U čemu je problem?

Izdvojeno / Kolumna / Nemojte propustiti

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 104 komentara

Toto Wolff nije glup, James Allison također, a bilo bi naivno misliti da bilo tko od njih zaista smatra kako je Kimi Raikkonen namjerno udario Lewisa Hamiltona. Zašto bi onda to izjavili nakon utrke? Upravo zato jer su pametni. Ajmo stvari staviti u kontekst. Mercedes je na prošloj utrci prosuo sve što je imao, a na ovu je došao kao glavni favorit i očekivalo se da će im Silverstone najviše odgovarati od svih staza u kalendaru. Britanija je u ekstazi, na svjetskom nogometnom prvenstvu melju pred sobom sile poput Tunisa i Paname pa su apetiti narasli, a u tu priču su se fino uklopili i Wimbledon i Silverstone. “It’s coming home” bljuvotina vrišti na sve strane.

Hamiltonov pole position tako je lijepo upao u taj narativ. Ipak, dalo se naslutiti da nije sve tako sjajno jer, Toto Wolff definitivno nije bio oduševljen i vidjelo se kako tih 0,044s prednosti u kvalifikacijama nije bilo očekivano uoči vikenda. Što se zatim dogodilo? Hamilton je puknuo pod pritiskom i odradio loš start. Izgubio pozicije od dva vozača, a treći ga je lansirao na začelje poretka. Kako da jedan pametan tip odradi dobar “spin” cijele situacije? Kako da odvrati medije od činjenice da je konkurencija donijela strašne nadogradnje koje očito rade? Kako zanemariti činjenicu da je Ferrarijev motor imalo 5 od 10 vozača u top 10 startnog poretka, a Mercedesov samo 3? Jednostavno – ajmo baciti najkontroverzniju moguću bombu: udario nas je namjerno!

Nije sad toliko bitno je li istina ili ne. Manje je bitno to što se radi o Raikkonenu kojem se može svašta prigovoriti, ali nitko ne može reći da nije fer igrač, i to bez mrlje nakon 18 godina i 226 utrka u Formuli 1. Ajmo to prosuti, britanski mediji će to zatim preuzeti pa ako bude sreće – možda se i zaborave detalji poput lošeg starta Hamiltona, žrtvovanja Bottasove taktike ili Bottasovom pomicanja par krugova prije kraja da timski kolega prođe ispred.

Kaže Lewis – zanimljiva taktika Ferrarija. Nakon današnjeg dana i prozirnog mazanja očiju F1 fanova točnije bi bilo reći – zanimljiva taktika Mercedesa. Doduše, nije upalilo, ali pokušali su. To puno govori o trenutnom stanju u Mercedesu. Što sad? Tjedan dana pauze pa Njemačka. U međuvremenu, budite sigurni da Wolff i Allison svojoj tehničkoj ekipi nakon dva uzastopna poraza neće govoriti ono isto što govore nama u kameru.


Odgovor

104 komentara

  1. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    odlična kolumna
    treba naglasiti još samo jednu stvar….svaki publicitet i kontroverze su besplatni marketinški prostori u zapravo svim medijima svijeta, a mercedes da bi toliko bio publiciran morao bi platiti na stotine miliona dolara medijima….ovako su to bili samo neki nekažnjivi ispadi koji su već pretočeni kroz ušteđeni realni novac



    11
    5

    6
  2. Ferrari
    Korisnik Prikaži

    da, kad sad tako napišeš ima smisla, ali zar je zbilja sve to bitnije od sporta da se idu spuštat toliko nisko?



    6
    4

    2
  3. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Hvala Ante to sam odnosno tu potvrdu sam i očekivao..jednostavno rečeno pritisak Ferrarija na Mercedes mislim na stazi očito daje ovakve “rezultate” i takve izjave ljudi iz Mercedesa,no kad gubiš nije baš sve dozvoljeno ili?



    15
    -46

    61
  4. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Čudno mi je da je i Wolff to rekao. Tota smatram čak i najboljim šefom, uvijek realan i objektivan. Ne znam šta mu je bilo, vjerojatno boli poraz i vruća glava. Vjerujem da sutra Wolff to neće misliti.



    10
    3

    7
  5. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …skoro pa u riječ moje razmišljanje…bravo…kao dodatak dodatni pritisak na suce u slijedećim utrkama…



    13
    11

    2
  6. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Odličan tekst, nadam se da crveni mogu da nastave sa ovakvim rezultatima.



    22
    21

    1
  7. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Gosp. Ante, pa maknuli ste minuse. Pa kako ce jedan dio ekipe ovdje zivjeti dalje sa spoznajom da ne mogu lupati minuse ako taj dan nisu dobili ?? ?



    13
    11

    2
  8. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Nije Bottas baš pustio Lewisa. Pokušao je malo obraniti, naravno ne pretjerati, a i uništio si je gume. Sve ostalo :thumbs:



    6
    5

    1
  9. Mika Hakkinen
    MP4-20 Prikaži

    bravo za tekst :))



    4
    4

    0
  10. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Jako kvalitetna analiza, nije mi palo na pamet ali kad se sagleda sira slika ovo itekako ima smisla.



    4
    4

    0
  11. Fia
    Trapgio Prikaži

    lipo rečeno, Bottas je danas žrtvovan taktički, ali realno nije imalo smisla zadržavati Hamsu iza



    2
    1

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Nikad necu vidit nista lose u tome da se posluzite realno overall sporijim vozacem da bi pomogli prvoj violini.. Bio to Bottas, Kimi ili netko treci..



      2
      2

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa do ovog trenutka sezone rekao bih da je Bottas ukupno bio brži vozač. Ali puno nesretniji. Ali ne slažem se da nema ništa loše u tome raditi to i prema sporijim vozačima, pogotovo rano u sezoni. Pred kraj sezone kada je očigledno ko ima šanse za titulu, a ko nema, onda svaka čast.



        1
        1

        0
  12. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Loš tekst.



