Red Bull želi potpis ugovora s Ricciardom prije ljetne stanke

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Šef austrijske momčadi Christian Horner kaže kako želi potpisati novi ugovor s Danielom Ricciardom prije ljetne stanke koja počinje krajem ovog mjeseca.

Horner je nedavno govorio kako je Lewis Hamilton ključan faktor na tržištu vozača, no kako je Mercedes potvrdio potpisivanje ugovora s Hamiltonom, te dan kasnije s Valtteri Bottasom, vrata njemačke momčadi za Ricciarda su potpuno zatvorena. Također, Horner je uvjeren kako će postići dogovor s Australcem po pitanju ugovora.

“Mislim da će sada nakon što je Lewis Hamilton objavio svoj ostanak sve ići nekako brže,” rekao je.

“Ciljamo na to da stvari budu riješene prije ljetne stanke. Bilo bi idealno otići na odmor, a da su sve stvari riješene.”

Na pitanje je li sada u pitanju novac, zbog toga što je Ricciardo želio da ima slične uvjete kao i njegov momčadski kolega Max Verstappen, Horner je rekao kako to nije ključan faktor.

“Ne, nikako. Imamo dva sjajna vozača i oboje doprinose momčadi. Želja nam je da zadržimo istu vozačku postavu za budućnost.”

Niti jedan vozač Mercedesa se nije obvezao nakon 2020., prvenstveno zbog toga što sport ulazi u novu eru s različitim komercijalnim dogovorima između momčadi i organizatora F1 koje su na neki način već finalizirani. To je dovelo momčadi u poziciju da teško mogu potpisati nekog vozača na duže od dvije godine, dok su vozači zabrinuti kako će balans snage biti raspoređen između momčadi pod novim tehničkim pravilima.

“Nitko trenutno nema ugovor nakon 2020. Nadam se da će situacija vezana oko komercijalnih stvari biti riješena u roku šest do devet mjeseci.”

Ricciardo je također spomenuo kako je najizvjesniji ugovor na dvije godine s momčadi.

“Sve ovisi. Unatoč svim promjenama, ne bih se želio vezati na više godina. Tri godine je puno, možda ću biti na plaži negdje za tri godine.”

Na pitanje hoće li Hamiltonovo potpisivanje ugovora ubrzati stvari, Ricciardo je negirao.

“Neće, znao sam da će potpisati,” dodajući kako je dogovor bio bliži od posljednje utrke.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.