Red Bull i Honda još nisu potpisali ugovor

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Iako je Red Bull ovog utorka potvrdio da će iduće godine biti na Hondinim motorima, glavni Hondin direktor motorsporta Masahi Yamamoto kaže da ugovor još nije potpisan. Naime, između dvije firme trenutno postoji “memorandum razumijevanja”.

“Najprije smo se dogovorili da ćemo im isporučivati pogonske jedinice, a o ugovornim detaljima ćemo sad krenuti raspravljati.”

“Kroz idućih par mjeseci ćemo konkretno proći sve detalje ugovora.”

Podsjećamo, prošle godine je Honda isti “memorandum razumijevanja” potpisala sa Sauberom, ali je nakon odlaska Monishe Kaltenborn i dolaska Frederica Vasseura sve to palo u vodu i Sauber je kupio Ferrarijeve motore.

“Najprije smo raspravili s Monishom, a onda s Fredericom. Nas troje nismo bili baš na istoj platformi kad su razgovori krenuli,” objašnjava Yamamoto. “Jednom kad smo došli na istu platformu onda smo shvatili da postoje razlike.”

“Ne radi se o tome da se oko nečeg nismo dogovorili. Raspravili smo, nije bilo svađe. I jedni i drugi smo htjeli korak naprijed za obje strane, a ovo nije bio ispravan put i to smo shvatili.”

“Zatim smo odlučili da je najbolje da ne idemo tim putem.”

Frederic Vasseur je objasnio da je njegovoj momčadi bilo jako teško samostalno započeti raditi s Hondom u tom periodu. Osim toga, nisu mogli napraviti vlastiti mjenjač, a osjetio je da će McLaren napustiti Hondu pa bi se našao u situaciji da uzima motore od Honde, a mjenjače od McLarena koji bi tada bio s Renaultom.


Odgovor

5 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Da nebi bilo kao sa Sauberom prošle godine….



    1
    -2

    3
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    I bolje da nisu,vise bi volio da Honda daje motore samo STR-u,iako 4 motora u dva tima nije lose radi prikupljanja podataka!!


    0
    -3

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.