Ricciardo spreman potpisati ugovor s Red Bullom

Vijesti

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Daniel Ricciardo kaže kako se nada da će njegov ugovor s Red Bullom biti finaliziran početkom sljedećeg tjedna, prije početka ljetne stanke.

Pregovori Australca s austrijskom momčadi su se odužili na nekoliko mjeseci, ali nakon što je objavljeno kako će Hamilton i Bottas produžiti ugovore s Mercedesom, alternativa za Ricciarda se ugasila. Christian Horner je ranije u Hockenheimu izjavio kako želi riješiti situaciju što prije, a izgleda da se i Ricciardo slaže s tim.

“Postaje sve izvjesnije rekao bih,” odgovorio je Ricciardo na pitanje hoće li situacija oko ugovora biti riješena prije stanke.

“Očito je da sve postaje jasnije kod svih. Bit ću fokusiran na današnju utrku, a onda ću početkom sljedećeg tjedna pokušati riješiti sve stvari.”

Nakon što su oba Mercedesova vozača produžila svoje ugovore, Ricciardo je postao ključni vozač na tržištu. Carlos Sainz je vezan za Red Bull do 30. rujna, ali ako Ricciardo potpiše ugovor s Red Bullom, vozačka postava momčadi se zatvara te tada Španjolac postaje slobodni vozač. Njegova dostupnost bi mogla dovesti do nekoliko poteza.

Takva situacija je dovela do špekulacija kako je Red Bull zavlačio potpisivanje Ricciarda kako bi pomogli svojim rivalima (Renaultu) da slože svoju postavu. Ricciardo je rekao da će biti zadovoljan sve dok zna da je njegov ugovor prihvaćen i spreman za potpis.

“Volio bih otići na odmor da je sve riješeno i potpisano, ali ako i ne potpišem sljedećeg tjedna naprimjer, sve dok tijekom odmora znam što želim napraviti, onda sam sretan,” rekao je.

Na pitanje je li potencijalno mjesto u Mercedesu 2020. utjecalo na dužinu ugovora, zbog Bottasovog ugovora na samo jednu godinu, Ricciardo je ostao suzdržan.

“Možda, ali stvarno ne gledam Bottasa. Generalno, očito kako će doći do promjena, kao i unutar same momčadi, tako da ćemo vidjeti.”

“Iskreno, nisam na ništa još pristao. Ništa više neću reći, šutjet ću!” zaključio je Australac.


Odgovor

2 komentara

  1. Sokol1Ferrari Prikaži

    A sta taj prosjek od vozaca uopce misli da ima pravo birati gdje da ide



    4
    -12

    16
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Čuj….. ima pravo birati momčad….. stekao je status vozača koji to može……
      Ti si jedino u pravu, podržat’ ću te….. znam da se mnogi neće složiti sa mnom….. Daniel Ricciardo nema ono nešto – killer instinkt….. tako da…… Max će ga pojesti i sva RB mašinerija iza Maxa…. što god Ozzie odlučio……

      Zato će u F1 opstati Lance Stroll, Marcus Ericsson i slični….. a F1 materijal Daniel Ricciardo biti će prožvakan i odbačen od F1……. ako ne uspije ubosti Ferrari ili Mercedes za 2021. Ili Renault koji bi se trebao i dalje dizati i napredocati kao momčad.



      1
      -1

      2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.