Debi za Toro Rossove vozače na stazi Gilles Villeneuve

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Toro Rossovi vozači Pierre Gasly i Brendon Hartley u Formuli 1 su se prvi puta okušali krajem prošle godine, a ovotjedna VN Kanade bit će njihova prva utrka na slavnoj stazi Gilles Villeneuve. Drugim riječima, i jedan i drugi se u nižim kategorijama nikada nisu natjecali na ovoj stazi.

“Nikada prije nisam bio u Kanadi. Svaki vozač mi je rekao da je ova staza jedna od najboljih u kalendaru, tako da idem s jedne na drugu, iz Monaka u Montreal. To je dijelom i ulična staza, što volim, iako je puno brža od Monaka, a ograde nisu tako blizu, osim na par mjesta”, rekao je Brendon Hartley.

“Jedino iskustvo s ove staze zasad imam iz simulatora, s Toro Rossom i ranije s drugim momčadima i proizvođačima”, dodao je Novozelanđanin.

Isto vrijedi i za Gaslyja koji nikada nije bio u Kanadi.

“Staza izgleda uzbudljivo s nekim dugačkim pravcima, to su neke prilike za pretjecanja. Komplicirana je, sa zidovima koji nikada nisu dovoljno daleko i s poznatom posljednjom šikanom uz ‘Zid prvaka'”, rekao je Francuz.

“To je utrka na kojoj uklanjate dosta downforcea kako biste imali veliku maksimalnu brzinu, što znači da bolid neće biti lagan za vožnju. Iako nema puno zavoja, staza je teška za vožnju, ali čini se da se svima sviđa pa se veselim.”


Odgovor

1 komentar

  1. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Nek zavrsi jedan u bodovima super!



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.