Verstappen inzistira: Nikad neću promijeniti svoj pristup!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 40 komentara

Max Verstappen nastavlja u istom tonu odgovarati na pitanja koja ga prate cijele ove godine, a tiču se neprestanih pogrešaka i incidenata na stazi. Verstappen je iz različitih razloga uništio vikende u Australiji, Bahreinu, Kini, Azerbajdžanu i Monaku, a istovremeno njegov timski kolega Daniel Ricciardo ima dvije pobjede, jednako kao Sebastian Vettel i Lewis Hamilton.

“Zaista me umaraju komentari da bih trebao promijeniti svoj pristup,” odgovara Verstappen.

“Nikad to neću učiniti jer me takav pristup doveo ovdje gdje sam sad.”

“Nakon utrke nije pravo vrijeme za komentar. Svi imaju takve komentare, a ja to ionako ne slušam, samo radim ono što radim.”

“Naravno da početak sezone zasad nije sjajan i nije bio onakav kakav bih htio da bude. Par pogrešaka, posebno mislim na Monako i Kinu.”

“Ali, nema smisla stalno pričati o tome jer me to umara. Čini mi se kao da nema boljih pitanja nego me se konstantno pita što se dogodilo tijekom prošlog vikenda.”

“Ja se fokusiram na ono što slijedi. Siguran sam da mogu okrenuti stvari. Brzina je tu, a ja sam dosad bio brz svakog vikenda. Puno veći problem bi bio da sam bio spor, to je kritičan problem.”

Verstappen poriče da je ove godine imao više incidenata nego prošlih sezona:

“Samo dvije su bile moja krivica,” kaže Verstappen. “2016. godine sam recimo samo u Monaku imao tri incidenta.”

“Naravno da nisam osvojio bodova koliko sam trebao, ali to nije bila samo moja krivica.”

Na upit zašto je ove godine bio uključen u toliko incidenata, Verstappen odgovara:

“Ne znam. I kao što sam rekao na početku – to pitanje me zaista počinje umarati. Mislim da ću udariti glavom nekog ako ih dobijem još nekoliko.”


Odgovor

40 komentara

  1. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    …e onda cipela će biti…čak niti lui nije mogao nastaviti kako je krenuo i odkad je došao sebi – sazrio…postao je pouzdaniji uz veliku sreću sa mercedesom….još max nije prestigao luia po brojevima “pehova” i čistih teških pogrešaka i vjerujem da je brži u istim uvjetima, ali bez sazrijevanja nebu od tebe niš…samo puno krame…biti brži 5 na sat od ostalih ne mora značiti da ćeš biti prvak, ali može značiti da ćeš završiti u ogradi…tanka je to granica



    19
    12

    7
  2. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Ne sviđa mi se njegovo ponašanje a ni pristup,dečec se probahatio malo.



    29
    26

    3
  3. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Za sve koje zanima, evo kompletna press konferencija: https://www.youtube.com/watch?v=Rawf2NEUiY8



    8
    8

    0
  4. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    dečec si misli da je boga za jajca primil, a u biti je samo bankinu vlovil :D



    24
    24

    0
  5. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Misli da je pametan, kad vec nezna zasto je kriv saml nek nastavi kak je pocea smjesi ti se lipa buducnost u crash test lutki



    8
    6

    2
  6. Sebastian Vettel 5
    ZamaF1 Prikaži

    Nikad od tebe prvak, aj doma…dosta si vec para Red Bullu potrosia i sa sudaranjem i manjkom bodova…vrime je za nekog tko ce ucit iz gresaka



    8
    3

    5
  7. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Bravo Mad Max……. to se traži. Bar nisi lažnjak kao Lewis Hamilton.



    15
    2

    13
  8. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Bahati, prepotentni Maxic…

    Letit ce ubrzo iz F1…
    Nije mu mjesto u F1…



    12
    5

    7
  9. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sad sam odgledao cijelu presicu i siguran sam da je glup. Za Bottasa i Vandoornea vidiš da imaju nekaj između ušiju, ali Stroll i Max…. Stroll se ponaš kao da ne razumije engleski. Max ne zna što ne zna.



    31
    28

    3
  10. Ferrari
    Kamui2000 Prikaži

    Jel on prirodno ovako fotogeničan ili se samo meni čini ? Koji pogled ?



    12
    12

    0
  11. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nekad zanimljiv lik, nekad antipatican, poprilicno agresivan, brz i ne konzistentan, ali pravi lik za promjesat karte u F1…Priznajem da sam navijac Vettela ili nekoga kome je unistio utrku bio bih ljut, ali on, Romain i Kevin ove sezone rade show dok Alonso i Kimi odmaraju s team radiom ?



    8
    -6

    14
  12. xgr_13 Prikaži

    Pustite ga, zar ne vidite da se lih fokusira na sledeči crash ?



    22
    21

    1

  13. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    kolka glava…ajde da je pametna nikome nist?



    7
    6

    1
  14. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    nazalost nece on promjeniti nista dok ne ubije sebe ili nekog drugog. Moje misljenje je da ako ovako nastavi , prvo ce ga Rici isprdat kao nitko do sada ( bodovno) a drugo mogao bi brzo iz projkta biti u kanti za smece…. Ima talent i to je sve sto ima i glup je jer ne znam kako nazvati ovakav stav nakon tolikih i ocitih pogresaka. A najvise krivim one koji ga za incidente ne kaznjavaju i ekipu koja stoji i dalje uz njega nakon svake gluposti. Mislim da je i jedan drugi vozac u pitanju na gridu i da radi slicne stvari da bi bio vec bivsi ili jako blizu toga.



    12
    11

    1
  15. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Ajde dajte mu vremena, i Lewis je radio gluposti i pogledajte gdje je sad…polako doci ce mu iz guzice u glavu



    4
    -11

    15
  16. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ovo treba posmatrati iz konteksta reklame Red Bulla.
    Ne mogu nikako naći drugo logično objašnjenje ove situacije.
    Pretpostavljam da RB, kad već ne može se boriti za prvenstvo, na ovaj način podstiče MV da pravi buku. Ovakvi komentari naprave lom na društvenim mrežama.
    Ne bi me iznenadilo kad bi sad sudije uzele MV ,,na zub” nakon ove press konferencije.
    To bi možda bilo i najbolje rješenje za njegovu karijeru.



    7
    6

    1
  17. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    …udarat će on glavom, to je sigurno.

    Na ovoj presici dobio je pravu novinarsku pljusku.. nakon prvog odbrusitog komentara glavnom voditelju novinaru ove presice na pitanje o pristupu ostali novinari su radili klasičan igrokaz provokacija varijacijom na temu. Red klasičnih uljudnih pitanja Strolu, pa se prebace sa žalcem na jadnog ispaćenog Maxa.. pa natrag na zvijezdu presice Strola.. i tako do kraja presice. Čini mi se da će ga sada ispeć na daljnjim intervjuima, čini mi se da su ga uzeli na zub…

    Gdje je nestala onolika ljubav i pažnja oko Verstapena, u čemu su prednjačili britanski novinari?



    13
    13

    0
  18. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Problem (Maxov, Helmutov) je što je Riki puno bolji nego su mislili, nakon onakvog MC vikenda valjda im je konačno došlo do glave, kako stvari stoje izgleda da je ravnopravan i LH, SV i FA, još ga treba vidjeti u stalnoj borbi za naslov, a za to mu treba jači motor.
    Ide Kanada, staza je opasna, a Max i dalje ide glavom kroz zid.



    12
    10

    2
  19. avalon Prikaži

    sve me donekle podsjeća na josa . uletija je u benetton na početku karijere , znači odma dobar bolid . jos je u prvoj sezoni ostvarija 2 postolja ( 3. ) jednom završija 5. i jednom 8. = 44 boda po današnjem sistemu bodovanja s tim šta je odvozija 10 od 16 trka sezone . vrlo solidno , ima je bolji start od maxa . ali možda ga je je*a pristup jer nick the boss možda nešto sugerira jer već sljedeće sezone je otiša ( ? ) iz benettona , odvozija nešto trka za simtek , da bi niz nastavija u footworku ( zadnji tim sezone 1996. ) , tyrrellu ( zadnji tim 1997. ) , 1998. je 9 trka vozija stewart ( predzadnji tim te sezone ) , 1999. arrows ( predzadnji tim ) , 2000. mali “skok” sa arrowsom …. prelaz tima sa supertec na asiatech motor pa nisu bili predzadnji nego 7. od 11 timova ( jos 5 od arrowsovih 7 bodova ) da bi karijeru 2003. završija u minardiju tj zadnjem timu te sezone . jos je karijeru započeja dobro , možda je ke*a ka sin ( the boss ) , a nije ima nekoga ka helmut marko da mu “drži” leđa pa je za razliku od maxa “upada” u nekonkurentne timove i adio početni zamah/talent . zahvaljujući marku max se možda i “izvuče” usprkos svom tvrdoglavom pristupu i naklonosti sudaca . ako ne moga bi završit ka tata the boss te sje*at evidentan talent . ako se to dogodi moga bi krivit druge ali realno sam će bit kriv za svoj pad … bar kako sad stvari stoje . no postoji jedna šansa … naime i 2015. je u prvih 6 trka ( 6 osvojenih bodova , carlos 9 ) ima 4 odustajanja da bi u nastavku prvenstva osvojia još 43 , 2 X završava nadomak 3. mista koje mu je npr u americi izmaklo za 2,06 s . možda tako “progleda” i ove sezone ako ga ricciardo rezultatima previše ne deprimira …. i nikad ne reci NIKAD max ;)


    0
    -1

    1
  20. Mclaren
    wilson Prikaži

    Koliko puta još mora lupiti glavom u zid i skužiti da to boli? Još fale dvojica takvih na gridu i veselju nema kraja. Garantirane p.zdarije svaki vikend. Slow is smooth, smooth is fast.



    3
    2

    1
  21. Jenson Button
    Foxi_HR Prikaži

    U mlađim kategorijama di se natječe mahom nezrela nadobudna “balavurdija”, nije problem iskočiti i biti velika faca pogotovo kada uletiš u kokpit dobrog i potentnog bolida. Dok je u momku bilo kakve takve skromnosti i očaranosti činjenicom da je upao u elitno probrano društvo bio je više nego dobar i obećavajuć, međutim uobrazilo se derište više nego li se to očekivalo. Agresivnim pristupom možeš napredovati dok ne dođeš među velike je**če, a onda “sport i glazba”… usporedivo sa bilo kojim sportom, ali za primjer uzmimo recimo tenis – u juniorskom rangu možeš pomesti sve pred sobom, ali među iskusnim liscima je to druga pjesma. Oni te lome na 5 setova, a ne odmah u prva tri… Evo našeg Ivaniševića za primjer – njegov prvi servis bio je uvijek jako dobar, samo što nije tako često prolazio iz prve, a onda bi divji čovik nabijao i drugi na silu i nikako da prebaci mrežu. S vremenom je promijenio pristup, bio malo staloženiji i zreliji pa je pod smiraj karijere u filmskom scenariju osvojio veliko Wimbledon! I Legenda je stvorena…
    Žao bi mi bilo ovog talentiranog dečka da potrati tako dobar talent i ono “nešto” zbog čega se i ističe među svim vozačima, samo da se ne ponaša ko divlji konj kad ne razumije kada popustiti. Sa stavom – “se vas bum tužil” bojim se ne bude napretka, međutim nadam se samo da ne bude teških ozljeda!



    5
    5

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Biti jako mlad i dobro nastupiti ( predstavljati sebe ), i ponašati se kako dolikuje vozaču u elitnom F1 društvu su slijedeći primjeri:

      Charles Leclerc, Pierre Gasly,…. pa i ( nažalost ) pokojni Jules Bianchi; da se sjetim i njega.

      Max pokazuje nedostatak kulture, osnove pristojnosti….. jednom rječju…. obiteljski odgoj. A i nezrelost.

      Nije mi niti Lance Stroll pristojnog i primjerenog ponašanja.
      Sergej Sirotkin je puno odmjereniji u svojim izjavama i navodima.



      4
      4

      0
  22. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ja ne zelim da se moj nadimak provlaci u bilo kakvom kontekstu sa Maxom i njegovim voznjama xD
    Docu na los glas :)



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.