Steiner: Test u Mađarskoj za nas bi bio bespotrebni trošak

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Haasov šef Gunther Steiner kaže da bi za njegovu ekipu sudjelovanje na unutarsezonskom testu u Mađarskoj bio bespotreban trošak novca.

Steiner je medijima pojasnio zašto neće sudjelovati na testu koji će se održati nakon utrke u Mađarskoj:

“Zašto bismo trošili novac bez ikakvog cilja? Nema smisla, nemamo što testirati. Imamo toliko podataka s testiranja i stvari koje moramo doma obaviti.”

Test u Mađarskoj dolazi nakon što je Formula 1 odradila 5 utrka u 6 vikenda. Haas je također sudjelovao u Pirellijevom testu između VN Velike Britanije i VN Njemačke.

“U ovakvom periodu kad imamo 5 utrka u 6 tjedana i kad imamo test na Silverstoneu, pa onda još jedan test… Ljudi moji, što pokušavamo napraviti?”

“Možemo raditi stvari, testiranje zvuči dobro, ali što se mene tiče uvijek je bitan krajnji rezultat. Što možemo dobiti od toga? Sjeo sam s inženjerima i zaključili smo da već imamo dovoljno posla. Zašto bismo morali još trošiti bez koristi?”

Steiner vjeruje da ekipa može napredovati na temelju podataka koje već imaju od ranijih testova.

“Imamo toliko informacija, sad ih moramo analizirati i vidjeti o čemu se radi prije nego dobijemo nove informacije. Više nije uvijek bolje, kvantiteta nije bolja od kvalitete. Pokušavamo koristiti ono što imamo umjesto da gomilamo informacije, a da na kraju ne postignemo ništa.”

Iz Force Indije su neslužbeno komentirali ovaj Haasov stav rekavši da oni sebi ne mogu priuštiti otkazivanje testa jer ipak oni sami za sebe razvijaju bolid, aludirajući na blisku suradnju Ferrarija i Haasa.


Odgovor

3 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Force India podbada.



    8
    8

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Prosle godine su bili prividno dobri jer je Merc bio dominantan motor.



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.