Vettel: Trkaći incidenti više ne postoje

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel je prošlog vikenda u Austriji zaradio kaznu od tri mjesta na startnom gridu zbog ometanja Carlosa Sainza u kvalifikacijama. Taj incident nije imao utjecaja na rezultat Renaultovog vozača, a Nijemac kaže kako se danas u Formuli 1 previše toga istražuje te kako se vozači više ne mogu vaditi na trkaće incidente.

“Već sam rekao da nisam obožavatelj ovih kazni, davno sam govorio da je to krivnja nas vozača jer petkom poslijepodne sjedimo ovdje na sastanku vozača i žalimo se na odluke i konzistentnost. Motorsport nije crn i bijel tako da nijedna odluka ne može biti ista, i ne vidim potrebu da se nešto odlučuje svaki puta, ali sport je postao takav. Svaki incident se mora promotriti, a takozvani trkaći incidenti se više ne smiju događati. Na kraju imamo ogroman pravilnik koji bi mogao imati podnaslov ‘Nije nam dopušteno utrkivati se’ jer se ponekad to tako čini.”

“U situaciji iz Austrije nitko nije bio oštećen, Carlos je rekao da nije bilo problema te da je potpuno razumio, bio je miran, a situacija je bez obzira na to završila kaznom.”

“Meni je to bilo glupo, a vjerojatno će tako biti i nekome drugom u nekom dijelu sezone, jednostavno mislim da su sve te stvari nepotrebne.”

“Nije da gubite razum ili činite nešto ludo jer ste imali tu namjeru, već je stvar u tome da pokušavate pomaknuti granice i ponekad pogriješite.”

“Posvuda postoji trend da se sve istražuje, meni se ne sviđa ta riječ, ali tako je kako je.”


Odgovor

3 komentara

  1. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Bravo Sebastiane odlicno receno i u potpunosti se slazem!



    28
    25

    3
  2. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Da..previse se komplicira to. Sta je bilo 90-ih? Tamo koliko znam bilo je svega i to bez kazni.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.