F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Verstappen najkonzervativniji po odabiru guma za Britaniju

Luka Kolak

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Max Verstappen se odlučio za najkonzervativniji odabir guma za VN Britanije, gdje će Pirellijeva hard mješavina imati svoj premijerni nastup.

Red Bullov vozač ima najmanje najmekše komponente od ostalih, sa samo sedam setova žuto označenih guma. Nizozemac je svoj izbor kompletirao s četiri seta medium komponente i dva seta plavih guma. Tako će imati jedan set manje softa od svojih najbližih konkurenata, dok se ostatak vozača odlučilo za devet ili deset setova komponente s najviše gripa.

Verstappenov momčadski kolega Daniel Ricciardo se odlučio za dva seta hard komponente, tri seta mediuma te osam kompleta softa respektivno. Dvojica vodećih koji se bore za titulu prvaka, Lewis Hamilton i Sebastian Vettel, odlučili su se za isti izbor. Obojica će imati jedan set najtvrđe komponente, četiri seta mediuma i osam setova soft komponente.

Valtteri Bottas ima dodatni set harda te jedan set manje mediuma od Hamiltona, dok Kimi Raikkonen ima isti broj setova kao i Vettel. Na najagresivniji odabir su se odučile momčadi Renaulta i Toro Rossa gdje sva četiri vozača imaju 10 setova softa. Renaultov Nico Hulkenberg je jedini vozač koji se odlučio za samo jedan set medium guma.

Plavo označena hard komponenta je ista komponenta kao prošlogodišnja medium, koja je korištena također na Silverstoneu.

Pirellijeva prošlogodišnja hard komponenta smatrala se neprikladnom za korištenje nakon loše prezentacije u Španjolskoj, no otkad su od ove sezone sve komponente guma mekanije, hard komponenta je ponovno u igri.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Luka Kolak
Pulsmedia autor
300 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Šta nije tu trebao biti supersoft ovaj tanji?


  0

  1
 2. Kimi Raikkonen zoka Prikaži

  Pise da fetel, hamilton i kimi imaju po 2 seta plavih a na tabeli imaju 1 ?


  0

  0
 3. Sergio Perez Ibarac00 Donator Prikaži

  Hard ce trajati 260 krugova, M 180 krugova, soft 70  8

  0