Talijanski Motorsport: Ferrari ne želi Ricciarda ni Raikkonena nego Leclerca

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 32 komentara

Dolazi period kad će razgovor o transferima vozača postati prilično intenzivan. Među top vozačima trenutno su bez ugovora Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen, a mnogi su nagađali da bi upravo Ricciardo mogao biti na radaru Ferrarija i Mercedesa.

No, talijanski Motorsport piše da je Ferrari u jednom trenutku čak i bio zainteresiran za Ricciarda, ali su odustali jer su vidjeli da u svom dvorištu imaju sjajnog vozača. Osim toga, Sebastian Vettel je skup vozač, a Daniel Ricciardo bi također tražio veliku plaću što šefovima očigledno nije pretjerano simpatično.

Talijani pišu da je najnovija vijest iz Ferrarija kako Kimi Raikkonen odlazi na kraju sezone, a na njegovo mjesto bi trebao doći Charles Leclerc.

Ovakva vijest nikoga neće previše šokirati ako se obistini jer je 20-godišnji Monegažanin već u prvoj polovici sezone u Sauberu pokazao da je izuzetan potencijal. Istina je da Ferrari kroz povijest nije bio ljubitelj promocije mlađih vozača, ali isto tako nisu ni imali previše slučajeva kad su u svom dvorištu imali ovako veliki talent.

Što se tiče Daniela Ricciarda, on pred sobom ima tri mogućnosti: ostanak u Red Bullu, odlazak u McLaren ili odlazak u Renault.

McLaren navodno ne vjeruje da će Fernando Alonso ostati u Formuli 1 i ponudili su Danielu Ricciardu njegovo mjesto, a za drugi bolid borit će se Stoffel Vandoorne i Lando Norris koji je trenutno u Formuli 2. McLarenova iduća opcija je Carlos Sainz za slučaj da ih Daniel Ricciardo odbije, tvrdi Motorsport.

[donacija]


Odgovor

32 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Meh….. od kad su Ferrariju problem novci?
    Lecler je talent koji bi trebao provesti još 2-3 sezone u low i midfield momčadima. Ricciardo je top gun kojeg bih ja danas potpisao u Ferrari.
    Tipično :I



    7
    -6

    13
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Budžeti se moraju početi smanjivati već od iduće godine pomalo…2020. F1 želi skresati budžete za pripremu 2021. sa pravim budget capom.



      2
      -1

      3
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        ali to se ne odnosi na top menadžment i vozače



        5
        5

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @iceman
        U pravu si.

        Svejedno…ipak je to njihov vozač i mislim da Marchionne želi pokazati da i Ferrari može imati svoje vozače kao i RBR…uz to momak je pokazao da je poprilično dobar.

        Ja osobno ga ne bi ipak ubacio nakon jedne godine…prije bi uzeo Pereza na sezonu-dvije kao pouzdanog drugog vozača i onda ubacio Leclerca.



        4
        1

        3
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Pare nisu problem, vec su problem dva razjarena pijetla u timu!

      A isto tako Ricciardo u TR-u nije bio vanserijski vozac, da bi bio kalibar za sampionski RBR, pa gle pruzi fin otpor Vettel-u, tako da je meni njegov prelazak u TR bila veca senzacija, nego da Leclerec dodje u Ferrari!

      Malac je polozio sve ispite u nizim kategorijama, ove sezone je dobar u F1, a iduce i vise nego dovoljan da donosi bitne bodove ekipi, a siguran sam da sa boljom masinom moze pokazati dosta toga, pa ko zna mozda bude “novi”Ricciardo!??



      7
      7

      0
    • Alfa Romeo
      ficola Prikaži

      Iceman..pa nigdje ne piše da su pare problem..pročitaj bolje!



      3
      2

      1
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        Daniel Ricciardo bi također trazio vecu placu sto sefovima nije pretjerano simpaticno.
        Procitaj bolje



        4
        3

        1
      • Alfa Romeo
        ficola Prikaži

        JBG..piše da nije pretjerano simpatično,no to ne znači da je problem sa lovom!! I meni nije simpatično platiti nešto više ali ne znači da je problem ili nemam novaca…Ferrari najmanje problema ima sa novcima,bar što ja znam,i neće se oni razbacivati samo zato jer ih imaju…..



