Norris: Debi u Formuli 1 je moguć i s nekom drugom momčadi osim McLarena

Izdvojeno

McLarenov rezervni vozač Lando Norris kaže da je debi u Formuli 1 sljedeće godine moguć i s nekom drugom momčadi osim McLarena.

Iako je Norris vezan za McLaren, pojavile su se špekulacije da bi mladi Britanac mogao u smjeru Toro Rossa u zamjenu za tehničkog direktora Jamesa Keya.

Na pitanje vidi li se u nekoj drugoj momčadi, Norris je odgovorio:

“Naravno da se vidim. Volio bih vidjeti mogu li u Formulu 1, ali ne mislim da je to jedini put. Najidealnije bi bilo da se to dogodi s McLarenom sljedeće godine, to bi bilo savršeno.”

“Ali nije na meni da odlučujem. Za to su zaduženi šefovi i Fernando, ili tko već donosi sve odluke.”

McLaren još uvijek nije potvrdio vozačku postavu za 2019. Fernando Alonso tek mora objaviti planove za 2019., a budućnost Stoffela Vandoornea u momčadi iz Wokinga je pod upitnikom nakon što je imao težak ulazak u sezonu.

Norris smatra da bi 2020. možda imao veće šanse za ulazak u Formulu 1.

“Teško je reći, pogotovo jer smo u situaciji u kojoj ne znamo što će Fernando odlučiti za sljedeću sezonu. Naravno da bi bilo vrlo lijepo voziti u Formuli 1. Međutim, možda je bolje ostati u McLarenu i voziti slobodne treninge, možda je 2020. bolja prilika.”

Norris je trenutno drugi u Formula 2 prvenstvu. Vodeći George Russell bježi mu na 12 bodova. Carlinov vozač priznaje da prelazak na Formulu 1 nije jednostavan kao što se čini.

“U ovoj F1 eri nije lako biti brz odmah od početka, pogotovo ako je usporedimo s Formulom 2. Mnogim vozačima, pa tako i meni, potrebno je vrijeme za prilagodbu. Tijekom slobodnih treninga naučiš mnogo toga o bolidu, momčadi i u kojem smjeru oni idu.”

“To bi me stavilo u bolju situaciju za 2020., no svašta se može dogoditi,” zaključio je Britanac.


Odgovor

2 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Hmmm, možda bi Mcl naredne sezone mogao imati kompletno drugu postavu vozača.



    4
    4

    0
    • Felipe Massa
      Warrior Prikaži

      Stoff i Norris mi najbolje zvuči. Jedino ako ne povuku Sainza uz jednog od ove dvojice ali mislim da je bolje ovako zato što Sainza (kao i Alonsa) treba više plaćati.


      0
      -2

      2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.