Hartley će startati posljednji zbog promjene motora

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Drugu utrku zaredom Brendon Hartley startat će sa samog začelja grida. U njegov Toro Rosso ugrađena je potpuna nova Hondina pogonska jedinica, ali ne zbog kvara, već samo zbog taktičkih razloga.

Hartley je tako dobio peti motor, MGU-H i turbopunjač te četvrti MGU-K, bateriju i kontrolnu elektroniku. Sveukupno to nosi 35 mjesta kazne, ali s obzirom na to da se Hartley kvalificirao kao 19., izgubit će samo jedno mjesto, a jedini koji će od toga profitirati bit će Marcus Ericsson.

Novozelanđanin smatra kako je miješani aerodinamički paket utjecao na njegov loš kvalifikacijski rezultat. Naime, Toro Rosso je u Austriju stigao s puno novih dijelova, stoga se Hartley nakon loma novog prednjeg krila na slobodnom treningu morao vratiti na staru verziju krila.

Na upit smatra li da bi s novim krilom bio bliže Gaslyju, koji se kvalificirao kao 12., odgovorio je:

“Bila je to odluka koju smo donijeli koju minutu prije nego sam ušao u bolid [staro krilo], stoga je to bio hibrid zbog nedostatka rezervnih dijelova. To je bio mali hendikep. Koliko od toga je bilo novo krilo, vjerojatno ne tri desetinke, ali i to je utjecalo.”

Dodao je kao cijelog vikenda nije bio sretan s balansom bolida te kako se poprilično mučio. Također, teško je bilo shvatiti koji dijelovi nadogradnje su radili.

“Kad donesete puno dijelova na stazu po prvi put, morate biti sigurni da oni koreliraju, karakteristike su drukčije i zbog toga mi vjerojatno nije bilo ugodno.”

“Neki od novih dijelova na podnici drukčiji su od [starog] krila, stoga ne znam kako se međusobno usmjeravaju.”

“Vjerojatno smo očekivali više. Teško je reći kad pola dijelova imam, a pola nemam. Vjerojatno mi je naštetilo to što nisam imao sve na bolidu u kvalifikacijama.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.