        2
        0

        2
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        Ferrari nema problema s novcima, već ima problem s mirom u kući.
        Lecler možda iznenadi zrelošću i performansama, a možda i podbaci.
        Nije mi jasan način razmišljanja momčadi koja kaže: nama je bitan konstruktorski naslov, neka se vozači brinu za vozački.


        0
        0

        0
  2. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Hm……. Jean Alesi je bio talent. Došao je u Ferrari 1991. godine i Ferrari ga je doslovno uništio. Da je Jean otišao u Williams ( a trebao je otići ) bio bi F1 prvak.

    Ne želim da se takvo što dogodi Leclercu u Ferrariju i možda je bolje da ne ide u Ferrari. Neka bude neka druga momčad…..



    5
    -19

    24
  3. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Nema šanse da Ricci ode u Ferrari. Vettel to neće dopustiti. Ovaj bi ga oprao samo tako.Osjetio je to Vettel na svojoj koži dok je bio u Red Bullu.A što se tiče Mclarena , oni imaju love ali bolid nije konkurentan a Ricci želi naslov . U ovakvom Mclarenu to je nemoguće.



    10
    -31

    41
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Ma razvalio bi ga jbt, Vettel se usrao od straha i molio ljude u Ferrarija samo da Riccia ne dovode, nevjerojatno koliko je vama nerealnim fanovima Alonsa jedan Vettel nabio komplekse i neka je, još više će peči kada osvoji naslov sa Ferrarijem. :chill:



      46
      33

      13
      • Aston Martin
        nando1 Prikaži

        Nerealni fanovi ? Kakva ti je to definicija? Pa zar nije Ricci razvalio Vettela u zadnjoj njegovoj sezoni u Red Bullu? A što se tiče Alonsa on je sa 30 % slabijim Ferrarijem nego što ga vozi danas Vetttel vodio u tri sezone bitku za naslov do zadnje utrke .Da je Alonso u današnjem Ferrariju imao bi barem 30 bodova više od Hamiltona.Realno Ferrrari je trenutno najbrži bolid ali nemaju vozače koji bi to pretvorili u naslov.



        1
        -6

        7
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Definicija nerealnog (neobjektivnog) fana si upravo ti.
        I ne, Ricci nije razvalio Vettela. Bar ne onako kako ti smatraš da jeste. Pokušaj malo objektivnije sagledati tu sezonu i uzmi sve faktore u obzir, pa onda probaj realno prosuditi. A ne sudi samo po tablici sa bodovima.
        Na osnovu čega je Alonsov Ferrari slabiji 30% od Vettelovog Ferrarija?
        Da li je Vettelov Red Bull (i koliko), a naročito onaj iz 2012., slabiji od Hamiltonovog (Hamiltonovih) Mercedesa?
        Dalje, Alonso nije vodio 3 sezone bitku za titulu do zadnje trke sa Ferrarijem, već dvije. Treća sezona bi mogla biti 2007., ali tada je Alonso vozio za jednu drugu ekipu i najbolji bolid, a završio je iza timskog kolege rookieja i još jednog konkurenta, koji je u nijansu slabijem bolidu uzeo titulu. Sad ćeš vjerovatno reći, pa pogledaj šta se sve dešavalo te sezone u i okolo Mclarena. OK. Pa onda treba pogledati i šta se dešavalo 2014. u i okolo Red Bulla / Renaulta / Vettela / novih PU,…..
        Takođe, na osnovu čega bi Fernando imao “barem 30 bodova prednosti”. Vettel je napravio kiks u Bakuu, ali je barem probao (za razliku od nekih) i nije uspio. U Kini ga je spucao Max, u Španiji nisu mogli ništa zbog guma, u Monacu ništa bolje od drugog mjesta iza nedodirljivog Riccija. U preostale 3 trke je pobijedio. I kako bi Alonso imao “barem 30 bodova prednosti ispred Hamiltona” da je bio na Vettelovom mjestu?
        Da, Ferrari izgleda da ima trenutno najbrži bolid, što ne znači da će tako i ostati do kraja sezone. A ako i ostane tako, vidjećemo na kraju sezone da li će Ferraijev(i) vozač(i) pretvoriti prednost bolida u naslov. Prošle godine (kada se pogleda presjek kroz čitavu sezonu) Ferrari nije imao najbrži bolid, tako da to ne možemo ni uračunati. I to je bila tek prva sezona da se Ferrari koliko-toliko mogao nositi sa Mercedesom.
        Ovo je stav jednog navijača Ferrarija, koji je navijao za Alonsa dok je vozio tamo, a sda navija za Vettela jer vozi za njih.



