F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Ricciardo: Mercedes sada izgleda ranjiv

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Daniel Ricciardo kaže kako Mercedes izgleda ranjivo ove sezone, ali vjeruje kako imaju i dalje najjači paket unatoč otkrivanju određenih znakova slabosti.

Mercedes je od 2014. do 2017. uzeo i vozački i konstruktorski naslov, no ove sezone vode ljutu bitku protiv Ferrarija. Lewis Hamilton je pao u poretku iza Sebastiana Vettela, prvenstveno zbog duplog odustajanja u Austriji koje je došlo nakon loše strategije nakon što je Hamilton vodio u utrci.

To je bila jedna od nekoliko neobičnih trkaćih odluka ove sezone njemačke momčadi, a cijelu situaciju je komentirao Red Bullov Daniel Ricciardo.

“Nisu dominantni kao što su bili prije nekoliko godina,” rekao je.

“Bilo je očigledno kako će se to početi topiti u jednom trenutku. No, i dalje mislim da imaju najjači paket na gridu, ali očigledno je kako su pokazali znakove slabosti u određenim segmentima.”

“Uspoređujući s onim kakvi su bili, izgledaju ranjivo, ali su i dalje jaka i teška momčad za pobijediti.”

Ricciardo je čekao hoće li mu Mercedes možda ponuditi alternativu uz Red Bull za 2019., no sve je više izvjesno kako će Australac ostati u trenutnoj momčadi koja mu tek treba pripremiti platformu za naslov. Australac je siguran kako će Red Bull pobijediti još kojoj utrci ove sezone, ali njihov paket kojem nedostaje “pravog tempa” znači kako je prihvatio činjeciu da su mu šanse za titulu slabe.

“I dalje mislim kako nemamo pravi tempo svaki vikend da uvjerimo sami sebe kako možemo biti u borbi za titulu,” rekao je.

“Dovoljno smo dobri kako bi pobijedili još koju utrku. Moramo tražiti još malo kako bi bili bolji na stazama.”

“Naravno, na onima kojima očekujemo da ćemo biti brzi, to i jesmo. Ako završimo peti i šesti u Budimpešti, vjerojatno ćemo biti jako ljuti.”

Kako Mađarska, tako i staze u Singapuru te Meksiku, trebale bi dati Red Bullu priliku da se bore za pobjede ove sezone. Međutim, Ricciarda čeka kazna pomicanja na gridu u Njemačkoj ovog vikenda što će svakako odmoći u njegovoj šansi da se približi Vettelu za kojim zaostaje 65 bodova.

Ricciardo kaže kako je zadovoljan dosadašnjom sezonom, unatoč tome što nije uspio završiti tri utrke.

“Izgledi su protiv nas, ali i dalje mislim kako to nije nemoguće,” dodao je.

“Još je dug put pred nama da bi nas otpisao.”

Podrži nas

Naši zadnji donatori su: 27Ferrari28 i Grah0.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Kolak
Pulsmedia autor
305 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Alfa Romeo ficola Prikaži

    Stari moj Ferrari laganini gazi Mercedes i to je prava istina a ne da imaju najbolji paket,kakav je to najbolji paket po tebi,ako Ferrari bolje čuva gume,jači je na startu i brži na pravcima,dakle po kojoj tvojoj logici ima najbolji paket?Jeli time izjavama pokušavaš dobiti mjesto u mercedesu?    18

    21
HrvatskiEnglish