Hartley će startati posljednji zbog promjene motora

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Hartley će startati posljednji zbog promjene motora

Lovro Andraka

Drugu utrku zaredom Brendon Hartley startat će sa samog začelja grida. U njegov Toro Rosso ugrađena je potpuna nova Hondina pogonska jedinica, ali ne zbog kvara, već samo zbog taktičkih razloga.

Hartley je tako dobio peti motor, MGU-H i turbopunjač te četvrti MGU-K, bateriju i kontrolnu elektroniku. Sveukupno to nosi 35 mjesta kazne, ali s obzirom na to da se Hartley kvalificirao kao 19., izgubit će samo jedno mjesto, a jedini koji će od toga profitirati bit će Marcus Ericsson.

Novozelanđanin smatra kako je miješani aerodinamički paket utjecao na njegov loš kvalifikacijski rezultat. Naime, Toro Rosso je u Austriju stigao s puno novih dijelova, stoga se Hartley nakon loma novog prednjeg krila na slobodnom treningu morao vratiti na staru verziju krila.

Na upit smatra li da bi s novim krilom bio bliže Gaslyju, koji se kvalificirao kao 12., odgovorio je:

“Bila je to odluka koju smo donijeli koju minutu prije nego sam ušao u bolid [staro krilo], stoga je to bio hibrid zbog nedostatka rezervnih dijelova. To je bio mali hendikep. Koliko od toga je bilo novo krilo, vjerojatno ne tri desetinke, ali i to je utjecalo.”

Dodao je kao cijelog vikenda nije bio sretan s balansom bolida te kako se poprilično mučio. Također, teško je bilo shvatiti koji dijelovi nadogradnje su radili.

“Kad donesete puno dijelova na stazu po prvi put, morate biti sigurni da oni koreliraju, karakteristike su drukčije i zbog toga mi vjerojatno nije bilo ugodno.”

“Neki od novih dijelova na podnici drukčiji su od [starog] krila, stoga ne znam kako se međusobno usmjeravaju.”

“Vjerojatno smo očekivali više. Teško je reći kad pola dijelova imam, a pola nemam. Vjerojatno mi je naštetilo to što nisam imao sve na bolidu u kvalifikacijama.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer
zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9401 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
871 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj