Hamilton nakon pole positiona: Drhtao sam od emocija

Izdvojeno

Lewis Hamilton opisao je svoj pole position za VN Velike Britanije s kojim je zadržao iza sebe Ferrarijeve vozače kao jedan od njegovih najboljih krugova u F1 karijeri.

Hamilton je stigao do četvrtog polea zaredom na Silverstoneu, a borba za najbolju startnu poziciju bila je vrlo uzbudljiva. Ferrarijevi Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen minimalno su zaostali za aktualnim prvakom.

Britanac, kojemu je ovo 76. pole position karijere i šesti na domaćoj stazi, priznaje da je drhtao od emocija nakon sjajnog kruga.

“S obzirom na cijelu pripremu, intenzitet i znajući koliko je tijesno, imam osjećaj da je ovo bio jedan mojih najboljih krugova. Rekao bih da sam kroz ovaj krug bio pod najvećim pritiskom ikad, a nakon toga, mogu vam reći, drhtao sam od emocija i naleta adrenalina,” kaže Hamilton.

“Ovo je bilo iznad limita kojeg sam prije iskusio, što je ludo pošto je ovo moj 76. pole position. 76. je tako poseban.”

“Vrlo sam sretan. Momčad radi sjajan posao i stvarno sam sretan što sam stigao do polea upravo zbog njih.”

Hamilton zaostaje za jedan bod u odnosu na Vettela, a sutra će tražiti rekordnu šestu pobjedu na Silverstoneu. Britanac trenutno ima isti broj pobjeda kao i Alain Prost i Jim Clark. Momčadski kolega Valtteri Bottas kvalificirao se na četvrto mjesto.


Odgovor

2 komentara

  1. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Drhtao si ti jer znaš da su ti obojica Ferrarista blizu….



    15
    -8

    23
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Drama queen



    2
    -5

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.