Williams i Force India se spremaju testirati prednje krilo za sljedeću sezonu

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 9 komentara

Kao što je poznato, F1 će sljedeće sezone predstaviti pojednostavljeno prednje krilo, a probnu verziju istog će isprobati momčadi Williamsa i Force Indije na testiranjima koja su zakazana u Mađarskoj ovog tjedna.

Novo krila će trebati biti 200 milimetara šire i 25 milimetara dublje nego ove sezone, dok će komplicirana krilca i endplates biti maknuti. Ako dijelovi za 2019. budu na testiranjima koja započinju sutra, a završavaju u srijedu, to će biti prilika da vidimo nešto novog dizajna u akciji, čak i ako u pitanju probni.

Williamsov tehnički šef Paddy Lowe potvrdio je kako će biti testirani razvojni dijelovi te da će vjerojatno isprobati prednje krilo za sljedeću sezonu.

“Mislim kako će i ostali raditi slične stvari,” rekao je Lowe. “Mi ćemo raditi neke eksperimente vezane oko pravila za sljedeću sezonu.”

“Ovo je posljednja prilika napraviti to u određenim područjima jer ne možete voziti bolid petkom koji ne dopuštaju trenutna pravila.”

Force India je još u Njemačkoj izrazila namjeru da će u Mađarskoj na testiranjima isprobati određene dijelove za 2019. Čak su se pojavile i određene slike na društvenim mrežama  Force Indijinog prednjeg krila za sljedeću sezonu. Andrew Green, tehnički direktor momčadi koji je otišao u administraciju prošlog tjedna, izjavio je sljedeće u Hockenheimu.

“Testirat ćemo neke dijelove u tjednu nakon Mađarske kako bi potvrdili smjer kojim idemo te promjene na bolidu koje nova pravila donose.”

“Prednje krilo je temelj svega što kasnije dolazi na bolid, tako da je promjena veliki korak. Sukladno tome, donosimo nove dijelove u Mađarsku te želimo biti sigurni da razvoj ide u pravom smjeru.”

Međutim, nisu sve momčadi u poziciji da testiraju probne dizajnove.

Renaultov tehnički direktor zadužen za šasiju Nick Chester rekao je kako momčad razvija dizajn, ali da i dalje nije spreman za stazu.

“Pripremamo ih već, neke smo stavili i u tunel, ali smo i dalje smo daleko od izrade bilo kojeg od njih,” rekao je.

“Ti koncepti se i dalje dosta brzo razvijaju tako da bi to bilo prebrzo za nas.”


Odgovor

9 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ovo me impresionira…….. FI u banani, a spremaju se za 2019.-u!? Znam i kužim da će ih netko, valjda financijski spasiti.
    Ali, da testiraju bez 100% sigurne budućnosti…… to me zbunjuje…… :prcnjau:

    Naravno, tko zna što se kuha ispod površine, u pregovorima za super Silvestone ekipu?



    8
    8

    0
  2. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Čak su se pojavile i određene slike na društvenim mrežama Force Indijinog prednjeg krila za sljedeću sezonu.

    Može link ili slika?



    1
    1

    0
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Znaci prednje krilo ce se pojednostaviti i hoce li ta promjena mozda malo vise pribliziti sredinu poretka i nedodirljive ili cemo i dalje gledati potpunu dominaciju dvojca i mozda rba?



    4
    1

    3
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Po čemu to prednje krilo može izjednačit momčadi ili ih približit ? Kao da ovi napred neće imat isto to krilo



      2
      1

      1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ako je propisano da je jednostavno onda se valjda ne moze toliko novca potrošiti na njega. Bit će da je to logika, ali te promjene će drastično promijeniti aute pa to sigurno neće biti jeftino….



        2
        1

        1
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Prednje novo krilo ce sasvim sigurno omoguciti bolja i laksa preticanja, jer ova danasnja stvaraju puno vrtloga, te samim time cine tezim pratnju drugog bolida.

      Jasno da ce timovi izgubiti dosta downforce-a zbog toga, mislim da RBR/Newey, nisu bas sretni, jer njihova filozofija se bazira na jakoj aerodinamici, njihova krilca su mozda i najkompleksnija.

      Ova nova krilca su jos u beta fazi, tako da njihov pravi izgled ce jos da saceka i mislim da nece bas biti ovako jednostavan, ali svkako da ce biti jednostavniji od danasnjih.



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.