Tost: Gasly je sad zreo vozač

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Toro Rossov šef Franz Tost tvrdi da je Pierre Gasly sad “zreo vozač”, nakon što je u Mađarskoj prošlog vikenda ostvario svoj treći izvanredni rezultat sezone.

Gasly je bio 4. u Bahreinu i 7. u Monaku, a šestim mjestom na Hungaroringu i sjajnim kvalifikacijama dan ranije je potvrdio da se radi o talentu za kojeg se mora pronaći mjesta u budućnosti u Formuli 1.

22-godišnji Francuz je sad zaslužan za 26 od ukupno 28 bodova koliko ima Toro Rosso.

“Bili smo kompetitivni već od 1. treninga. Pierre je skoro uvijek bio unutar prvih 10, a bio sam uvjeren da možemo obaviti dobar posao i sakupiti nešto bodova.”

“Nisam bio siguran da možemo završiti 6. u kvalifikacijama, doduše.”

“Ali, uspjeli smo odraditi vrlo dobre kvalifikacije u teškim uvjetima, što je pokazalo da je naš bolid po mokrom vrlo kompetitivan. Oba vozača su učinila vrlo dobar posao, moram reći.”

“Pierre je imao dobar start, branio je svoju 6. poziciju i došao do cilja bez ikakvih problema. Kontrolirao je utrku – kad je morao ići malo brže učinio je to odmah i nije imao problema s gumama ili čuvanjem goriva.”

“Pokazao je fantastične performanse i postao je zaista zreo vozač. Poboljšava se i puno više toga razumije. F1 je komplicirana, ali on koristi sve u svoju korist i zaista sam impresioniran.”

Tostu je pao kamen sa srca što je Toro Rosso uspio doći do dobrih rezultata u Monaku i Mađarskoj, dvije staze gdje nedostatak snage motora ne dolazi toliko do izražaja.

“Riskirali smo, te staze nam odgovaraju. Iduće dvije su potpuno drukčije – Spa i Monza su jako brze i vidjet ćemo kako ćemo tamo izgledati.”

“Što se nas tiče mi smo se poboljšali, ali naš glavni problem leži u činjenici da su se poboljšali i naši direktni konkurenti poput Haasa i Saubera.”

“Oni su zaista jaki, vrlo kompetitivni i u iduće dvije utrke će ih biti teško obuzdati. Ali, za Singapur sam vrlo optimističan.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.