        8
        6

        2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Nisi ni ti baš oličenje objektivnosti, kad su u pitanju protivničke ekipe i timovi.
        Što se tiče računice sve stoji.
        Nije 30, ali jeste 20.
        Nije mu ni Ferrari pomogao u Španjolskoj, ali to već nije njegova krivica.
        I nije se koliko toliko nosio u prošloj sezoni, već je bio ravnopravan na većini utrka. Na nekima i dominantno brži.

        Iznenadila me je tvoja izjava da se ne računaju sezone u kojima Ferrari nema najbrži bolid.
        To mi dosta toga objašnjava :thumbs:



        1
        -2

        3
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Eto ti mi našo nešto pričat.
        O ovome je li 20 ili 30 ili još više ili još manje, ne bih. Možemo o tome do prekosutra.
        Ali ću reći nešto o ovome.

        I nije se koliko toliko nosio u prošloj sezoni, već je bio ravnopravan na većini utrka. Na nekima i dominantno brži

        Ja i? Opet je, kao što rekoh, kad uzmeš kompletnu sezonu u obzir, Mercedes je 2017. bio brži bolid.
        Što se tiče tvoje dvije zadnje rečenice, očigledno ti moram crtati.
        On je napisao

        Realno Ferrrari je TRENUTNO najbrži bolid ali nemaju vozače koji bi to pretvorili u naslov.

        a ja sam napisao

        PROŠLE godine (kada se pogleda presjek kroz čitavu sezonu) Ferrari nije imao najbrži bolid, tako da to ne možemo ni uračunati.

        Šta ti nije jasno?
        On priča o SADAŠNJEM vremenu i ja se u svom postu slažem sa njim (možemo reći da Ferrari ima trenutno najbrži bolid, mada će možda i to neko osporavati, ali nema veze, ja neću). Da li će tako ostati u budućnosti (čitaj, do kraja sezone) vidjećemo. Ako Ferrari kroz čitavu sezonu bude najbrži, a ne osvoje titulu, onda će njegova konstatacija biti na mjestu.
        A pošto PROŠLE sezone Ferrari nije imao najbrži bolid (kad gledamo kroz čitavu sezonu, možemo se i sa tim složiti, jel tako?), tu sezonu ne možemo ni uzeti u računicu (što sam i napisao). Na kraju, ja ne znam da li je on mislio i na PROŠLU sezonu (možda jeste, možda nije), ali nije je pomenuo u tekstu (napisa čovjek “Ferrari TRENUTNO……..” dakle sada, a ne prošle sezone), a ja sam samo dodatno i eksplicitno isključio tu prošlu sezonu jer je on prvi u priči uveo kriterij “kada Ferrari ima najbrži bolid”. Nisam ja.
        Skraćeno – ako Ferrari trenutno ima najbrži bolid, a nemaju vozače koji to mogu pretvoriti u titulu, kako onda ti isti vozači mogu osvojiti titulu kada nemaju najbrži bolid (a 2017. nisu imali najbrži bolid). Zato sam je isključio. Prosto.
        Jel sad jasnije?
        To što si skonto da “ti to dosta toga objašnjava”, si pogrešno skonto.



        2
        2

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Tvojs definicija bržeg bolida se mijenja kako se mijenjaju timovi.
        Ovo se referira na neke tvoje izjave odnedavno, koje nikako nisam mogao prihvatiti kao izjave realnog dana

        Moja je uvijek ista. Brži bolid je onaj koji najviše vikenda, dođe do cilja prije nego konkurencija.
        Vozačke i timske greške ne uzimam u obzir. Samo konkurentnost bolida. Naravno da je ovo teško procijeniti jer vozači nisu isti. Ali zato i postoje forumi da se raspravljami
        Tako da se slažem da je Mercedes u ukupnom dojmu bio brži od Ferrarija.
        Ali to je minimalna razlika.

