Steiner: Mnogi bi željeli mjesto u Haasu

Izdvojeno

Haasov šef Guenther Steiner kaže da postoji veliki interes vozača za njihovo mjesto sljedeće sezone, ali tvrdi da će donijeti odluku nakon ljetne stanke.

Iako im je ovo tek treća sezona u Formuli 1, američka momčad ove je godine jedna od najboljih u sredini poretka. Trenutno su peti u poretku konstruktora i zaostaju 16 bodova za četvrtoplasiranim Renaultom.

Dobra forma najmlađe F1 momčadi izazvala je interes mnogobrojnih vozača, a Steiner priznaje da Haas nema velike potrebe za traženjem drugih vozača.

“Ne bih rekao da kupujemo okolo. Mnogi traže naše mjesto, recimo tako,” rekao je Steiner.

“Postoje vozači koji se interesiraju iz očitih razloga i žele vidjeti što radimo. Ako se netko raspituje, to ne mora značiti da žele u našu momčad. “

“Nakon ljetne stanke ćemo odlučiti, trenutno ne razmišljamo o tome. Interes ostalih vozača je velik, a dio mog posla je da znam što se događa na tržištu.”

Kevin Magnussen osvojio je više od dvije trećina bodova za Haas ove sezone, dok je Romain Grosjean stigao do bodova u samo tri navrata.

Od Haasa se očekuje da produže ugovor s Magnussenom za 2019., no Grosjeanova budućnost je upitna. Sergio Perez se spominje kao jedna od mogućih zamjena za Francuza.

Steiner vjeruje da cijelo tržište vozača ovisi o potezima Ferrarija i Renaulta u nadolazećim tjednima.

“Jedan od prvih poteza je vidjeti što će Ferrari i Renault odlučiti za budućnost, a tek onda dolaze mali igrači na red.”

“Ne bih rekao da moramo čekati njihove odluke, ali to bi moglo pokrenuti tržište. Nisam rekao da želim donijeti odluku nakon što oni to učine zato što ćemo možda donijeti odluku bez saznanja što će oni napraviti. Trenutno sve ostaje po starom, nitko nije povukao potez,” zaključuje Steiner.


Odgovor

5 komentara

  1. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Još da netko drugi umjesto Groznog imali bi i više bodova.



    10
    8

    2
  2. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    I ja bi ???



    15
    15

    0
  3. Ferrari
    GRID.N01 Prikaži

    Da je recimo Leclerc u tom autu, mislim da bi bio 6. u poredku, odmah iza prve tri ekipe.



    6
    4

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.