Red Bull i Honda još nisu potpisali ugovor

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Red Bull i Honda još nisu potpisali ugovor

Ante Vetma

Iako je Red Bull ovog utorka potvrdio da će iduće godine biti na Hondinim motorima, glavni Hondin direktor motorsporta Masahi Yamamoto kaže da ugovor još nije potpisan. Naime, između dvije firme trenutno postoji “memorandum razumijevanja”.

“Najprije smo se dogovorili da ćemo im isporučivati pogonske jedinice, a o ugovornim detaljima ćemo sad krenuti raspravljati.”

“Kroz idućih par mjeseci ćemo konkretno proći sve detalje ugovora.”

Podsjećamo, prošle godine je Honda isti “memorandum razumijevanja” potpisala sa Sauberom, ali je nakon odlaska Monishe Kaltenborn i dolaska Frederica Vasseura sve to palo u vodu i Sauber je kupio Ferrarijeve motore.

“Najprije smo raspravili s Monishom, a onda s Fredericom. Nas troje nismo bili baš na istoj platformi kad su razgovori krenuli,” objašnjava Yamamoto. “Jednom kad smo došli na istu platformu onda smo shvatili da postoje razlike.”

“Ne radi se o tome da se oko nečeg nismo dogovorili. Raspravili smo, nije bilo svađe. I jedni i drugi smo htjeli korak naprijed za obje strane, a ovo nije bio ispravan put i to smo shvatili.”

“Zatim smo odlučili da je najbolje da ne idemo tim putem.”

Frederic Vasseur je objasnio da je njegovoj momčadi bilo jako teško samostalno započeti raditi s Hondom u tom periodu. Osim toga, nisu mogli napraviti vlastiti mjenjač, a osjetio je da će McLaren napustiti Hondu pa bi se našao u situaciji da uzima motore od Honde, a mjenjače od McLarena koji bi tada bio s Renaultom.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9338 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3756 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Honda#Red Bull

Komentiraj

5 komentara

 1. Formula1 f1zd Prikaži

  Da nebi bilo kao sa Sauberom prošle godine….



  1

  3
 2. I bolje da nisu,vise bi volio da Honda daje motore samo STR-u,iako 4 motora u dva tima nije lose radi prikupljanja podataka!!


  0

  3