    4
    1

    3
  13. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Wolff upravo: “My statement about possibly deliberate act of Ferrari at the start of the race was stupid”



    5
    5

    0
  14. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Hamilton je takav jadnik da je to neopisivo. I to konstantno pokazuje. Uvijek kad nije na prvom mjestu prvo mu je izmišljanje nekih problema koje navodno ima. Kao i danas, na šta su mu odmah iz boksa odgovorili da je sve u redu. A to se i vidjelo na stazi, jer je prolazio pored ostalih kao da ih nema. Ali kakava je to bolest? Sam umisli da je u nekim problemima? Ili je to toliki ego da odmah smišlja izgovore za lošiji rezulatat? Uvijek gubi snagu, ima vibracije, nema gripa i sl. A danas je sve bilo sasvim u redu sa njegovim autom. Kako je on u početku počeo pričati, čudo je da je završio utrku… I tako je uvijek kada nije na prvom mjestu. Čovjek bi pomislio da već vozi na petoj komponenti motora, koliko on prijavi tih kvarova kada nije po njegovom. Danas je tako lako nadoknadio sve izgubljeno. A SC mu je pomogao da vrati i ono što nebi mogao u normalnoj utrci. Red Bullovi i Kimi bi ga jako namučili i sa dva odlaska u boks. I nije zaslužio ni nagradu vozača dana. Kimi ga je udario, ali je sam izgubio dvije pozicije na startu prije toga.



    7
    7

    0
  15. Sahinovic Prikaži

    Svaka cast Ante, posebno sto nije ti trebalo da “prenoći”. Odabir slike više govori od samog teksta. Naklon!!!



    2
    2

    0
  16. Rover
    zjurina Prikaži

    “U čemu je problem?”
    “….To puno govori o trenutnom stanju u Mercedesu….”

    hehe… problem je što su sad već počeli pomalo “žmikat” !


    0
    0

    0
  17. Ferrari
    superx Prikaži

    Pozdrav svima,
    Jako dugo vec pratim vas portal i mogu pisat o svim clancima samo hvalospjeve.
    Brzi ste sto se tice svih bitnih informacija, a same teme su jako kvalitetne za citanje (vracam se u proslost kad su SN jos su bile crno-bijele, citale uz jutarnju kavu)
    Na ovaj clanak i njegovom avtoru, kapa do poda.
    Lp



    2
    2

    0
  18. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    U čemu je problem?
    U tome što znaju da je prići došao kraj, ali još si to ne priznaju.
    Vettel je oduvijek jak, Ferrari radi ko urica, a kao točka na i Kimi je zaredao dobrim vožnjama i evo ga na trećem mjestu, o njegovoj današnjoj briljantnoj izvedbi knjige će se pisati, ni najveći vozači F1 nisu ovako onesposobili svog protivnika, a da sebi nisu štetu napravili. Zašto bi išao u penziju?



    5
    5

    0
  19. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Najprgaviji vozac se zali, ajmo prokomentirat kaznu 10 sec a bolid nije ni ostecen niti jedan, incident na samom startu, vetelu 5 a ostatila se oba bolida dakle cudni kriteriji, botas kad je tuka kimia nikad kaznu, ajmo sad govorit o mercovoj strategiji botas sa starim gumama gubi cisto 2 misto da bi pomoga kolko god moze hamiltonu, a ajmo o hamiltonu potez na maxu kad ga je izbacio sa staze u brzom zavoju ga cimnio prema van da max nema gdje niko nista komentira nije, ili kocenje ricia, a problemi postoje samo kad nije u vodsvu kad je u vodstvu nikad on nema problema, brz lukav i najvece govno kojeg prije nisan volia al od sad je dno dna



    4
    3

    1
  20. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Ovo je fakat farsa. Dečki iz Mercedesa su se malo ukakili i sa stavom i sa izjavama :)

    Kimi je jedan od korektnijih vozača, nema šanse da bi to namjerno napravio, uostalom 10 sec nije malo ….

    Kao što svi već znamo nisam ljubitelj Vettela, al ove godine bolje vozi od Hamiltona i zasluženo je na prvom mjestu u poretku vozača.

    Neka još ovakvih nedjelja, još da se malo izjednače ekipe i da vrate grid djevojke, pa gdje bi nam kraja bilo :)



    3
    3

    0
  21. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Veoma je prosto i jednostavno , da je Hamilton startao kako valja Kimi ne bi ni bio tu . Kraj . Los start Hamiltona .



    6
    5

    1
  22. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ja ovdje prije svega vidim novinarski problem, pristranost Ferarriju. Da je kojim slucajem situacija obrnuta i da je Bottas onako prosto usao u zadnji kraj Vettela reakcije s Ferarrijeve strane bi bile vjerojatno slicnih razmjera. Kakve bi tek bile reakcije Ferarrijevih navijaca bolje da i ne znamo…



    3
    -2

    5
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Nitko ne govori da se oni ne bi trebali ljutiti. Trebali bi, možda bi mi još više da je obrnuta situacija. Ali ono što većini nije leglo je ta debilna izjava Hamiltona i Tota. Toto se ispričao, ali Hamilton i dalje drži tu priču – to se vidjelo i na konferenciji poslije.



      4
      3

      1
    • Ferrari
      blejky Donator Prikaži

      Ovdje nije riječ tko je koga udario već je tema sramotno optuživanje druge ekipe i maskiranje svojih propusta u zadnje dvije utrke na takav jedan jadan način.
      Zanimljivo kako to dolazi baš od Mercedesa , jer ja neznam za niti jednu ekipu koja je bilo da je riječ o vlastitoj ili kao dobavljaču motora bila optužena za recimo Industrijsku špijunažu ili evo upravo sada mi pade na pamet tamo neki ilegalni testovi sa gumama.
      Ček malo kad razmislim ima jedna ekipa ali nećemo je imenovati jer psstttttt toga se ne želimo prisječati jer lakše je tako zar ne?
      I sad ta ista ekipa našla se pametovat i pričati o nekim prljavim igrama i manipulacijama i glumit kako su oni zapravo “žrtve” u ovoj cijeloj priči. Moš mislit čak i na Skly-evom forumu su ih ljudi na široko popljuvali za ovakav sramotan čin ali hej NOVINAR je problem.



