Hamilton: Mercedes ne smije ovako prosipati bodove

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 13 komentara

Iako je rano preuzeo vodstvo, Lewis Hamilton našao se u nezgodnoj situaciji kada su njegovi protivnici otišli u boks za vrijeme virtualnog sigurnosnog automobila, pa se Britanac nakon kasnije promjene guma na stazu vratio na četvrtu poziciju. Lošim vijestima tu nije bio kraj, kako za njega, tako i za samu momčad Mercedesa.

Valtteri Bottas je morao odustati zbog problema s hidraulikom, Hamiltona su zadesili problemi s potrošnjom guma, a kasnije je i on morao odustati i to zbog problema sa sustavom za dovod goriva. Bilo je ovo prvo odustajanje oba Mercedesova vozača nakon 2016., a njemačka momčad je sada izgubila i vodstvo u konstruktorskom poretku.

“Neću lagati, morat ćemo raditi na svim područjima”, rekao je Hamilton nakon utrke.

“Bolid je bio odličan, bili smo najbrži. Ali zatim dva različita kvara, to je dosta neobično. Ne možemo si dozvoliti prosipanje bodova.”

“Moramo pronaći siguran način za ići dalje sa strategijom jer da je naš bolid nastavio voziti, to bi bila laka pobjeda za nas, imali smo sigurno vodstvo.”

Iako se uoči utrke činilo da bi Hamilton mogao i povećati svoju prednost u odnosu na Vettela koja je tada iznosila 14 bodova, Lewis nakon VN Austrije ima bod zaostatka.

“Nesretan dan. Svi u momčadi će osjećati bol, ali imali smo tako dobru pouzdanost dugi niz godina. Koliko god da je bolno, mi smo profesionalci i morao prihvatiti i jedno i drugo.”

“Ovo nam je definitivno najgori vikend u jako, jako dugo vremena, ali imam puno povjerenje u svoju momčad.”

Šansu za iskupljenje Hamilton i njegova momčad imaju već sljedećeg tjedna na Silverstoneu. Na pitanje je li ovakvi kvarovi sada predstavljaju problem, Britanac je odgovorio:

“Osjećam se dobro što se tiče toga. Tako je kako je. Ništa ne mogu učiniti po tom pitanju, sve što možemo je krenuti naprijed.”

“Veselim se povratku bolida kada ću pokušati odgonetnuti što je bio problem, znam da će dečki naporno raditi kako bi ga otklonili i pobrinuli da se više ne ponavlja.”


Odgovor

13 komentara

  1. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Moramo pronaći siguran način za ići dalje sa strategijom jer da je naš bolid nastavio voziti, to bi bila laka pobjeda za nas, imali smo sigurno vodstvo.

    Niste vi izgubili pobjedu zbog kvara, nego zbog loše strategije, i potrošnje guma.



    42
    36

    6
    • Renault
      Vedran Kristić Prikaži

      Mislim da je to i htio reći. Da se bolid nije pokvario, uz ispravnu strategiju bi to bila laka pobjeda za njih, jer vjeruje da prvo mjesto nije bilo ugroženo zahvaljujući prednosti koju je imao sa svojim bolidom. Međutim, da bi se pobijedilo, prvo treba stići do cilja. Ali ne sumnjam da će u Brackleyju i Brixworthu ubrzo riješiti problem.



      13
      7

      6
    • Alfa Romeo
      ficola Prikaži

      Za pobijediti mora SVE funkcionirati…..nisu pobijedili zbog bolida,strategije itd,itd….a misliš da su povukli Hama na promjenu guma kad i ostali se nebi pokvario mercedes?!!!



      2
      1

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ne mislim ja ništa. Samo komentiram gore citiranu izjavu, da bi lagano pobijedili da su nastavili voziti. Pa nastavili su voziti, pogotovo Hamilton koji je ovo izjavio, još puno poslije njegovog vodstva na početku utrke. Pa se štošta promijenilo, i nije izgledalo da bi lagano došli do pobjede da su nastavili voziti kako Hamilton kaže. U trenutku kada su prestali voziti već su bili daleko od pobjede.

        A i da je Mercedes reagovao na VSC ko zna bi li opet onako trošio gume…



        10
        8

        2
      • Alfa Romeo
        ficola Prikaži

        Onda ok,drugo,pa gume su na Ferrariju bile bez ijedne greške a drugima su se sve trošile što se vidjelo…tako da je i tu Ferrrai odličan u čuvanju guma. Zato kažem da sve sve mora poklopiti da bi se pobijedilo…



        13
        13

        0
    • Ferrari
      Funkguru Prikaži

      Ma dobili su loše gume sa namjerom da ih se ošteti ?



      5
      3

      2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ne bi bila prva namještena utrka u F1.
        Danas je svima financijski odgovaralo da pobijedi RB, pa se to i dogodilo. Mercedes bi zbog guma bio 5. i 6. i da im se auti nisu pokvarili. Koliko je u tome bilo slučaja, nisam siguran.

        Jedine slučajnosti danas su se zbivale izvan tri prve momčadi.



        2
        -2

        4
  2. Alfa Romeo
    ficola Prikaži

    Neće vam biti lako….pouzdanost mercedesa je na klimavim nogama….



    13
    -8

    21
  3. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    No shit! A sta drugi smiju sebi ovo dopustati? Koliko puta je ovo zapalo Ferrari?



    32
    17

    15
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    znači i nije neki ozbiljan kvar u Hamiltona, to će za čas riješiti bez kazni za iduću utrku



    16
    11

    5
  5. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    brzo vracaj stari motor



    7
    6

    1
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Prvo prosipanje bodova od 2016 ferrari je ovu ima u 3 trke sto njegovom sto tudom krivicom redbull jos vise, nek vam se cesce kvari



    8
    5

    3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.