Perez: Force India još uvijek može pobijediti Renault

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Force Indijin Sergio Perez ne dijeli mišljenje sa šefom momčadi Robertom Fernleyjem oko njihovih šansi u borbi za četvrto mjesto i “titulu” najboljeg iz sredine poretka koje trenutno drži Renault. Fernley je izjavio da se oni sad bore za peto mjesto, ali Perez je optimističniji.

“Ne mislim da je nerealno misliti da još uvijek možemo pobijediti Renault. Ako se malo poboljšamo u idućih nekoliko utrka, razlika nije tako velika.”

“Renault je bio najkonzistentniji i vjerojatno su sad mjerilo u sredini poretka. Ali ne vjerujem da su predaleko. Ako možemo ubrzati razinu napretka, i dalje ih možemo sustići. Duga je sezona ispred nas.”

Podsjetimo, Renault na četvrtom mjestu trenutno ima 62 boda, dok Force India drži šestu poziciju s 34 boda manje. Između njih još je i McLaren koji ima 12 bodova više od Force Indije, no oni nisu osvojili bodove još od VN Španjolske u svibnju.

Force India je na prošloj utrci u Francuskoj ostala bez bodova nakon dvostrukog odustajanja, Ocon je odustao zbog sudara na startu, a Perez zbog kvara na Mercedesovom motoru. Perez stoga smatra da Force India još uvijek nije iskoristila puni potencijal bolida i njegovih nadogradnji.

“Mislim da ih nismo maksimizirali [nadogradnje bolida]. Zasigurno je postojao dobar potencijal u Francuskoj, ali tamo nismo imali čist vikend.”

Osim odustajanja u utrci, Perez je doživio bizaran incident na drugom treningu kad mu je otpao kotač. Zbog toga je propustio veći dio tog treninga, a posljednji trening za sve je momčadi upropastila kiša. Perez smatra da je manjak krugova također naštetio njemu i momčadi.

“To je bila nova staza, vjerojatno nam je nedostajalo rada na postavkama. Vjerojatno mi je to pomalo naštetilo u utrci.”


Odgovor

2 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Perez, Ocon > Hulkenberg, Sainz



    1
    -6

    7
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Mislim da poslije službene objave i provjerenog testiranja, možete samo gutati prašinu od ekipe Renault, tako da možete zaboraviti prestizanje i pobjeđivanje ove francuske ekipe u 2018.-oj u ukupnom konstruktorskom poretku.

    https://www.f1puls.com/30595/renault-s-kvalifikacijskim-rezimom-rada-motora-u-austriji/

    Budite sretni ako pobijedite McLaren – Renault.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.