Dominacija ultrasoft komponente na VN Austrije

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Pirellijeva ultrasoft komponenta dominira kod odabira guma za utrku u Austriji s Ferrarijem koji je malo ipak agresivniji u odabiru od Mercedesa i Red Bulla.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su se odlučili za devet setova najmekše komponente, jedan set više od Mercedesovih i Red Bullovih vozača. Valtteri Bottas je odabrao najviše supersoft setova (4) od vodećih vozača, što je jedan set više od momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, dok su se za tri seta kao i Hamilton odlučili i Red Bullovi vozači.

Vettel je odabrao samo dva seta supersofta te su mu tako ostala dva seta soft komponente, jedan set više od Bottasa i Raikkonena, dok su s dva seta Hamilton i Red Bullov dvojac. Iako je Ferrari odabrao najviše ultrasoft setova od svojih najbližih rivala, to i dalje nije najagresivniji pristup odabiru.

Williams i Renault su si dali oduška te tako u svoje garaže donose po deset setova ljubičaste komponente za svakog vozača. Takav je izbor ostavio Lancea Strolla i Carlosa Sainza na jednom setu supersofta i dva seta softa retrospektivno, dok su njihove momčadske kolege uzeli suprotno od njih.

Romain Grosjean posjeduje najviše crvene komponente guma (5) te mu je tako ostalo jedan set softa i samo sedam setova najmekše komponente što je najmanji broj ljubičaste komponente uz momčadskog kolegu Kevina Magnussena.


Odgovor

2 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Ne kontam koji ce im 3 softa?



    1
    1

    0
  2. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ovo sve vise vuce na one tri dostupne komponente po stazi koje su se najavljivale – tvrda, srednja i meka. Bez ultra, mega, super, maxi, hyper…
    Nemaju smisla ove sve boje/komponente vise, treba Pirelli dati tri komponente po stazi (+ kisne i inter) i bok. Koja ce u biti to biti guma nije ni bitno.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.