        Mercedes jeste bio bolji, ali zato što su vozači bili precizniji, a bolidi pouzdaniji i pitwall je manje pogrešnih procjena donio.
        Same vozačke greške u dvije utrke su bile dovoljne da se ta prednost od 45 bodova anulira.
        Da nije toga drugačije bi rasprave vodili.

        Da ne bude zabune, odgovarao sam samo na tvoj post.
        Ne slažem se sa kolegom da bi Alonso sigurno to bolje odvezao.



        2
        2

        0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Kao sto ni Alonso ne bi htio Vettela pored sebe pa je digao rep iz Ferrarija a to je vec jednom napravio u McLarenu sa Lewisom. Jel je Button bolji od Alonsa ili Lewisa ako je zavrsio jednom ispred njih? Vettel radi naspram Kimija isto sto je radio i Alonso a ako je toliko Rici bolji kao sto ti tvrdis lako moguce da bi obrisao pod i sa Alonsom zar ne? A mozda bi ih Verne obrisao sve jer je on bio ispred Riciarda kada su vozili skupa? to je izgleda jos izglednije. Ne mozes tsko usporedivati vozace na bazi jedne lose sezone.



      20
      20

      0
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Ti stvarno pricas svasta… dal se sjecas kako je izgledala ta sezona di je Ricci imao vise nodova od Vettela? Vettel je imao peh za pehom dok Ricci uglavom nije i to je bilo tako od testiranja pa do kraja. Vettel je 4god vozio super nadmocni Red Bull i onda druge godine sve sta je znao i sta je auto mogao je palo u vodu zbog promijene pravila dok je Ricci dosao sa losijeg na bolje a svi vozaci ce ti reci da je to laksa situacija… eto sve mu se tresu gace jer ti tako mislis



      16
      16

      0
    • avalon Prikaži

      nando1 … jedini imaš muda objektivno objasnit zašto DR neče u ferrari … boji se seb australca ka vrag tamjana . još ga peče ono pranje iz 2014 . kakvo je to bilo “uništavanje” . o tome još i danas u zagori guslari pivaju pisme … da se ne zaboravi . jer , postoji opasnost zaborava pošto guslari nisu pivali pisme o pranju DR od kvyata 2015 . pa se zaboravila ta neugoda australca . eto možda si i ti to zaboravija , a i ko bi pamtija takve sitnice . a možda je kvyat dobija nogu iz RB jer DR nije dopustija da mu rus bude kolega jer je početak 2016. počeja sa osvajanjem postolja DK u kini pa se DR poboja da ga rus i te sezone ne opere ? jedino se ne slažem da se FA u ferrariu 3 sezone do kraja borija za titulu …. borija se svih 5 i uz malo sriće osvojia bi 5 prvenstava uzastopno izjednačivši rezultat MS u tom timu . jedino čega se bojim da se na staze ne vrati i to u ferrari ( di sad “vozi” simulator ) kvyat jer onda su naje*ali i SV i DR jer ricciardo je porazija seba , pokaza mu ko je bolji vozač , a onda opet kvyat je opra daniela i pokaza mu ko je bolji pa ako si opra onoga ko je “odera” seba onda … ma sam izvuči zaključak . mada me ovakva “dokazivanja ko je bolji ” malko zbunjuju jer … npr perez u pranjima sa hulkenbergom u FI ima omjer 2 Vs 1 za meksikanca , a valjda 90 % ljudi bi dali ruku u vatru da je nijemac puno bolji vozač od meksikanca iako uz to šta je ” pušija” 2 sezone od kolege postolja u karijeri nikad nije vidija , a sergio se tamo penja 8 X . skoro sam ti zaboravija spomenut … u pranja seba od daniela nisi spomenija 2016 . kad je njemac završija prvenstvo iz a australca i to sa 44 boda manje . DR se čak 8 X penja na postolje , a SV samo 7 X uz 3 ( ili 4 ? ) trke odustajanja dok je australac odvozija svih 21 trku bez problema . ka da bi seb u bahreinu osvojia koji bod iako je starta sa P 3 ( DR sa P 5 ) ili u rusiji da je starta tek sa P 7 ( DR sa P 5 ) zbog kazne od 5 mista iako je u Q ima 2 . vrime i tu je zahvaljujući kvyatu odusta . može i austrija di je ostvarija 4. vrime u Q ali je zbog kazne starta sa P9 , u trci vodija i u 26. krugu odusta zbog gume + odustajanje u maleziji ( sudar u prvom krugu ) . čisto sumljam da bi usprkos dobrim P pozicijama seb osvojia koji bod i da je završija ove trke …. nije on takav tip vozača , jednostavno ne zna preticati šta su neki “stručnjaci” oduvik znali/tvrdili , a titule su tek plod sriće i toga šta mu DR nije bija kolega od početka . no da je kvyat bija kolega DR od početka … :) :) :) :)