      8
      6

      2
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ferrari je udaran hrpu puta u zadnje vrijeme. Kvyat, Max, Bottas, i td… I burno se reagovalo. Normalno, niko nije sretan kada vozača za kojeg navija neko izbaci iz utrke. Ali niko nije optuživao da je to urađeno namjerno.



      7
      6

      1
  23. Fia
    bodo Prikaži

    Bravo Ante. Dodao bih i da je Lewis možda očekivao “timski start” odnosno paralelku od Valteria i zatvaranje Kimia, ali to baš i nesmi reć. Da je izgubio pravo na napad prve dvojice to svakako stoji, no rekao bih da su u svemu tome u konačnici dobro prošla obojica.



    3
    3

    0
  24. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Nema minusa ,nema pluseva,bravo Ante ,usput odlican teks iako svi znamo da nije bilo namjere Kimija isto svi znamo da je Kimi stvarno imao mjesta !.
    Cirkus ide dalje i ovim putem se ispricavam ako sam burno reagirao ali to je bilo zato sto nemogu ( ne samo ja) iznjeti svoje misljenje bez da dobijem tonu minusa ( cak ako i realno napisem), samo zato jer se nesto prokometira u korist Lewisa Hamiltona.
    Ja shvacam Ferrariste i navijanje za Sebastiana i ljepo je vidjeti taj elan i podrzavanje ali se nezlazem sa agresivnim reagiranjem pojedinaca na nas ostale koji smo navijaci Maxa,Hamiltona i sl.

    Ja osobno uvjek nastojim realno prokomentirari situaciju,naravno nekad me kao sve vas ponese !!.

    Idemo dalje!!!

    Ma Ante znas sve !,sto da ti pricam:)



    3
    0

    3
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Zasto si toliko opterecen tim minusima.. Ne kontam..



      5
      5

      0
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Upravo tako. Zašto gledati i obazirati se na to dali netko lajka ili ne. Napiši svoje mišljenje netko će se složiti a netko neće. I to je život kakav bi svijet bio kad mi svi isto razmišljali?
        Bitno da se raspravlja bitno da mi komuniciramo u granicama normale i bez osobnog vrijeđanja jedni drugih.
        Sve ostalo manje bitno.



        4
        4

        0
      • Stefan Bellof
        mario550 Prikaži

        Ma nisam krivo si me malo shvatio, smeta mi sto ih pojedinci lupaju iz zabave , npr za neki realan osvrt dobijes hrpu minusa samo zato jer je spomenuto ime ili ekipa koji/ja nekome nesvida .
        I onda svaki put kada napises bilo sto opet lete minusi, covjek se u tom trenu zapita sto samnom nije u redu kada mi svi lupaju minuse ! i onda nakon toga se dobija epitet minusasa i sve poprima jos goru sliku:)



        2
        0

        2
      • Rover
        zjurina Prikaži

        Mrglj… sama ideja sa minusima i plusićima je po meni dobra ideja & nezadovoljaqn sam što se to maklo, ali treba uzeti u obzir da je ta ideja za “normalne” ljude koji objektivno razmišljaju a vjerovatno se i tako u životu ponašaju, a ne za djecu, klince i bolesnike udarene u mozak koji se iživljavaju samo da bi privukli pažnju ili doslovce nekome napakostili, jer misle da im je to fora.
        IMO ne treba se obazirati na to u normalnim okolnostima, neki lupaju minuse iz gušta jer nevole nekoga, a u biti nema blage veze sa komentarom.
        A ovo sa ovim nerealnim brdom /brojem minusa će se vjerojatno isto riješti s vremenom, samo da “Šef” polovi konce.



        2
        1

        1
      • Ferrari
        blejky Donator Prikaži

        Ma samo repliciraj Mario. Meni osobno je drago kad netko ima suprotno mišljenje mojemu. To što ti se nakači tona minusa ne znači da tvoje mišljenje manje vrijedno od drugih.



        4
        4

        0
      • avalon Prikaži

        ovo stvarno moram c/p 100 % “Ma nisam krivo si me malo shvatio, smeta mi sto ih pojedinci lupaju iz zabave , npr za neki realan osvrt dobijes hrpu minusa samo zato jer je spomenuto ime ili ekipa koji/ja nekome nesvida .
        I onda svaki put kada napises bilo sto opet lete minusi, covjek se u tom trenu zapita sto samnom nije u redu kada mi svi lupaju minuse ! i onda nakon toga se dobija epitet minusasa i sve poprima jos goru sliku” dobiva sam minuse od nekih koji su ih davali čim bi vidili moj avatar ( dok ih je bilo ) bez da pročitaju komentar , omalovažavali napisano jer je navodno izvor posta bila wikipedia . znalci valjda ne znaju da postoje i drugi izvori informiranja o F 1 osim W . kako sam im zavidija jer oni sve informacije o prošlosti i sadašnjosti imaju u glavi za razliku od mene koji ih moram tražit hahahahahaha . pa ? je li to uticalo na mene , moje komentiranje ? naravno da ne ! osim toga drago mi je bilo dobivat i minuse jer su oni bili neka vrsta separatora koji mi je ukaza na “duhovite” , zlobne , neznalice , zasljepljene fanove kojima je minus jedini “adut” . naravno ukazalo je i na one druge koji čitaju sa razumijevanjem ili repliciraju ako se ne slažu ili misle da nisam u pravu šta je znalo vodit u ZDRAVU raspravu šta bi i trebala bit poanta portala uglavnom lišenog gnjusarija koje se pišu po mnogim portalima neovisno o namjeni /temama koje portal “obrađuje” . zapravo , usprkos pojedinim ispadima portal je vrlo “čist” od pljuvanja “portalaša” jednih po drugima . a minusi ? neko ih dobije puno , neko dobije puno pluseva pa se uspostavi kozmička ravnoteža :) :) :) mislim da sam jednom napisa i kad bi napisa da je sutra utorak da bi dobija bar jedan minus i to bi me veselilo jer bi mi nešto kazalo ;)



        4
        3

        1
  25. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Hamilton se danas definitivno ruzno ponio,ne zato jer blebece nego zato sto je prekrsio ceremoniju i to nije bio ispravan potez ali treba covjeka razumijeti imao je intezivnu utrku koju je odvozio stvarno na nivou poslije pada na zadnje mjesto.
    Ali nitko od vas nije primjetio njegovu svijetlu ljudsku stranu,nakon podija je otisao do one djevojke u kolicima ( netko zna tko je ona?), popricao i poslikao se sa njom i njoj je to vjerojatno puno znacilo.
    Svi vozaci imaju svoju crnu i svijetlu stranu i netreba oko toga previse raspravljati.
    Ljudima smeta obican tim radio i odmah se pisu komentari placljivko,plaxipicka ,kokodakalo i sl.

