F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

FIA radi na tome da zatvori rupu u pravilima oko VSC

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kao što smo nekidan pisali, Charlie Whiting je nakon mjesec dana shvatio o čemu je Sebastian Vettel točno pričao kad je rekao da se “smiješnim linijama na stazi” može dobiti nešto vremena i na taj način prevariti virtualni sigurnosni automobil koji bi trebao neutralizirati utrku.

Naime, kad je VSC aktiviran, vozači moraju smanjiti brzinu na 60% trkaće brzine u intervalima od 50 metara na stazi. U takvim uvjetima uobičajena trkaća putanja nije uvijek najbolji izbor i to su neki očigledno primijetili.

FIA-in trkaći direktor Charlie Whiting kaže da se mogu napraviti određene promjene kako bi se zatvorila ta rupa u pravilniku.

“Da, shvatio sam to sad. Kalkulacije su obavljene svakih 50 metara od ciljne crte. Ako možete skratiti stazu – možete dobiti nešto vremena.”

“To je to, dobio sam objašnjenje od ljudi koji su radili softver.”

“Možemo to ispraviti i radimo na tome. Učinit ćemo sustav sigurnijim,” zaključuje Whiting.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3335 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

8 komentara

 1. Michael Schumacher VRSV546 Prikaži

  Ima li ko link za 24 sata lemana?  2

  0
 2. Fernando Alonso Alonso king Prikaži

  Bolje da zatvore rupu izmedu top 3 tima i ostatka  17

  6
 3. Ferrari karlo_b Prikaži

  trebali bi pod vsc-om imati uključen pit limiter..na nekih 80-100km/h i svi bi vozili istom brzinom :P :P  2

  2
 4. Sergio Perez Ibarac00 Donator Prikaži

  ukinuti VSC ?  1

  2
 5. Sebastian Vettel 5 Pastor Prikaži

  Pa mislim da nije neki problem, ako sada svi znaju kako se može steći prednost pod VSC. Od sad će svi raditi isto, pa onda i neće biti prednosti za nikoga.  5

  0