      3
      3

      0
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Uz dužno poštovanje Raikkonenu i njegovim prijašnjim uspjesima, on već godinama ne zaslužuje mjesto u top momčadi. Nadam se da će netko drugi biti pored Vettela 2019., i Leclerc i Ricciardo zvuče kao odlične opcije.



    30
    22

    8
  5. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    nek dođe malac. taman kad će vettel završiti će on početi rasturati.
    Ricciu ne bi bilo pametno pošto su i on i vettel na vrhuncu pa bi bilo malo previše šore za ferrarijev ukus, a i teško da bi bio prva violina pored vettela danas. ipak crveni vole da se barem donekle zna 1-2.



    14
    14

    0
  6. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    ovo mi se svida, dajte malom sansu ako je vec sada ovako dobar. Neka uci uz Vettela pa za koju sezonu napad na vrh ako ne i prije. Riciardo je odlican vozac no C.L je Ferrarijevo dijete i dao bi mu priliku prije. Rici sigurno ne bi htio popunjavati mjesto dok nedeode C.L ili dok Vettel bude htio otici tako da mi to nema smisla da ga se dovodi pa onda sutne jer ne zasluzuje takav tretman.



    7
    7

    0
  7. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Sad kad to netko poznati objavi svi su puni hvale a kad sam ja to rekao prije 2mj ste se smijali… ajde neka haha



    11
    9

    2
  8. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Kod Leclerca je jedan mali problem!,on nece uciti od Vettela nego ce ga odmah poceti pobjedivati.

    Svi su ocekivali 2007 da ce Hamilton uciti od Alonsa ,dogodilo se sto se dogodilo.

    Isto ce se desiti sa Leclercom, Leclerc je vantemaljac i Vettel ce toga postati svjestan ako dode u Ferrari.



    10
    -2

    12
  9. Nando
    Matek14 Prikaži

    Joj sto se svi sad nabrijavaju na njega, a onda kad napravi prvo sranje ce svi drvljem i kamenjem krenut na njega.. neka decko jos stasa koju godinu u manjoj momcadi i ond nek ude u A ligu.. definitivno je talent, al to ne znaci da ce odmah u dobrom bolidu radit ovo sto radi ove sezone.. daniel je jedini pravi izbor za ferrari do 2021 ako ferrari misli nesto osvojiti!



    4
    -3

    7
  10. Fia
    bodo Prikaži

    Nitko planski sa namjerom ne želi dobiti sporednu ulogu kao nekad Rubinjo i Massa, pogotovo tako nešto ne bi trebalo Ricciu, a rizik uvijek postoji i to odmah nakon nekoliko prvih utrka. Za razliku od njega Leclercu i Sainzu to ne bi smetalo. SF je naravno planski zadržala Kimia u funkciji vodonoše Vettelu i zbog njegove karizme, no ta sada već isforsirana karizmatičnost se naravno istopila prije isteka pola sezone. Fail na svim područjima, “za sada”, a zbog zanimljivosti prvenstva samo se moremo nadati da će Kimi naći neki unutarnji dišpet i sve demantirati…


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.