    Shvacate sto zelim reci, ponekad stvari treba pogledati iz malo sireg aspekta da bi se razumijele.



    66
    65

    1
    • Fia
      bodo Prikaži

      Dobro si primjetio. U tišini i sa pažnjom brine o svom bratu, ali isto tako kada god može sudjeluje u aktivnostima mladog Mongera koji je ostao bez nogu. Sa jedne strane je uistinu medijski blesav, a sa druge strane humanitarac sa srcem. Trkaći hladan profesionalni stroj bez emocija svakako nije unatoč što bi to mogao biti.



      2
      1

      1
    • zigorec Prikaži

      Mario550, djevojka je bila na pobjedničkom postolju i uručila pokal za treće mjesto. Uobičajeno pokal za treće mjesto uručuje predstavnik (predsjednik) nacionalnog autokluba, a ona je vjerojatno predstavnica (predsjednica?) neke udruge invalidnih osoba. Naime, nisam stigao pročitati tko je i što je.



      2
      1

      1
    • avalon Prikaži

      ljudska strana je već viđena puno prije ovog primjera , a i nedavno . puno prije … prije trke u kanadi roditelji malog michaela ( paraliziranog , u kolicima ) velikog navijača MS su odlučili doč u montreal i svome bolesnom sinu priuštit da upozna MS . u gomili fotoreportera , fanova nisu uspili i vratili su se u toronto . no sutra su pokušali ponovno . kontaktirali su neke ljude ne bi li im pomogli usrećiti bolesnog sina . praćen svojim VIP tajnikom koji ga je upozorava da treba otiči na sastanak sa inžinjerima prije trke MS je ignorira upozorenje i kroz gomilu reportera , fanova , starleta se probija prema obitelji michaela koji su ostali skamenjeni kad se MS pojavija . kleknija je uz kolica momčića , zagrlija ga i reka “Zdravo Michaele. Znam da se zoveš Michael baš kao i ja i da navijaš za mene. Samo da znaš da ja znam ko si ti, čuo sam za tebe i veoma te volim. Ti si moj mali heroj” roditelji i svi koji su se tu našli su plakali dok je MS priča sa malim michaelom . nedavno … sjeća li se ko momčića u crvenom dresu koji se rasplaka kad je kimi odusta ? sjeća li se ko šta je bilo posli ? i mali michael i rasplakani momčić nisu bili na putu MS ni kimija pa da su usput mogli “obavit radnju” … djevojka u kolicima je bila uz vrata koja vozači moraju proč da bi došli na proglašenje pobjednika i bila je jedna od osoba zadužena od FIA da dodjeli pehar trećeplasiranom tako da je gesta LH po meni OK ali ništa više od toga . virujem da će neke zabolit kur za napisano , zamjerit će možda šta sa ushitom nisam shvatija potez LH jer eto i zigorec je pokuša objasnit ko , zašto , kako pa se neko nije složija ( putem minusa naravno ) iako je on
      točno napisa .



      8
      8

      0
  26. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Odličan tekst potkrijepljen slikom koja sve opisuje.. Crveni bolidi koji naganjaju srebrne na stazi koja je godinama zaštitni znak dominacije tih istih srebrnih bolida.. :)
    Boli.. mora da boli..
    No, to isto boli i sve nas Ferrarijeve navijače koji godinama gledamo neželjene scene na našoj Monzi..
    Slatka osvetica ;)



    10
    8

    2
  27. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kakva je to placipicka on pol utrke nije prestao njurgat. Sjajna pobjeda fettel i steta da kimi nije opro lewisa



    6
    4

    2
  28. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Kakav tekst, Ante. Svaka ti dala. Odavno nisam pročitao ovako umno otvoren tekst, detaljno sagledana situacija. Još jednom, bravo.



    7
    6

    1
  29. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Meni je jasno da Hamilton u afektu poslije utrke burno reagira i cmizdri, meni je jasno i da Vettel ljude naziva krastavcima , krsi timske odredbe i sl, meni je jasno i da mi navijaci ponekad burno reagiramo, ali mi nije jasno da Wolf i Lauda impliciraju namjeru Kimija !

    Hamilton je napravio sranje to je sad svima jasno, sranje iz razloga sto je tu izjavu u afektu dao pred multimilijunskom publikom sirom svjeta i samim time ljude se pocinju pitati sto nikako nije dobro za sport .
    Dok sa druge strane i Hamilton i Vettel i jos neki su prilicno osebujne licnosti i sve to dize gledanost jer ako se bolje pogleda sponzorima,vodstvu i svemu ostalome itekako pase ovakva medijska pompa.
    Dogodio se Baku , pisalo se o tome svugdje , razapinjalo ga se!, pisati ce se i sada o Hamiltonu,razapinjati ce ga se !, proci ce par dana i biti ce kao da se nikada nista nije desilo.



    40
    37

    3
    • Rover
      zjurina Prikaži

      Ovo što si napisao podrazumijeva da su dečki (u tvojem tekstu, bilo Hamilton bilo Vettel) reagirali spontano.
      Ovaj članak gore pokušava objasniti mogučnost da je današnji događaj (izjave i istupi, jednih, drugih, trečih…) premeditiran i smišljeno “stavljen u opticaj” kao medijska bomba, ili kako autor kaže”dobar “spin” cijele situacije”.
      Što je naravno podla igra, ali to je dio F1 Cirkusa.

      EDIT: & kao što sam napisao u komentaru niže… možda su u Mečki počeli “žmikat” pa je i do toga došlo da rade i tave stvari…



      3
      1

      2
  30. Haas
    trivette Prikaži

    Ante, Ante…svi smo za te!



    6
    4

    2
  31. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    U cemu je problem?

    Pa decki moji problem je u tome sto sam se kladio na pobjedu Vettela ( pogodio),Kimi u top 3 ( pogodio), predost pobjednika manje od 5.999( pogodio), safety car ( pogodio), Roman Grozni top 8 ( fulao), eto u tom je problem!

    Problem je sto je Leclerc maestralna vozacina bezveze odustao ,kakva voznja majstora !!

    Problem je u tome sto Ferrari i Mercedes direktno na stazi ne pretjecu oni obilaze Force Indiju, Hass , Renault , i sve ostale kao da stoje !.

    Imamo probleme pune vece i tu je problem!



    13
    12

    1
  32. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Hajd mogu razumiti Totta i Hamiltona, ali u cemu je problem sa Allisonom? Zar na ovakav nacin da lijeci svoje frustracije?

    Hmmm kako je dosao u Mercedes, istom ne cvijetaju ruze, a 6 mjeseci u zalosti, je vise nego fer od Ferrarija, da ga ispostuje. Ocigledno je bilo na njemu da odluci, da nakon tragedije nije sposoban imati veliku odgovornost, te se vratiti kuci i to kod ljutog rivala, koji pokazuje svoje pravo lice.

    Lupanjem sakom od stol, je prevazidjen, sad su otisli na visi nivo pa lupaju sakom u stomak!

    Vecinu je Ante objasnio i pohvale za ovaj tekst, jednostavno Mercedes je na koljenima, izgubili su na svojoj stazi, sad osjecaju bol koju Ferrari ima u Monzi.

    Kada sve saberemo i oduzmemo, Mercedes bi i potpisao P2 i P4 nakon loseg starta i strategije, ali ego i “domaca” (namjerno pod navodnike) staza, to nedozvoljavaju.

    Dakle naucili smo nesto, tacnije potvrdili smo gradivo, da Mercedes nije vise onako cool, a Hamilton tesko prihvaca poraz. Ruku na srce, Kimi je bio kriv, 10 sek je ok kazna, sam ju je prihvatio, no cinjenica je da Hamilton vise od P2 nije mogao, ma koliko god da je trazio razloge da se opere.

    Na kraju krajeva, ocekivano je da Engleska stampa bude ona konjska muha zuzara, koja se mota oko dupeta.

    Ferrari ih sad treba jos vise ubijati u pojam, trebaju biti hladni i na stazi im pokazivati misice.

    Forza Ferrari



    23
    21

    2
  33. Red Bull
    grga Prikaži

    Odličan tekst Ante!



    11
    10

    1
  34. sennacher Prikaži

    Od Vettela je izgubio već na startu pa da i nije bilo dodira s Kimijem na kraju bi završio tu gdje je i završio. Prema tome Hamilton može biti prezadovoljan rezultatom, a iskorištavati naklonost domaće publike na ovakav način baš je jadno. Samo se nadam da ćemo nabit Engleze u srijedu jer mi njihova prepotencija odavno ide na živce.
    A kad se pogleda malo dugoročnije Kimi je i u Austriji startao bolje od oba Mercedesa ispred, a kad se našao između njih oni su se spojili. Da nije Kimi odustao (kao što bi vjerojatno napravio Max) vjerojatno bi i tamo došlo do kontakta. Toliko o njegovoj agresivnosti ili “taktici”.



    20
    20

    0
    • Ferrari
      Korisnik Prikaži

      ma da nije bilo doira mozda bi i 1-2 bio za ferrari, jer kimi je stvarno silovito krenio i imao je dobar race pace… iskreno mi je zao sto se incident desio jer bi pobjeda bila jos veca, ovako se mogu izgovoriti na to a svjesni su zapravo da su sporiji



      8
      7

      1
  35. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Meca i Ham su shvatili da ih Ferrari pobjeđuje.. Došao je kraj dominacije.. Tako to mora biti.. Rekao sam da nitko nemože pobjeđivati vječno.. Pa to nebi uopće bilo zabavno.. Čak i za navijače Mece.. Jednom moraš pasti.. Ali to je i poanta sporta.. I života.. Padneš ali se i dižeš i ideš dalje.. Nije koliko jako možeš pasti nego koliko jako se možeš poslije toga podići.. Meca pada prilično jadno.. Zato će pad biti toliko slađi.. I Schumaher je jednom morao pasti nakon 5 godina zaredom.. Ali nisu toliko kukali i njorgali.. Pribrali su se i uzvratili udarac…



    20
    20

    0
  36. Ferrari
    Gilles Prikaži

    U čemu je problem, vrlo jednostavno. Na ”njihovoj stazi” i sa ”njihovim gumama” su jedva osvojili pole koji je Hamilton izvadio iz rukava. U trci ih je na startu Vettel oprao a onda se desio trkački incident. I da bi sebe opravdali neko mora da bude kriv. Prošlu trku se strateg mercedesa bio žrtveno jagnje, sad Kimi. Za koji dan će krenuti izjave o miru i ljubavi i da je sport najvažniji ali bice kasno, neke teške reči su već iznete i svaka čast i Sebu i Kimiju da nisu naseli na ovaj kancerogeni marketing.



    23
    22

    1
  37. kikijv97 Prikaži

    Ne vidim razlog zasto se dize fama oko tog sto je Hamilton rekao.
    Nista cudno…. potegao je to medijsko psiholosko oruzje na koje je Rosberg i prije upozoravao i kako moras bit ebeno psiho jak za te njegove igre.



    15
    9

    6
  38. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ante, jednostavno si pogodio u sridu.
    Raikkonen je zaista uvijek bio fer igrač, ali ne treba ni zaboraviti da je imao prostora autobus provući na mjestu gdje je se incident dogodio.
    Optužbe da je to sve dirigirano od strane Ferrarija su smiješne.
    Prije bih rekao da je Raikkonen išao Maxovim stilom. On je taj koji treba paziti da se ne dogodi incident, što mislim da nije baš fer od njega bilo.
    Ja se nadam da će Mercedes poslušati tvoju preporuku i da razloge lošijih rezultata potraže u svojoj garaži, a ne u tuđoj.



