Aero promjene za 2019. trebale bi biti prihvaćene idućeg tjedna

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Ross Brawn je potvrdio kako su pravila vezana uz aerodinamiku za sljedeću sezonu napokon prihvaćena od strane momčadi te da će biti potpisane na sljedećom sastanku Strateške grupe zakazanom za sljedeću srijedu.

Iako je koncept pojednostavljivanja krila i kočionih kanala, koji bi pomogao pri pretjecanju trebao biti donesen do 30. travnja do kada je bio rok, dodatna istraživanja su otkrila neke “rupe” koje su se trebale zakrpati. To je dovelo do diskusije s tehničkim direktorima momčadi, te su pojedinosti dogovorene na sastanku radne skupine prošlog tjedna. Na šefovima momčadi je sada sada zapečatiti finalnu verziju na sastanku Strateške grupe.

“Momčadi su željele znati što se događa i mislim kako su svi surađivali,” rekao je Brawn.

“Trebalo je dodati još neke stvari što je i napravljeno. Mislim da svako razumije da ne trebamo neizvjesnost. Koliko ja znam, sve je riješeno i trebali bi biti u dobroj stanju.”

Brawn je napomenuo kako promjene za 2019. neće biti korisne u doprinosu za veće promjene koje se planiraju za 2021., već da će to također biti test kooperativnosti između momčadi, FIA-e i grupe inženjera od strane F1 da istražuju nove ideje.

“Mislim da će to biti koristan uvid u osiguranje da idemo u dobrom smjeru,” dodao je.

“Mišljenja sam kako će to doprinijeti samo po sebi, ali i dati nam bolje povratne informacije za koncepte koje guramo kako bi bolidi bili što bolji.”

Brawn je potvrdio kako će na sljedećem sastanku Strateške grupe šefovi momčadi raspravljati o detaljima oko promjena za 2021. Williamsov tehnički direktor, Paddy Lowe, jedan od zagovornika promjena za sljedeću sezonu, priznao je kako je ispravljanje detalja bio kompliciran proces.

“Mislim da je sada sve u redu,” rekao je Lowe.

“Vjerujem da će pravila biti predložena Strateškoj grupi 4. srpnja. Svi su napravili puno posla kako bi to sve spojili i definirali. Sada možemo samo nastaviti s tim.”


Odgovor

1 komentar

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Brawn – ne Brown



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.