Ferrarijevi kupci dobili nove motore za VN Mađarske

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Oba Ferrarijeva kupca, Haas i Sauber, dobili su novi i nadograđeni Ferrarijev motor za VN Mađarske. Sva četiri vozača dobila su treću i posljednju dozvoljenu specifikaciju Ferrarijevog motora, dok će vozači tvorničke momčadi tu nadogradnju dobiti tek nakon ljetne stanke.

Osim novog motora s unutarnjim izgaranjem, Ferrarijevi kupci uzeli su novi turbopunjač te MGU-H. Za turbopunjač se također pretpostavlja da je nadograđen. Magnussen, Leclerc i Ericsson dobili su sve navedene dijelove, dok je Romain Grosjean uzeo samo novi motor jer bi promjena ostalih dijelova za njega značila kaznu, što je Haas odlučio izbjeći na Hungaroringu po kojem se teško pretječe.

Ferrari je ove sezone već koristio ovu strategiju nadogradnji u kojoj nove specifikacije prvo testiraju njihovi kupci. Tako su Haas i Sauber i na VN Monaka dobili nove dijelove pogonske jedinice, dok je Ferrari s uvođenjem istih pričekao do iduće VN Kanade.

Ferrari bi tako s novim motorom prvi put izašao na stazu na VN Belgije nakon ljetne stanke, na stazi na kojoj bi im dodatna snaga motora mogla donijeti puno više nego na Hungaroringu.

Šef Saubera Frederic Vasseur zadovoljan je ovakvim pristupom:

“Sretan sam što ih možemo dobiti [nadogradnje] što je prije moguće.”

“Staza u Budimpešti nije baš ovisna o motoru. Za nas je važno da smo ovog vikenda pouzdani kako bismo napravili dobru pripremu za Spa i Monzu.”

“Sigurno je da ne možemo imati Sauber u Q3 ako motor nije dobar, a mi se sad borimo s Renaultom u svakim kvalifikacijama.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.