McLaren se konzultirao s vozačima oko promjena u momčadi

Izdvojeno

McLarenov izvršni direktor Zak Brown konzultirao se sa svojim vozačima oko planiranih promjena u momčadi koje su objavljene u srijedu.

Britanska je momčad jučer potvrdila da je trkaći direktor Eric Boullier napustio ekipu nakon četiri godine, te da će nova upravljačka struktura biti potvrđena uoči VN Velike Britanije ovog vikenda.

Simon Robert će nadzirati tehnički tim u svojoj ulozi glavnog operativnog šefa, dok je Andrea Stella promaknut i bit će zadužen za performanse. Dosadašnji savjetnik momčadi Gil de Ferran dolazi na mjesto Erica Boulliera.

Stella je bio Alonsov trkaći inženjer tijekom njegovog boravka u Ferrariju, a de Ferran je bio Španjolcu od velike koristi tijekom avanture u Indianapolisu.

Brown je danas na press konferenciji potvrdio da je pričao s vozačima oko rekonstrukcije momčadi. Amerikanac je spomenuo Alonsovo iskustvo u Formuli 1, rekavši kako je važno uzeti u obzir njegovo mišljenje pri donošenju odluka o budućnosti ekipe.

“Razgovarao sam s oba vozača. Očito je da Fernando ima puno iskustva. Vozio je za našu momčad u dva navrata, za Ferrari, Renault, Benetton, i netko je za koga smatram da ima trkaći instinkt.”

“To je važno u trkaćem okruženju. Bio je u centru nekih velikih momčadi i zbog toga mislim da bi bila greška ne iskoristiti njegovo iskustvo i znanje i kako je vidio različite ekipe u njihovom poslu. Zato sam to učinio.”

“Isto sam napravio i sa Stoffelom, ali očito je da on nema toliko iskustva. Mislim da je on važan dio momčadi. Vidjeli ste koliko je sjajan na stazi, ali ne vidite koliko je dobar izvan staze.”

Poznato je da je Alonso sve više razočaran Formulom 1, a IndyCar se čini kao logična alternativa za 2019.

Brown je priznao da McLaren nije odbacio IndyCar program za sljedeću sezonu unatoč tome što je u potpunosti fokusiran na Formuli 1 te kaže da Alonso ima opcije, ali oni trenutno ne daju prioritet njegovoj budućnosti.

“Mislim da je sve moguće što se tiče Fernanda za sljedeću sezonu. Trenutno smo usredotočeni na ono što radimo sada. On definitivno želi osvojiti trostruku krunu, a mi bismo to rado napravili s njim.”

“Rekao bih da je sve moguće za sljedeću godinu, ali s obzirom gdje se sada nalazimo, još uvijek se ne bavimo gdje će tko voziti iduće godine,” zaključuje Brown.


Odgovor

15 komentara

  1. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Kad se vec spominje Indycar !, dali znate tko je vozac tko je u istoj godini osvojio naslov u Formuli 1 i u Indycaru ( cartu)?.



    1
    1

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    “Realistically, this is going to take some time to fix, so I think we are years away,” said Brown.

    “I don’t know if that’s two or 10 or somewhere in between, probably more like somewhere in between, but I don’t want to get into predictions.

    “We have to be very realistic and honest with ourselves, with our fans, to say that this is going to be a journey, so I think everyone needs to recognise that.”

    Dzaba vam konzultacije.



    3
    2

    1
  3. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Mene zanima samo jedno jel se dobijaju čokoladice za dobar rad. Kako je stanje na stazi malo njih je zaslužilo nagradu.
    Alonso je sigurno dobio ipak je bio prošlu utrku u bodovima. :D



    1
    -4

    5
  4. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Kako god, ali ovih 36 bodova na kontu su zaslugom Alonsa, a ne MC Larena.



    13
    12

    1
  5. Williams
    Montoya Prikaži

    Alonso vozio u Benettonu ?



    1
    1

    0
  6. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Izbrisane offtopic poruke. Ajd molim vas pročitajte članak prije komentiranja, da se portal ne pretvori u buvljak.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.