Čime smo se bavili prošle godine u ovo vrijeme

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Bottas pobijedio, Hamilton tek četvrti

Valtteri Bottas je u Austriji došao do druge pobjede, karijere, prve nakon VN Rusije iste godine. Lewis Hamilton je krenuo s 8. pozicije i u cilju je bio četvrti, iza Bottasa, Vettela i Ricciarda. Za Hamiltona je potvrđeno dan ranije da će dobiti kaznu zbog promjene mjenjača, a u kvalifikacijama je uspio doći tek do 3. mjesta.

Utrku ćemo pamtiti po odličnom finišu jer je Vettel završio samo 6 desetinki iza Bottasa u borbi za pobjedu, a Hamilton 1,4s iza Ricciarda u borbi za posljednje mjesto na podiju.

Grosjean briljirao

Romain Grosjean je izjavio kako su Mercedes, Ferrari i Red Bull bili u drukčijoj utrci, te da je on prvi od ostatka poretka. Haas je tog vikenda vozio s unaprijeđenom verzijom Ferrarijevog motora, dok je Ferrari isti motor montirao tek vikend kasnije.

Grosjean se na početku utrke našao čak na 4. mjestu, ali nije imao brzine boriti se s Raikkonenom i Hamiltonom. Francuz je ovim rezultatom preskočio Magnussena u ukupnom poretku i našao se na 12. mjestu, izjednačen s Lanceom Strollom.

Palmer optimističan

Jolyon Palmer je na VN Austrije odradio jednu od boljih utrka u svojoj karijeri. Sa 16. startne pozicije u cilj je ušao 11., i to samo 0,6 sekundi iza Lancea Strolla.

Palmer je u izjavi nakon utrke rekao da se još uvijek pokušava priviknuti na bolid, te da je ovo na neki način prijelomni vikend.

Na kraju sezone je završio s 8 bodova, a jedina utrka u kojoj je završio u bodovima bila je kaotična VN Singapura. To nije bilo dovoljno da ga Renault zadrži i zamijenio ga je Carlos Sainz.

Verstappen odustao na pet od osam utrka

Max je početkom sezone imao puno problema s pouzdanošću. Austrija je bilo treće uzastopno odustajanje, nakon Kanade i Azerbajdžana. Izgubivši hrpu bodova, Verstappen se našao na 7. mjestu u poretku vozača, iza Sergija Pereza.

Verstappen je nakon VN Austrije otkrio da su mu se Christian Horner i Helmut Marko ispričali, ali je odgovorio da mu isprika u toj situaciji ništa ne znači jer od Monaka nije osvojio nijedan bod.

Bottas krenuo prije gašenja semafora

Iako je telemetrija pokazala da Bottas nije imao “jump start”, video snimke su otkrile da je krenuo prije nego su se izgasila crvena svjetla. Ipak, Bottas je imao sreće da je semafor izgašen tik nakon što je krenuo, tako da je njegov preuranjeni potez bio “unutar granica tolerancije”, kako je FIA objasnila.

Putopis

Poredak nakon VN Austrije 2017.

Pozicija Vozač Bodovi
1.  Sebastian Vettel 171
2.  Lewis Hamilton 151
3.  Valtteri Bottas 136
4. Daniel Ricciardo 107
5.  Kimi Räikkönen 83

Odgovor

2 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Verstappen ima konstantu ako nista



    5
    1

    4
    • Renault
      Vedran Kristić Prikaži

      Raikkonen je konstanta. Sada uoči VN Austrije drži peto mjesto u poretku vozača i ima isto bodova kao i uoči prošlogodišnje VN Austrije – kada je također bio peti s 83 boda.

      EDIT: malo sam se zeznuo, ovo u članku je poredak nakon VN Austrije.



      7
      6

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.