Leclerc: Sjajno je ponovno biti u top 10

Izdvojeno

Sauberov Charles Leclerc odradio je sjajne kvalifikacije za VN Velike Britanije. Monegažanin je drugu utrku zaredom stigao do posljednjeg dijela kvalifikacija u kojem je završio deveti i tako ponovno porazio momčadskog kolegu Marcusa Ericssona.

“Sretan sam s novim prolaskom u Q3. Posljednji slobodni trening jutros je bio jako dobar, ali tijekom kvalifikacija su naši rivali ponovno izvukli još malo više. Mislim da nismo mogli do boljeg rezultata. Jednostavno je sjajno ponovno biti u deset najboljih.”

“Sredina poretka je vrlo izjednačena. To se može vidjeti u malim razlikama koje smo imali u kvalifikacijama. Na papiru, inzistiram, ovo nije staza koja nam najbolje odgovara i iako je naš tempo odličan, nismo uspjeli biti bolji od Haasa. Pokušali smo, ali oni su odvezli vremena koja su za nas nemoguća.”

“Utrka će biti jako teška, a bodovi su naš ambiciozan cilj. S visokim temperaturama koje imamo ovog vikenda, morat ćemo paziti na gume kako ih ne bi uništili. Još uvijek moramo odlučiti kakva će nam biti strategija.”

Leclerc je svjestan da je tempo ostalih momčadi u sredini poretka jako dobar i da će neki od njegovih rivala imati bolji ritam u utrci.

“Još jedna subota u Q3 i na to smo ponosni, ali imamo rivale koji su vrlo blizu i koji će biti velika prijetnja. Vozači Renaulta, Force Indije ili McLarena su iza nas i sigurno je da nam neće olakšati posao.”

“U kvalifikacijama nismo uspjeli biti brži od Haasa, ali utrka je sutra i imat ćemo novu priliku. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe kako bi došli do novih bodova. Na kraju krajeva, sve se odlučuje u nedjelju,” zaključuje Leclerc.


Odgovor

10 komentara

  1. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Baš su me lijepo iznenadili ovi iz Saubera….svaka čast!



    37
    36

    1
  2. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Zar toliki brz ovaj Leclerc… ne vjerujem,Max je bolji od njega ipak moje misljenje



    1
    -46

    47
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Leclerc je fantastičan talent i bit će veliki vozač.. Ali nemojmo zaboraviti i Sauber koji je očigledno sastavio dobar bolid koji šamara ekipe s većim budžetom.



    8
    8

    0
    • Stefan Bellof
      mario550 Prikaži

      Simone Resta je ocito vec napravio podosta posla i tu se slazemo!, Leclerc je vanzemaljac i nemislim da ce biti veliki vozac , vec sad je veliki vozac!



      4
      3

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Nema Resta ništa sa ovim. Pa čovjek je tek došao. A svi dijelovi su dugo u izradi, a još duže u planiranju. Tako da sve ovo što vidimo je već odano isplanirano. Sauber je samo trebao pare, da mogu izbacivati nove stvari, a ne se vucarati sa istim bolidom po čitavu godinu kao prije. I još sa starim motorom…



        2
        2

        0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ante imaš grešku u naslovu: sjajno je ponovo biti u top 4.


    0
    0

    0
  5. Charles Leclerc 16
    Hazard Donator Prikaži

    Zasad najljepša priča ove sezone


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.