F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

FIA mijenja proceduru prije starta utrke za momčadi i vozače

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vozači i momčadi će morati biti na startnom gridu 10 minuta duže nego što je to dosad bio slučaj, a novi pravilnik će biti na snazi već ovog vikenda u Kanadi.

Vozači su se dosad na gridu pojavljivali samo par minuta prije početka sviranja državne himne, što je drastično smanjivalo šanse da ih novinari uhvate za intervju prije ulaska u bolid.

Na glasovanju FIA-inog svjetskog motorsport saveza koje se održalo jutros – odobren je format koji će promijeniti proceduru i vozači će morati biti prisutni 10 minuta ranije.

Pitlane se dosad zatvarao 20 minuta prije početka formacijskog kruga, a himna se svirala 6 minuta nakon toga.

Od ovog vikenda će se pitlane vrlo vjerojatno još ranije zatvoriti kako bi natjerali vozače da iziđu na grid i pruže priliku medijima za intervju.

“Svjetski savez je odobrio promjene sportskog pravilnika za 2018. godinu kako bi osigurali da su bolidi i vozači na startnom gridu 10 minuta duže prije nego krene sviranje himne. Tako će biti dostupniji medijima.”

“Promjene su na snazi od VN Kanade,” zaključuju.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3324 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Ferrari racer 29 Prikaži

  Evo još dodatnog posla za Brundlea.. možda sad uspije uhvatiti i pokoju riječ od Kimija prije starta :D  23

  0
 2. Lewis Hamilton 44 Berislav Donator Prikaži

  Jeli to još jedan znak da i F1 polako klizi ka izreci “kruha i igara”. Zaboravlja se na “duh i moto” koji je bio osnova pokretanja Formule davne………  12

  0
 3. Blue Flag dFixxx3r Prikaži

  previse distrakcija za vozače  11

  2
 4. Ferrari Habo888 Prikaži

  U Kimijevom stilu bi odmah sjeo u bolid i čekao himnu :)  24

  0
 5. Fernando Alonso 14 AlonsoForever Prikaži

  zato ce moj Nando i napustit ovaj sport, sve dublje tone, svakom glupošću … xD  3

  10