Renault ipak nije zainteresiran za Neweyja

Crankshaft

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Renault ipak nije zainteresiran za Neweyja

Crankshaft

Veliki dizajner F1 bolida Adrian Newey trenutno je Red Bullov zaposlenik u kojem će po trenutnom ugovoru provesti još barem jednu sezonu Formule 1, pa je logično da se pojavljuju i glasine tko je zainteresiran za dovođenje 59-godišnjeg Britanca u svoje redove. Jedna od tih strana je navodno bio i Renault, ali direktor francuske momčadi opovrgava takve navode.

Na pitanje je li Renault doista zainteresiran za Neweyja, Abiteboul je odgovorio:

“Ne. Veliki respekt prema Adrianu zbog onoga što je napravio i što nastavlja raditi. Ne vjerujem da će ostati bez ugovora, već da je predan Red Bullu i Aston Martinu na brojnim projektima.”

“S druge strane, imamo snažnu i uhodanu strukturu kojoj potpuno vjerujem. Bob Bell, Marcin Budkowski koji nam je došao i koji preuzima globalno upravljanje Enstoneom, Nick Chester, Rob White na operacijama u Enstoneu. To je to, mislim da imamo pravu strukturu za obavljanje posla. Sada se moramo pobrinuti da ona profunkcionira.”

Otkako su se u Formulu 1 vratili početkom 2016., broj zaposlenika se s 475 povećao na 650, a momčad kontinuirano raste na svim poljima.

“Puno je posla oko organizacije ovih odjeljenja – ne samo financijska sredstva. Morate se pobrinuti za te stvari, identificirati potrebita mjesta, oglasiti se, dovesti ljude, odabrati ih, integrirati, osigurati da grupa dobro surađuje zajedno. To je veliki zadatak”, rekao je Abiteboul.

“Često objašnjavam da je to dio posla kojeg sada moramo obaviti, pored svega što moramo učiniti na stazi. To nije samo fraza, već stvarnost.”

“Kako god, kasno ove godine ćemo dostići kraj tog početnog trogodišnjeg plana od početka 2016. do kraja 2018. Postići ćemo ciljeve vezane za izgradnju ekipe i ostvarivanja sportskih rezultata.”

“Sada sam potpuno svjestan da smo i dalje jednu sekundu iza top momčadi. Pitanje koje si moramo postaviti je: ‘Koji je plan za sljedeće tri godine, od 2019. do 2021., tako da 2021. budemo spremni boriti se za prvenstvo?'”, zaključio je Francuz.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9338 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Crankshaft
Pulsmedia autor
642 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj