Renault: Red Bull zbog goriva ne iskorištava puni potencijal motora

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 14 komentara

Renault smatra da njihov kupac Red Bull nije u potpunosti iskoristio prednost nove nadogradnje pogonske jedinice zato što austrijska momčad koristi gorivo drugog dobavljača.

Renault i McLaren koriste Castrolovo gorivo i maziva, dok Red Bull surađuje s partnerom Exxon/Mobil. Iako francuski proizvođač pogonskih jedinica vrši testiranja s oba dobavljača, prednost naravno ima tvornička ekipa s Castrolom, koji je na VN Španjolske uveo novu formulu od koje su profitirali i Renault i McLaren.

“Potajno sam se nadao da će Red Bull imati tempo za pobjedu”, rekao je Renaultov direktor Cyril Abiteboul. “Bili su jako blizu tome.”

“Imamo još toga što će nam pomoći, a i oni bi mogli pronaći nešto s gorivom. To je jasno. Možemo garantirati pravednost performansi koliko je u našoj kontroli, a to su hardver i softver.”

“Ništa drugo poput goriva ne možemo jer su sami iz strateških i komercijalnih razloga odučili pronaći svog partnera, što cijenimo, te podržavamo tako što homologiramo njihov proizvod.”

“Siguran sam da Exxon ima mogućnost i kapacitete da sustigne, ali pomalo zaostaju. Instalacija je također nešto drugačija. To je razlog zašto postoje mala odstupanja, prihvaćam to.”

Abiteboul dodaje da je nova specifikacija motora u Kanadi ispunila ono što se od nje očekivalo, a tu je i dobra pouzdanost.

“Prestao sam disati onog trenutka kada sam vidio da se Alonso žali na svoj ERS. Međutim, imam informaciju da je to bio drugačiji problem (nije bio Renaultov dio).”

“Prema tome, bilo je dobro, jako zanimljivo uvođenje ‘B-specifikacije’. Po maksimalnoj brzini vidimo da smo bili dosta kompetitivni, također vidimo i mali Hondin pomak.”

“Znamo točno što Renaultovi motori pružaju, a daju ono što smo nagovještavali prije nekoliko tjedana, ako ne i nekoliko mjeseci prije”, zaključio je Abiteboul.


Odgovor

14 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    a Mclaren?


    0
    -7

    7
  2. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Što su nepeli ovi u Renaultu, na silu hoće da RB ostane kod njih. Sad filozofiraju sve u 16 samo da bikovi ostanu, jednostavno kužim da im RB treba još neko vrijeme, ali baš tolik strah od prelaska na Hondu, ne vididim što je razlog tome?



    19
    16

    3
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Na koju kartu igraju ovi iz Mclarena…Sve su nesta naopacke. “Australija im je najslabija tocka sezone, a idu u pozitivnom smjeru” ? Jedino ako idu.



    5
    3

    2
  4. Nando
    Lux14 Prikaži

    Prestao sam disati onog trenutka kada sam vidio da se Alonso žali na svoj ERS.

    Boullier bi odavno bio pokojni da tako reagira kad se nešto McLarenovo pokvari.



    32
    31

    1
  5. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    dakle mclaren je katastrofa i alonso nikako na zelenu granu



    17
    16

    1
  6. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Cyril Abiteboul realan lik, po meni u top 3 šefa, iuz Stajnera i Wolfa..



    18
    11

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.