Abiteboul: Impresionirani smo napretkom konkurencije, pogotovo Ferrarija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Renaultov šef Cyril Abiteboul priznaje da je impresioniran napretkom svojih konkurenata, a posebno izdvaja ono što je Ferrari uspio napraviti sa svojom pogonskom jedinicom.

Iako je Renault dugo najavljivao svoje nadogradnje koje su napokon došle na VN Kanade – ipak nisu donijele ono što su očekivali.

Nadalje, Silverstone je pokazao da još uvijek izostaju kad je u pitanju čista snaga motora, što se jasno vidjelo na primjeru Red Bulla koji kroz brze zavoje nije mogao parirati Ferrariju i Mercedesu.

“Impresioniran sam našim radom, ali sam također impresioniran našom konkurencijom. Naš zaostatak se zapravo i ne smanjuje,” kaže Abiteboul.

“Ono što mi sad radimo zapravo nam omogućava da se taj zaostatak još ne poveća. Ferrari je pogotovo napravio veliki korak unaprijed u prošlih par utrka što se očituje kako s njihovom ekipom tako i s ekipama koje koriste njihov motor.”

“To je vrlo vidljivo i to moramo uzeti u obzir kad radimo svoj posao. Moramo nastaviti donositi nadogradnje koje smo zacrtali.”

Abiteboul kaže da je Silverstone previše naglasio njihove nedostatke jer se puno vremena provede na punom gasu, a Max Verstappen je komentirao da Renaultu nedostaje “70-80 konjskih snaga” i da je na tako brzoj stazi to bio veliki problem.

“Nevjerojatno je koliko se staze mijenjaju,” kaže Abiteboul.

“Posebno ove godine zbog uobičajenog aero napretka i guma s više gripa, ali osim toga puno staza je dobilo novi asfalt.”

“Često ne znamo što očekivati od novog asfalta i bilo je iznenađenje koliko je gripa bilo na Silverstoneu. Puno vremena provodili smo na punom gasu.”

“To je dosad bila jedna od najzahtjevnijih staza za snagu motora. Prije par godina svi smo za tu ulogu imali Montreal, a on je sad šala u usporedbi s Austrijom ili Silverstoneom.”


Odgovor

3 komentara

  1. Marlboro
    Alonso65 Prikaži

    Alonso u Renault!
    #disulipidani



    8
    7

    1
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Monza ce pokazat pravi odnos snaga. Ovako moze biti do setupa.



    8
    8

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.