    17
    6

    11
  39. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    moćan osvrt!



    6
    4

    2
  40. Alfa Romeo
    croblue Prikaži

    Englezi su po prirodi “vrhunski” gubitnici…

    Kad im ide, nema im ravnih, kad ne ide, onda je naopako… Ne bi me čudilo da Ferrari optuže za fašizam, Vettela za nacizam, a i mi u srijedu bi im mogli biti za svašta nešto krivi.

    Englezi su to!



    10
    10

    0
  41. Mercedes
    F1MercedesTeam Prikaži

    Pitanje autoru članka…
    Za koga navijaš ?



    10
    3

    7
    • Mclaren
      luke flywalker Donator Prikaži

      autor ima acc na forumu, klikni i vidjećeš. U čemu je problem?



      5
      2

      3
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      To “navijam” je dovedeno do apsurda sa fanbojštinom po buvljacima od foruma i društvenih mreža, tako da ne volim pojam navijanje jer ne navijam, nego imam vozače koji su mi simpatični i one koji nisu. Recimo od pozitivnih tu su Leclerc, Vettel, Raikkonen, Bottas. Leclerc je novi pa još treba malo pričekati sa sudom, tu imam malu rezervu. Ima nekih koji su izrazito negativni, ima nekih za koje smatram da im (više) nije mjesto u F1, ima nekih koji su ni lijevo ni desno.

      Sad jedno pitanje za tebe – možeš li izdvojiti citat iz teksta koji je po tvom mišljenju netočno napisan i obrazložiti zašto je netočan?



      10
      7

      3
      • Mercedes
        F1MercedesTeam Prikaži

        Ne ne, članak kao takav nije loš. Naprotiv, napisan je jako dobro. Smeta me i ne mogu razumjeti zašto se na ovakav način ne napada recimo Ferrari a imali ste puno puta prilike iskomentirati i njihove istupe. Sjetite se samo Vettelovih izjava prošle godine dok je cmizdrio u nekoliko navrata. Ako uistinu mislite da ste ozbiljan portal, u što bih volio vjerovati, pobrinite se biti fer, molim Vas.



        2
        -1

        3
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Znači, članak je dobar, ali bi želio da ima još ovakvih? Pa bit će Čim Ferrari napravi nekakav nesportski niski potez poput ovog – dobit će i oni prikladni komentar.



        6
        3

        3
      • avalon Prikaži

        F1MercedesTeam…..znači problem je u odnosu portala seb/kimi Vs lewis tj vozača ferraria Vs lewis ( jer on je mercedes zar ne ? ) ? ma da , novinari su trebali negativno iskomentirat sebov sudar sa bottasom , di je njemac dobija kaznu i prizna grešku/krivicu ili kimijev sa lewisom di je finac dobija kaznu i neposredno posli trke prizna svoju grešku/krivicu . je li to usporedivo sa izjavom LH o “zanimljivoj taktici” ferraria ili bi mu bolje bilo da je u izjavi okrivija svoj loš start ( gubitak 2 mista ) zbog kojeg se sve dogodilo . malo je teško ocrnit nekoga ko prizna krivicu i bez pogovora prihvati dodjeljenu kaznu zar ne ? ali kad “popušiš” dijelom svojom krivicom ( loš start ) , a slavi se 70 godina staze na tvom “terenu” , kad imaš 4 pobjede uzastopno ( a tim 5 ) na ovoj stazi , a ne dogodi se očekivani , slavljenički scenarij onda …. ;) uostalom , ije ovo prvi put da LH ispaljuje nebuloze kad se ne desi po njegovim očekivanjima , a fanovi uvik “puše ” njegove fore e moji fanovi , a zašto “ne čujete” i bottasa koji je više “u mercedesu” od vas i koji je trezveniji od vas bar 10 000 % jer je povodom ovoga ( iako je i sam bija nedavno “žrtva” ) izjavija “Često vodimo bliske borbe s Ferrarijem i kontakti su uvijek mogući.” … ma IZDAJICA ( za razliku od LH ) , sigurno i on razmišlja vozit ferrari jednog dana pa već sad priprema teren :) :) :) btw … s obzirom da spominješ lanjske istupe sebe za koje ga portal nije “kaznija” bi li ti naveja neki di druge optužuje da su ga prljavštinama “kočili” na putu do titule ka šta sad pokušava ( uotano u loš celofan ) LH ? valjda bi moga ali ti se neće dat tražit …..



        7
        7

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        @avalon, nisi update-ovan. tj melješ gluposti.

        Nakon utrke kad su se strasti smirile, pročitaj izjave LH pa onda komentariši.
        Također toplo preporučujem da pročitaš izjave SV nakon incidenta u Baku-u.

        Naravno da je LH kriv što je kočio SV-a (kasnije se ispostavilo da nije ni kočio, nego nije dodao onoliko gasa koliko je SV očekivao), a ne SV koji nije kočio kad je trebao.

        Ovo pljuvanje po nekim vozačima koji nisu “crveni” prelazi granice ukusa na ovom portalu.
        Nimalo poštovanja nemaš, a “lafo” navijaš za sport u kojem je taj vozač četverostruki prvak.



