U McLarenu optimistični oko Alonsovog ostanka u Formuli 1

Izdvojeno

U McLarenu vjeruju da će Fernando Alonso ostati u McLarenu i Formuli 1 i sljedeće godine, a to će im uspjeti tako da mu dokažu da su sposobni popraviti se.

Međutim, to je nakon VN Francuske puno lakše reći nego zaista napraviti.

McLaren je na Paul Ricardu imao najgore kvalifikacije ove sezone. Oba vozača nisu prošla u drugu kvalifikacijsku rundu. Loš vikend nastavio se i u nedjelju. Alonso je utrku završio kao posljednji, a Stoffel Vandoorne izvan bodova na 12. mjestu.

Unatoč razočaravajućem vikendu, šef momčadi Zak Brown smatra da još uvijek mogu uvjeriti Alonso da ostane u Formuli 1 s McLarenom.

“Fernando je vrlo sretan u McLarenovom svijetu. Još uvijek nije donio odluku,” rekao je Brown.

“Imamo vrlo dobar odnos s njim, s nama je već dosta dugo i u konačnici sve ovisi o tome gdje se utrkujemo i kako se razvija naš F1 bolid.”

Loš vikend u Francuskoj prokomentirao je Eric Boullier:

“Ovo je bio naš najgori nastup ove sezone, nadam se da radi samo o izoliranom slučaju. Čeka nas puno posla sljedeća dva tjedna.”

Brown je dodao:

“Optimističan sam da će Fernando ostati u našoj obitelji, u F1 bolidu. Sve dok on osjeća da možemo napraviti korak naprijed, mislim da je Formula 1 nešto s čime bi se i dalje volio baviti.”

Pobjedom na 24 sata Le Mansa ranije ovog mjeseca, Alonso se približio Trostrukoj kruni i sve su veće šanse da ćemo ga od sljedeće godine gledati u IndyCaru.


Odgovor

13 komentara

  1. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Alonso idi u Renault ako imas poziv



    17
    15

    2
    • F1puls
      Nikola Klobučarić Prikaži

      Prost:

      “Cijeli bi svijet htio imati Fernanda. Trenutno smo zadovoljni s našim vozačima. Ne znamo koliko daleko možemo stići s Carlosom. Što se tiče Fernanda, ne znamo je li to dobra odluka za njega ili za nas. Iskreno, trenutno nije u našim planovima.”



      17
      16

      1
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ako je neki vozač svojim vozačkim sposobnostima zaslužio više onda je to definitivno on, no 07-me ga je upravo ovaj mcl odbacio zbog luje i od tada je njegova karijera krenula krivim smjerom, renault je bio preloš i još lošije vođen od strane onog talijanskog muljatora, ferrari je nažalost tada bio em krivo vođen, em krivo postavljen, em je alonso sebe postavio kao ‘guru-a’ što u ferrari-u nikad ne izađe na dobro…nadalje newey je tada izvlačio najbolje od sebe a seb je bio gladan ko čopor vukova…povratak u mcl je samo donio nastavak agonije prvo zbog honde a onda zbog mcl-a koji se pogubio i ako ovako nastave pretvoriti će se u williams ili sauber od prethodnih godina…tko prati ovu momčad znati će da od ’14-te pričaju istu priču a podsjećam da su tada imali merc-ov motor…mene zanima samo tko im vodi marketing jer ako je netko sposoban u toj momčadi onda je to ta osoba koja privlači sponzore već 5g. a rezultata nema ni za lijek…



    13
    12

    1
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Da mi je njihov optimizam….



    6
    6

    0
  4. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Ne znam zašto se to dešava Wiliamsu i Mclarenu, nekada tako jakim momčadima a sada izgledaju kao početnici.
    Neka nova era F1 oćito bez svog motora si običan kupac i samim tim sporiji … … …



    4
    3

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      U čemu je odjednom problem biti kupac motora? Ima još hrpu timova koji kupuju motore pa im ide puno bolje nego McLarenu i Williamsu. Red Bullu ide odlično, ali su oni i jedni od najbogatijih timova. Ali imamo i manjih timova koji kupuju motore pa nisu toliko loši. Force India radi odličan posao već godinama, sa najmanjim budžetom. Haas, Toro Rosso, evo i Sauber se diže. A nije Sauberu prošlih godina bio problem što su kupac motora, nego finansijski problemi, pa stari motor (koji su sami odlučili kupiti, opet zbog finansija), pa stara šasija…



      2
      2

      0
  5. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Pazite izjave:

    “Fernando je vrlo sretan u McLarenovom svijetu…….

    :facepalm:

    To se laže, šakom i kapom – gooooodinama…..
    Volio bih ga vidjeti u Renault-u za 2019.-u i dalje……

    Netko je dolje napisao…. da bi McLaren trebao poraditi na komercijali i dovlačenju sponzora – i to je 100% točno.

    Ovo sa Zak Brown i Eric Boulier, to je više od cirkusa i tragedije….. niti je smiješno, niti je tužno.
    Uvijek postoje sposobni ljudi ( inače bi svijet propao ) i treba ih dovesti…… pa pogledajte samo Cyril Abiteboul – ima uvijek takvih ljudi….. skinite sa platne liste Erica i Zaka……



    8
    7

    1
  6. Mclaren
    wilson Prikaži

    Optimistični su oko ostanka Alfonsa i iduće godine. Optimistični da će napraviti dobar bolid. Optimis……dajte konačno budite realni. A to u vašem slučaju izgleda ovako: trenutno ste u kvalifikacijama pri samom dnu. Mrvicu bolji u utrci osim na stazi u Francuskoj. Bolid vam je koma. Ne znate točan razlog tome, shodno tome nemate ni rješenja. A znamo da to može potrajati. Jeste velika momčad ali ste momčad koja godinama polako tone. I uvijek su krivi drugi. Naravno, Honda je bila priča za sebe ali u svakoj priči postoje dva kraja. Niste bili bezgrešni, daleko od toga. Čim prije priznate da ste uspjeli.ali motku i počnete konačno raditi kak spada,bez presedana.avanja, mi smo ovo, mi smo ono….e tada možda bude nešto od vas. Hoće li onda Alonso ili netko približnog kalibra voziti za vas…..možda.



    7
    6

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.