F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Sljedeće godine sezona Formule 1 kreće tjedan dana ranije?

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Sljedeća sezona Formule 1 mogla bi se održati tjedan ranije te bi tako započela sredinom ožujka 2019. godine.

Unatoč tome što je posljednje dvije godine predzadnji vikend bio rezerviran za početak nove sezone Formule 1, organizatori u Australiji su odredili da će se vikend održati od 14.-17. ožujka – što mora još biti prihvaćeno od strane FIA World Motor Sport vijeća. Vikend Formule 1 će biti održan između dva velika događaja u Melbourneu, a to je Moomba festivala, koji se održava tjedan prije, te početak Australske nogometne lige koji je zakazan za tjedan kasnije.

Međutim, to pomicanje početka sezone podudara se s FIA-nim World Endurance prvenstvom što bi moglo zadati glavobolju Fernandu Alonsu ako bi Španjolac ostao sljedeće sezone u Formuli 1.

Prema riječima direktora utrke u Australiji Andrewa Westacotta, određivanje ranijeg početka sezone bi pomoglo da dođe više prekomorskih navijača u Melbourne.

“Predstaviti datum održavanja VN Australije, više od osam mjeseci prije samog održavanja, je odlična vijest te se nadamo kako će to potaknuti više prekomorskih i stranih posjetitelja da planiraju posjet Melbourneu i Victoriji,” rekao je Westacott.

“Neizmjerno smo ponosni na četverodnevni spektakl koji Melbourne cijeni te ima čast da podigne zastor i označi početak jednog od najprestižnijih prvenstava na svijetu.”

Organizatori utrke u Australiji kažu kako je ovogodišnju utrku posjetilo oko 295.000 ljudi.

Podrži nas

Naši zadnji Donatori su: 1883 i Jester.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Kolak
Pulsmedia autor
305 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Blue Flag BrrZiiii Prikaži

  zahtjevam….svaki vikend…ili barem 42/52 !  7

  0
 2. Ja bih da uopće nema pauze neka voze cijele godine.
  Ali ako može početi ranije sto ne. ?  9

  0