        6
        4

        2
      • avalon Prikaži

        Har Kl … dobro si primjetija da meljem gluposti za razliku od tebe šta je dobro zbog kozmičke ravnoteže . zamisli da pišem umne komentare ka npr ti , došlo bi do kozmičkog disbalansa šta možda ne bi bilo dobro za galaksiju :) :) :) “Nakon utrke kad su se strasti smirile, pročitaj izjave LH pa onda komentariši.” dobro si s ovim svojim update – om spustija meni ne update-ovanom ( ka šta mi obično radiš :( ) ljudi kažu da ono šta pijan govori trizan misli ( ali ne kaže ) pa tako i ovo … prva misao nakaradno insinuiranje ne samo LH nego i laude , tota , allisona i to unisono . valjda su i oni s obzirom da su tek parkirali bolid posli teške trke bili vruče glave :) :) posli možda i “djelovanja” PR je došla i pomirljivija izjava ali lalo narod kaže “posli je*anja nema kajanja ” ;) vjerovatno se posli nekoliko godina LH ove svoje izjave neće ni sjećati pa onda … ka da ništa nije ni reka . ako ja već meljem gluposti ( btw , spada li ovo u vriđanje , kršenje pravila No 1 . “1. Podrazumijeva se da ćete kolegama s foruma pristupati s poštovanjem… ” ali neka , kad je od tebe prihvatam termin “melješ gluposti” koji si mi uputija ka pristup sa poštovanjem :) :) :) ) nemoj ti to ponavljat . ako ja nisam update-ovan pa nisam obratija pažnju šta se izjavljivalo kad su strasti splasnule ti sigurno jesi pa znaš da je posli smirivanja strasti u bakuu seb izjavija “Burno sam reagirao i ovim putem se direktno želim ispričati Lewisu i svim ljudima koji su pratili utrku. Svjestan sam da ovaj čin nije bio dobar primjer ponašanja jednog vozača. ” ako ja nemam poštovanja prema 4 X prvaku LH onda ni ti nemaš prema 4 X prvaku sebu ;) znam , znam … imaš ti poštovanja ali si vruće glave replicira na moj post pa ti se omaklo ka lewisu posli trke hahahahaha ….. i ovo mi je dobro “Ovo pljuvanje po nekim vozačima koji nisu “crveni” prelazi granice ukusa na ovom portalu.” kad su ismijavani ( da ne koristim pojam pljuvanje ) ferrari i njegovi vozači prethodnih sezona dominacije mercedesa niste dizali glas kako to prelazi granice ukusa , a sad ste progledali ? to nije baš korektno a ? da u nekoliko narenih trka “zavlada” mercedes ponovo nastavili bi u istom tonu ali to ne bi bilo ismijavanje “crvenih” već samo revanš za ovo zar ne ? nije govno nego se pas posra ;) osim toga “pljuvalo” se po nekim vozačima koji nisu crveni sa razlogom .. npr po maxu ( koji je početkom ove sezone doša na kur i svojim šefovima sra*ima koja je radija ) , lewisu zbog ove nebuloze u koju je uvuka tota , laudu , allisona ( branili su svoga … šta ćeš ) i svega šta je “ispaljiva” dok je vozija sa rozbergom . kritičaru “moj” imaš krivo kad pišeš “Nimalo poštovanja nemaš, a “lafo” navijaš za sport u kojem je taj vozač četverostruki prvak.” imam ja poštovanja za LH ka vozača ali za LH ka osobu konfliktnu , sklonu psiho pritiscima od samih početaka u F 1 … ( siti se one kako ga vjerovatno kažnjavaju jer je … crnac ! ) , podcjenjivanju kolega npr “Neki vozači su tu samo zato da bi bili tu, i to ih čini sretnima. Pogledajte Rubensa Barrichella.” pa onda ““Ja nikada nisam radio stvari koje je Michael radio da osvojim svoje naslove. Ja sam ih osvojio samo zahvaljujući svojim prirodnim sposobnostima” … fino , fino . vrlo rafinirano i sa poštovanjem o 7 X prvaku F 1 ( da si ovo zna možda bi LH posla mail tipa “Nimalo poštovanja nemaš, a “lafo” učestvuješ u sportu u kojem je taj vozač sedmerostruki prvak” zar ne ? ) btw , tada je LH već ima 3 titule i 43 pobjede i… “krila” :):) ima još .. o sebu 2015. “…teško je procijeniti koliko je stvarno dobar. On nikada nije bio u momčadi s nekim poput Fernanda Alonsa, nego uvijek s ljudima poput Marka Webbera koji nije bio na njegovoj razini, i Kimija Raikkonena koji više nije na vrhuncu svojih performansi.” . a zaboravija je da je 2013. o sebu izjavija “Sebastian je izvrstan svjetski prvak. I ne samo to, on je odličan čovjek koji je humorističan i ponizan. Zaslužuje sav uspjeh kojeg je postigao. Samo sam zahvalan što vozim u razdoblju s ovako velikim vozačima poput Sebastiana.” ili “No, ono što je jasno za mene je to da bi Fernando [Alonso] ostvario puno više nego Vettel. Pobjeđivao bi još lakše” za “pohvalit” seba dobro “oružje” mu je bija i ex kolega alonso koji je zbog odnosa sa LH i napustgija McL . 2015. je opet “opleo” i po FA i SV ” “Nikada, ali nikada nisam tražio status prvoga vozača. Sebastian će to imati. Fernando to uvijek traži. Ja nikada, nikada to nisam tražio. ” rozberg “Postoji dokument koji smo obojica morali potpisati . Radi se o tome kako se moramo ponašati na stazi. Prilikom starta, kada pretječemo i tako dalje.” 2013. o rozbergu ” Nico je prokleto snažan natjecatelj.” Hamilton kaže za Francuski L`Equipe. “Jamčim vam to.” “On je podcijenjen” , a onda “Mislim da netko drugi ima šansu samo kada ja napravim pogrešku. Sve dok ne pobijedim samog sebe, vjerojatno mi nitko ne može oduzeti titulu,” button nakon te izjave “On prilično brzo postaje arogantan. Nitko od nas nije kompletan“ bilo je tu i jala npr “Dopustite mi da vam kažem: Dolazim iz nepoznatog mjesta u Stevenageu, živio sam na kauču svoga oca. Nico je odrastao u Monaku među privatnim zrakoplovima, hotelima, jahtama i svim tim stvarima. Tako da je želja za uspjehom drugačija” , laži ““Da budem ISKREN, Nico nikada nije bio u Njemačkoj, tako da Hockenheim zapravo nije njegova domaća utrka. ” rosberg rođen je u wiesbadenu, u NJEMAČKOJ iako tamo kako LH ISKRENO kaže nico nikad nije bija . ljudi pamte i kad se desi ovakva izjava + dio koji sam citira onda je evidentno ko je da razlog da mnogi ne vole LH ka osobu . o LH ka talentu sve pozitivno ako zanemarimo još jednu njegovu izjavu iz 2015 . ”Neki ljudi vole igrati psihološke igre, ali meni to ne treba” na što mogu reagirat samo ovako hahahahahahaha . ako je svojim izjavama LH pokaza nepoštivanje prema MS , rubensu , alonsu , sebu , kimiju ( zajedno 14 titula ) zašto bi fanovi ( pa i ja ) trebali poštivati takvu kontradiktornu , u izjavama neartikuliranu osobu koja ne poštuje kolege , sklonu psiho igrama od samog dolaska u F 1 ? istina da je ovo past update ali kad me se već vuče za “jezik” mada će imalo informiran fan brzo shavtit da meljem gluposti i da sam sve citirano izmislija tj da LH to nikad nije izjavija . sve u svrhu uzdizanja crvenih , a omalovažavanje nekolicine drugih . btw , sjećaš li se omalovažavanja webbera , masse , pereza , grosjeana , sada strolla , sirotkina …. no to ne “peče” ka kad se ovako piše o LH … zasluženo jer je sam to tražija , izazva .



