta toga sta je se dogadalo od 90ih pa ovamo,cak sam na vasem portalu nasao snimku od VN Brazila 2008 i smatram da su to bila posebna vremena kojima nisam svjedocio i zbog toga mi je previse zao.Sta me je potaknulo da pocnem pratiti F1?Iskreno velika vecina drugara onda odlucim da vidim i ja sta je toliko posebno u toj Formuli :D.I zbog toga sto jebeno volim brzinu.Za kraj,SVE POHVALE F1.PULS PORTALU!!!Sve sto znam o F1 sam naucio na vasem portalu.Jos jednom HVALA!!



    1
    1

    0
  90. Kimi Raikkonen
    Jana_BP Prikaži

    Počela gledati kao klinika s tatom, dedom i ujakom, premda mi isprva nije bilo baš napeto. Ipak, uskoro se rodila ljubav kad sam vidjela uživo bolid. Pobožno se, bez iznimke (osim 2004.) f1 prati od negdje 1992. Koliko nedjeljnih ručkova s tacnom na koljenima u dnevnoj sobi, koliko svađi s bratićem oko Mike Hakkinena, koliko nerazumijevanja da cura prati utrke. (Muž me dan danas ne shvaća)
    Uglavnom, divne uspomene koje sežu još iz ranog djetinjstva.



    1
    1

    0
  91. Lewis Hamilton 44
    NRteamLH44 Prikaži

    Prvi put sam poceo gledati uz oca,1999 godine. On je uvijek navijao strasno za McLaren Mercedes i Miku Hakkinena,tipa bacanje daljinskog na tv,lupanje,galama skika i vika. Nekome od 6 godina je to moralo privuci paznju. Objasnio mi je da navija za Mercedes,jer je to po njemu najbolji proizvodjac automobila,pa smo i mi imali jednog Mercedesa 190. Meni je tada bilo zanimljiva cinjenica da se uopste jedan obicni Mercedes kao sto ga mi imamo,moze takmiciti sa jednim Ferarijem. Od tada i ja pocinjem kao klinac navijati za svoje auto da pobjedi Ferari,tako se radja velika ljubav prema ovom sportu,od tada sam mozda propustio max 5 trka do sada. Navijam za Mclaren jer je Mercedes bez nekog vozackog idola,sve do 2007. Tada i ja vec imam 13 godina i kapiram neke stvari u F1,pocinjem imati neke svoje vizije,kako bi i sta bi trebalo,mastam kako bi ja vozio F1,sta bi ja uradio na njihovom mjestu. Kupuju mi i prvi Sony Playstation,gdje je jedina igrica bila F1,gdje ja pocinjem ziviti neki svoj san,jer u gradu,a i okolini nije postojao karting klub,niti prilika da se trenira ili vozi karting. Te 2007 pojavljuje se vozac,koji pocinje da vozi i da radi u stvarnom zivotu,sve onako kako sam ja mastao u svojim snovima da bi ja,kroz Lewisa Hamiltona moj san postaje realnost,bar na neki nacin. Jos pogotovo sto vozi za McLaren Mercedes,pa kasnije prelazi samo u Mercedes,i postaje prvak 5 puta u istoriji. Pa mozete li zamisliti moju srecu,moj san kojeg sam usanjao sa 13 godina,onaj moj nacin o kojem sam sanjao da se nesto treba raditi,sada poslije 12 godina mi pokazuje da je to bio ispravan put,put koji vodi tacno izmedju Senne i Schumahera,na to 2 mjesto na vjecnoj listi. Mozda nikada nisam dobio priliku da vozim F1,mozda ni nemam taj talenat,ali moj djecacki san je stigao,daleko daleko dalje,nego sto sam ikada i mogao zamisliti. :)



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.