Renaultovi vozači nisu primijetili novi kvalifikacijski režim rada motora

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Renaultovi vozači nisu primijetili novi kvalifikacijski režim rada motora

Crankshaft

Renaultovi vozači su u kvalifikacijama za VN Austrije osvojili devetu i desetu poziciju, s Carlosom Sainzom ispred Nice Hulkenberga, a upravo su na Red Bull Ringu imali priliku vidjeti kako u praksi djeluje kvalifikacijski način rada Renaultovog R.E.18. Međutim, Španjolac i Nijemac nisu bili naročito impresionirani najnovijom tehničkom novotarijom u vlastitim redovima.

“Treba se nešto značajnije dogoditi da bi se moglo primijetiti”, rekao je Nico Hulkenberg. “Ni ne znam što mislite ili što vam je rečeno da imamo. Nije to ništa spektakularno, mogu vam to reći.”

Na pitanje je li koristio novi način rada, timski kolega Carlos Sainz dodaje:

“Da, ali svi imaju kvalifikacijske načine rada. Kada dođu kvalifikacije, da, to je mali dobitak na performansama, ali bili smo jako daleko od Haasa da bismo osjetili bilo kakvu prednost kvalifikacijskog načina rada.”

Renaultov glavni tehnički direktor Bob Bell je nakon jučerašnjih treninga rekao da ‘se ova novost ne bi trebala zvati ‘party mode’, s obzirom na to da ne donosi ništa što drugi već nemaju’.

“Imamo neka poboljšanja na motoru koja dolaze utrku za utrkom. Uvijek pronalazimo nove načine za upravljanje ovim motorima kako bismo dobili malo više performansi.”

“Renault je tu malo kasnio, ali sada počinjemo sustizati. Imamo malo poboljšanje, ali to ne čini razliku kao nebo i zemlja.”

Bell kaže da će njegova momčad nastavljati poboljšavati nove načine za upravljanje rada motorima.

“Postoje neki načini rada koje možemo razviti tijekom ove sezone, a koji će nam biti dostupni u svim krugovima, neke ćete željeti samo na dva ili tri kruga i koristit ćete ih u kvalifikacijama. Ta ograničenja se mogu promijeniti kako sezona bude odmicala.”

“Dobivanjem više samopouzdanja s novim načinom rada i kako budemo dobivali više podataka sa staze, moći ćemo ih koristiti češće.”

“Prema tome, možemo krenuti konzervativno i onda postepeno pojačavati”, zaključio je Bell.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9338 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

1 komentar

  1. Mclaren AlkY Donator Prikaži

    Mozda je to ustvari samo “placebo” efekt. Rekli su vozacima da imaju kvalifikacijski mod i vozaci pod tim uvjerenjem podsvjesno idu malo brze , a ustvari taj mod ne postoji :D    5

    0