        8
        4

        4
  42. Mercedes
    F1MercedesTeam Prikaži

    Šteta što ova stranica nije postojala tamo negdje od 96’ pa sve do 04’ … bilo bi zanimljivo pročitati vaša mišljenja .
    Eh da, možete je slobodno nazvati FerrariF1Puls.com jer užasno je čitati sve ove jednosmjerne kakice.
    Molim Vas, uozbiljite se.



    5
    -30

    35
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      U čemu je problem?
      Zašto se ljudi ne bi radovali pobjedama nad velikim Mercedesom i velikim LH?
      Ozbiljni, a što je to bilo od 1996. do 2004?



      8
      5

      3
    • Red Bull
      grga Prikaži

      Ti si pao s marsa ili pratiš f1 od sinoć ako te čudi činjenica da ferariima daleko najviše navijača od svih timova. Ni ja načelno ne volim nogomet pa se ne čudim što ovih dana svi gledaju SP.



      3
      0

      3
    • avalon Prikaži

      a za koga navijaš ti F1MercedesTeam ? jesu li ti smetale jednosmjerne kakice ( kako pišeš ) proteklih sezona ili samo sada kad su kakice promijenile smjer ? ako se kakica vrati u kolotečinu ka prethodnih sezona opet će srce bit na mistu i sve OK ? ili će se intenzitet kakica pojačat za nivo likovanja jer su se “siroti” navijači ferraria poradovali , a onda ste im vi….pokazali ? je li normalno da tim sa najdužom tradicijom ( 68 sezona ) ima više navijača od tima koji na tvorničkom nivou egzistira tek nepunih 11 ( 1954./55 . + 2010./18 . ) sezona ? svi su čuli ili znaju za fangia , ascaria , farinu , vileneuvea Sr , laudu , MS , alonsa , mansella , prosta , alesia pa do vettela danas … da nabrojim samo neka od najzvučnijih imena za koje su fanovi F 1 čuli iako ih nikad nisu vidili na dijelu ( npr fangia , ascaria , farinu koji su karijeru u F 1 počeli 1950 . ) od njih 108 koji su vozili ferrari . a koliko je “značajnih” vozilo za mecedes ? prvo naspram 108 vozača u povjesti ferraria popis mercedesovih je vrlo tanak … tek njih 11 ;) značajni su za nabrojit , za koje svi manje više znaju … fangio , moss , MS , lewis i to je to . u svo vrime merca za tim su vozila tek 3 prvaka , za ferrari samo na ovom popisu 8 koji su u ferrari došli iz drugih timova jer ispada da je mnogim šampionima ( fangio iz mercedesa , MS iz benettona , lauda iz BRM – a , alonso iz renaulta , mansell iz williamsa , prost iz McL , seb iz RB došli u ferrari … zašto ? ;) ) interesantno da su ti vozači i prije dolaska u ferrari osvajali titule u nekim drugim timovima , a ipak su ih napustili i došli u ferrari , zašto ( opet ) ? možda jer je osvajanje titule slatko , a osvajanje titule sa ferrariem još slađe ? uostalom , nisam primjetija da novinari nešto favoriziraju ferrari u svojim “radovima” , to rade fanovi šta je i normalno . sad je najednom jednosmjerna kakica kad ti zaljubljenici u ferrari uživaju iako je spreman samo ražanj , a zec još u šumi . i ko im može zamjerit veselje s obzirom da titulu očekuju evo već 11 . sezonu ? zločesti ? frustrirani koji TRENUTNU smjenu doživljavaju ka osobni napad ( “komentarski” ) ? pa nije valjda da ste mislili da će mercedes dominirat bar 10 – 15 sezona ? ka šta su svjetski ratovi trajali 4 godine ( + nešto miseci ) toliko otprilike traje i dominacija jednog tima +/- koju sezonu . uostalom čuja sam da postoji “rezervni” portal di je pljuvanje po ferrariu , a uzdizanje mercedesa omiljeni sport … vidite da postoji kosmička ravnoteža samo treba otiči na onu stranu “vage” koja vam paše ;)



      14
      10

      4
  43. ClarenceF1 Prikaži

    Misljenje je kao s*pak svatko ga ima ali…F1 aktivno pratim, citam vijesti i vase komentare od 2014 znaci ne tako dugo…nakon svega sto ovdje citam najponosniji sam na svoju nepristranost niti jednom vozacu/timu…cast izuzecima koji valjda nisu zaluđeni favoriziranim timom pa mogu napisati objektivan komentar…



    3
    2

    1
  44. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    TW: It is great for the sport to have serious competition – and it pushes us as Ferrari is the team you want to be battling with. We are expecting them to be very strong next year, as they have shown great performance earlier than expected. Towards the end of today’s race you could see that Sebastian (Vettel) still had good pace, so yes, it will be exciting in the future. (2015.)

    TW: has suggested Ferrari’s opening-lap collisions with his drivers are either ‘deliberate or incompetence’ after Lewis Hamilton was spun around by Kimi Raikkonen at the British Grand Prix.(2018.)

    ???



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.