Toro Rosso: Novi motor je bolji i brži

Vijesti

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Vozački dvojac Pierre Gasly i Brendon Hartley se slažu kako Hondine nadogradnje koje su ispostavili za VN Kanade pokazuju dobar korak unaprijed.

S razinom Hondinog napretka koji je ključan za Red Bullovu odluku oko potencijalnog prelaska na japanskog proizvođača za 2019., povećana je pozornost na posao koji su napravili sa zadnjim specifikacijama. Na temelju ranijih dojmova na treninzima u Montrealu, plus povratne informacije koje su dobili od njihovih inženjera, Gasly i Hartley su rekli kako nema ništa osim dobrih vijesti iz Honde – iako karakteristike staze otežavaju procjenu napretka iz samog bolida.

“Zaista je teško za usporediti s obzirom na to da smo došli iz Monaka gdje imate puno downforcea s kratkim ravninama u Kanadu s niskim downforceom,” rekao je Gasly. “Tako da nemamo jasnu usporedbu podataka.”

“Ali, inženjeri govore kako je motor bolji i brži. To je ipak najbitnije.”

I dok Honda mora još ušminkati neke stvari zbog toga što je Gasly imao problema s kartom motora na prvom treningu, Hartley kaže kako je činjenica da motor ima dobra vozna svojstva već dobar znak.

“Ono što ja shvaćam je to da su svi bili sretni s prvim danom motora jer je prošao bez bilo kakvih problema,” rekao je Novozelanđanin.

“Nikakvih problema oko pouzdanosti, vozna svojstva su odlična. Potrebno je napraviti još neke popravke i pokušati izvući maksimum iz njega, ali mislim da možemo biti zadovoljni po pitanju svega.”

“Svi su sretni kako je prošlo, no lagao bih kada bi rekao da sam osjećao drastičnu promjenu unutar bolida zbog toga što ima još puno toga za napraviti. No, i ovo je pozitivan korak.”


Odgovor

3 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kaj je to “karta motora” ? :D



    1
    -1

    2
  2. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Definitivno je ako je suditi gdje je Gasly završio sa starom specifikacijom a gdje Hartley sa novom specifikacijom motora.
    Mislim da se u McL-u igra malo jači hrkljuš ovih dana.



    3
    3

    0
  3. Nando
    Lux14 Prikaži

    Honda:”Novi tim je bolji i brži”


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.