Bottas: Toro Rosso je bio bolji od nas na hypersoftu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Valtteri Bottas priznaje da Mercedes nije mogao pratiti tempo Toro Rossa na hypersoft gumama u početnom stintu VN Monaka.

Gasly je odradio 37 krugova na tim gumama što mu je pomoglo da osigura sedmo mjesto u cilju. S druge strane, Lewis Hamilton je svoj prvi set guma promijenio nakon 12 krugova, dok je Bottas čekao do 17.

“Bilo je impresivno koliko su mogli izdržati na hypersoftu. Siguran sam da su radili nešto bolje od nas na tim gumama,” kaže Bottas.

“Mislim da je naša slabost ovog vikenda bio ritam u dužim stintovima na hypersoftu i općenito nedostatak brzine u bolidu.”

Iako je izdržao gotovo pola utrke na tim gumama, Gasly je objasnio da je to bilo neočekivano:

“Zapravo smo odradili puno duži stint nego smo očekivali,” kaže Gasly.

“Nismo očekivali da će gume biti žive toliko dugo. To nije bio naš plan nego smo se prilagodili tijekom utrke. Bilo je nevjerojatno koliko smo krugova napravili na njima u prvom stintu.”

“Prije utrke nisam bio uvjeren u performanse guma zbog ogromne degradacije.”

“Pokušao sam se brinuti o njima u početku i kad su svi otišli u boks na zamjenu ja sam ostao i počeo pritiskati. Bili smo brži od svih koji su otišli po supersoft i ultrasoft.”

Mercedes je pokušao u potpunosti izbjeći te gume kad su u Q2 izišli na ultrasoftu, ali njihov tempo nije bio dovoljno dobar da osiguraju prolazak u posljednju rundu.

Bottas kaže da će morati riješiti taj problem jer će iste gume biti na raspolaganju ponovo i idućeg GP vikenda u Kanadi.

“Bile su to dobre gume za kvalifikacije, ali za utrku ih je bilo teško očuvati na životu i pritom izbjeći degradaciju i graining. Analizirat ćemo sve što možemo od ovog vikenda jer mislim da su druge ekipe izvukle bolje od njih u dužim stintovima.”

“To moramo naučiti do Montreala ako budemo morali kvalificirati na njima u Q2.”

“Iskreno, supersoft nas je pomalo iznenadio u utrci. U četvrtak nije izgledalo ništa posebno, čisto u redu. Ali, to je definitivno bila najbolja guma za utrku.”

Misli da je za Mercedes problem bio degradacija hypersofta, ali to nije jedini razlog zašto nisu osvojili pole position.

“Mislim da naš ritam nije bio dovoljno dobar, nije stvar u gumama, stvar je u tome kakav je bolid. Jednostavno nije brz na ovoj stazi,” zaključuje Bottas.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Da TR radi strasan posao..bravo momci jos da nema Hartlya vjerujem da bi bili jos bolji.



    10
    10

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Da da.. Zato se zove Pirelli u pomoc..



    9
    5

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.