Renault ipak nije zainteresiran za Neweyja

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Veliki dizajner F1 bolida Adrian Newey trenutno je Red Bullov zaposlenik u kojem će po trenutnom ugovoru provesti još barem jednu sezonu Formule 1, pa je logično da se pojavljuju i glasine tko je zainteresiran za dovođenje 59-godišnjeg Britanca u svoje redove. Jedna od tih strana je navodno bio i Renault, ali direktor francuske momčadi opovrgava takve navode.

Na pitanje je li Renault doista zainteresiran za Neweyja, Abiteboul je odgovorio:

“Ne. Veliki respekt prema Adrianu zbog onoga što je napravio i što nastavlja raditi. Ne vjerujem da će ostati bez ugovora, već da je predan Red Bullu i Aston Martinu na brojnim projektima.”

“S druge strane, imamo snažnu i uhodanu strukturu kojoj potpuno vjerujem. Bob Bell, Marcin Budkowski koji nam je došao i koji preuzima globalno upravljanje Enstoneom, Nick Chester, Rob White na operacijama u Enstoneu. To je to, mislim da imamo pravu strukturu za obavljanje posla. Sada se moramo pobrinuti da ona profunkcionira.”

Otkako su se u Formulu 1 vratili početkom 2016., broj zaposlenika se s 475 povećao na 650, a momčad kontinuirano raste na svim poljima.

“Puno je posla oko organizacije ovih odjeljenja – ne samo financijska sredstva. Morate se pobrinuti za te stvari, identificirati potrebita mjesta, oglasiti se, dovesti ljude, odabrati ih, integrirati, osigurati da grupa dobro surađuje zajedno. To je veliki zadatak”, rekao je Abiteboul.

“Često objašnjavam da je to dio posla kojeg sada moramo obaviti, pored svega što moramo učiniti na stazi. To nije samo fraza, već stvarnost.”

“Kako god, kasno ove godine ćemo dostići kraj tog početnog trogodišnjeg plana od početka 2016. do kraja 2018. Postići ćemo ciljeve vezane za izgradnju ekipe i ostvarivanja sportskih rezultata.”

“Sada sam potpuno svjestan da smo i dalje jednu sekundu iza top momčadi. Pitanje koje si moramo postaviti je: ‘Koji je plan za sljedeće tri godine, od 2019. do 2021., tako da 2021. budemo spremni boriti se za prvenstvo?'”, zaključio je Francuz.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.