Vozačke postave za testiranje na Hungaroringu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Iako je ljetna stanka nakon VN Mađarske službeno započela, neki od vozača i momčadi još uvijek nisu gotovi s poslom na stazi. Razlog tome jest posljednje unutarsezonsko testiranje ove godine koje se danas i sutra vozi na Hungaroringu. U oba dana vozit će se od 9 do 18 sati.

Na testiranju će biti prisutno devet od deset momčadi. Jedina momčad koja je odlučila preskočiti ovo testiranje je Haas iz kojeg su izjavili da im ovo testiranje jednostavno nije potrebno.

S obzirom na pravilo po kojem momčadi na dva od četiri dana unutarsezonskih testiranja moraju dati priliku vozačima s manje od dvije odvožene utrke i ovdje ćemo, kao i u Barceloni, vidjeti dosta mladih vozača.

Vidjet ćemo nekoliko glavnih aktera Formule 2 u F1 bolidima; vodeći u ukupnom poretku F2 George Russell vozit će na vodeću momčad F1 poretka, Mercedes, i to u oba dana jer su Hamilton i Bottas vozili u Španjolskoj.

Russellov prvi pratitelj Lando Norris također će odraditi oba dana za momčad McLarena, dok će u srijedu prvu priliku u aktualnom F1 bolidu dobiti četvrtoplasirani iz F2 Artem Markelov. Rus će voziti za Renault uz njihovog standardnog vozača Nicu Hulkenberga.

Još jedan F2 vozač na stazi bit će Nicholas Latifi koji će danas voziti za Force Indiju. U srijedu će bolid preuzeti GP3 vozač Nikita Mazepin čiji se otac spominje kao mogući spasitelj momčadi. Force India na ovom testiranju planira isprobati krilo izrađeno prema pravilima za 2019. čije su slike već procurile po internetu, a u tome bi im društvo trebao praviti Williams. Ni u Williamsu neće biti regularnih vozača, za njih voze Oliver Rowland i Robert Kubica.

Antonio Giovinazzi ponovo će voziti za dvije ekipe, danas će biti u Ferrariju, sutra u Sauberu. U Ferrariju posao dijelu s Raikkonenom, a u Sauberu s Ericssonom.

Red Bull je htio da za njih testira Dan Ticktum iz F3, ali on nema dovoljno bodova na superlicenci pa će novu priliku dobiti Jake Dennis uz Daniela Ricciarda. Za sestrinsku momčad većinu posla odradit će Brendon Hartley koji će u srijedu popodne bolid predati Gaslyju.

Momčad Utorak Srijeda
Mercedes George Russell George Russell
Ferrari Antonio Giovinazzi Kimi Raikkonen
Red Bull Daniel Ricciardo Jake Dennis
Force India Nicholas Latifi Nikita Mazepin
Williams Oliver Rowland Robert Kubica
Renault Nico Hulkenberg Artem Markelov
Toro Rosso Brendon Hartley Brendon Hartley, Pierre Gasly
McLaren Lando Norris Lando Norris
Sauber Marcus Ericsson Antonio Giovinazzi

Odgovor

2 komentara

  1. Combe Prikaži

    Neznam bas ali giovinazzi na mene nije ostavio dobar utisak ono kad je vozio za sauber



    10
    4

    6

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.