Renaultovi vozači nisu primijetili novi kvalifikacijski režim rada motora

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Renaultovi vozači su u kvalifikacijama za VN Austrije osvojili devetu i desetu poziciju, s Carlosom Sainzom ispred Nice Hulkenberga, a upravo su na Red Bull Ringu imali priliku vidjeti kako u praksi djeluje kvalifikacijski način rada Renaultovog R.E.18. Međutim, Španjolac i Nijemac nisu bili naročito impresionirani najnovijom tehničkom novotarijom u vlastitim redovima.

“Treba se nešto značajnije dogoditi da bi se moglo primijetiti”, rekao je Nico Hulkenberg. “Ni ne znam što mislite ili što vam je rečeno da imamo. Nije to ništa spektakularno, mogu vam to reći.”

Na pitanje je li koristio novi način rada, timski kolega Carlos Sainz dodaje:

“Da, ali svi imaju kvalifikacijske načine rada. Kada dođu kvalifikacije, da, to je mali dobitak na performansama, ali bili smo jako daleko od Haasa da bismo osjetili bilo kakvu prednost kvalifikacijskog načina rada.”

Renaultov glavni tehnički direktor Bob Bell je nakon jučerašnjih treninga rekao da ‘se ova novost ne bi trebala zvati ‘party mode’, s obzirom na to da ne donosi ništa što drugi već nemaju’.

“Imamo neka poboljšanja na motoru koja dolaze utrku za utrkom. Uvijek pronalazimo nove načine za upravljanje ovim motorima kako bismo dobili malo više performansi.”

“Renault je tu malo kasnio, ali sada počinjemo sustizati. Imamo malo poboljšanje, ali to ne čini razliku kao nebo i zemlja.”

Bell kaže da će njegova momčad nastavljati poboljšavati nove načine za upravljanje rada motorima.

“Postoje neki načini rada koje možemo razviti tijekom ove sezone, a koji će nam biti dostupni u svim krugovima, neke ćete željeti samo na dva ili tri kruga i koristit ćete ih u kvalifikacijama. Ta ograničenja se mogu promijeniti kako sezona bude odmicala.”

“Dobivanjem više samopouzdanja s novim načinom rada i kako budemo dobivali više podataka sa staze, moći ćemo ih koristiti češće.”

“Prema tome, možemo krenuti konzervativno i onda postepeno pojačavati”, zaključio je Bell.


Odgovor

1 komentar

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Mozda je to ustvari samo “placebo” efekt. Rekli su vozacima da imaju kvalifikacijski mod i vozaci pod tim uvjerenjem podsvjesno idu malo brze , a ustvari taj mod ne postoji :D



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.