Hamilton ne vjeruje da će Ricciardo doći u Mercedes

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 32 komentara

Lewis Hamilton ne vjeruje da je Daniel Ricciardo u igri za vozačko mjesto u Mercedesu iduće godine unatoč vrlo dobrom početku sezone za Australca.

Pobjednik jučerašnje VN Monaka još nema ugovor za 2019., a od Mercedesa se očekuje da će potvrditi Hamiltona i Bottasa.

Ricciardu je ovo druga pobjeda ove sezone i sad je 38 bodova iza Hamiltona koji vodi u prvenstvu. Lewis kaže da odrađuje dobar posao ove sezone:

“Ricciardo radi solidan, solidan posao. On ima timskog kolegu koji, po onom što čujem, zarađuje puno više od njega,” kaže Hamilton. “No, Ricciardo je puno konzistentniji, češće drži sve na okupu i često se probije naprijed.”

“Važno je da vas ekipa uvažava, vašu vrijednost, vaš doprinos. Mogu zamisliti da je njegova budućnost tamo, ali on je jedan od top vozača i siguran sam da će imati opcija.”

Red Bull je Ricciarda doveo iz Toro Rossa, a pretpostavlja se da po trenutnom ugovoru zarađuje puno manje od drugih top vozača i Maxa Verstappena.

Unatoč svemu, Hamilton ne vjeruje će Ricciardo dobiti ponude dva Red Bullova glavna rivala.

“Pretpostavljam da će razmišljati samo o odlasku u druge top ekipe, Ferrari i Mercedes. Ali, ovdje je to trenutno teško vjerojatno. Ne vjerujem da će se to dogoditi.”

“Ako pogledate Ferrari – mislim da će Kimi htjeti nastaviti. Mislim, zašto ne? Vozi zaista dobro ove godine, izgleda kao da ne stari, siguran sam da će htjeti još malo voziti.”

Red Bullova bolja forma ove godine možda će privući Ricciarda da ostane:

“Trenutno je više-manje glavni vozač u toj ekipi i to nije loša pozicija. U nekom trenutku će Red Bull biti još bliže nama ako dobije bolji motor. Još je puno utrka ispred nas i mogli bi pobijediti na puno njih. Mislim da će držati glavu dolje i raditi ono što radi.”

“Međutim, definitivno bi trebao imati ugovor na stolu i opcije spremne.”


Odgovor

32 komentara

  1. Ferrari
    PharaohAthem Donator Prikaži

    U prijevodu, Ham porucuje Totu da ga ne zeli u ekipi



    30
    27

    3
  2. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Ricci idi u najbolji bolid bez obzira na odanost Redbullu, prije nego se nadaš nove generacije će postati 1. vozači (Verstappen, Ocon, Leclerc) a ti bi nažalost mogao pasti u 2.plan (već se to događa u Rb) i ostati bez naslova, kojeg mislim da zaslužuješ. Ulaganje u mlade vozače se kroz skoriju povijest pokazalo isplativim (Alonso, Hamilton, Vettel), ova odluka ti je sve ili ništa.



    10
    8

    2
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    A Kimi ima 38 godima i bezveze zauzima ionako ograničen broj sjedišta u F1, i to još jedno od 4 najbolja (ne omalozavam RB ali imaju samo par staza gdje mogu ponoviti prošlu nedjelju). Zašto ne oslobodi mjesto nekom novom?



    13
    -2

    15
    • Kimi Raikkonen 7
      Hydroid prime Prikaži

      To onda mozeš reći i za Alonsa. Zašto zauzima uopce mjesto na gridu, pa neka ga oslobodi nekome dugome. Nisam ljubitelj Alonsa nikad bio niti cu biti ali mi je drago da je tu kao i za Raikkonena i mislim da ima što za pokazati. Šefovi u ferrariju znaju bolje od tebe zasto drze Raikkonena i zasto ce ga mozda drzati tu i slj. godine. Za mlađe ima vremena. I da u 25-toj dode netko u ferrari ima punih 15g za dokazivanje. A i novi klinci neka imaju od koga steci iskustvo u obranama i napadima u utrci.



      19
      14

      5
    • joker505 Prikaži

      Kimi u ovako dobrom ferariu mislim na zadnje 2 sezone ima samo jedan pol i 0 pobjeda pametnom dosta.



      7
      6

      1
    • Mattia Binotto
      SamoFerrari Prikaži

      Gospodine zoka, još niste naučili da ovdje ne smijete pričati protiv Raikonena. Dislajkuju vam komentare??? jel vas to boli? (Slažem se s vašim komentarom)



      5
      2

      3
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    U nekom trenutku će Red Bull biti još bliže nama ako dobije bolji motor.

    Kako se usuđuje pljuvati po Renaultu, kako ga nije sramota…



    8
    -4

    12
  5. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ocon bi ga razvalio



    1
    -15

    16
  6. Fia
    Trapgio Prikaži

    blokada od Hamiltona za Ricciarda, po meni i očekivano i za Mercedes je najbolje da ova ekipa i dogidne vozi pa onda uzet Ocona koji će biti najbolji u budućnosti, jači je od Maxa sigurno



    7
    1

    6
  7. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    RIKI je talijanska krv i sigurno hoće u ferrari….a to bi bio jako pametan potez za njih….jer je riki najbolji vozač na gridu…ostali su ipak po mom mišljenju lošiji….ne za puno ali ipak lošiji



    7
    -1

    8
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      I ja sam misljenja da je trenutno najbolji na gridu i nemojmo zaboraviti da ima jedno odustajanje na pocetku utrke zbog kvara kao i zbog sudara. Da je imao malo srece mogao je biti tik uz Lewisa po meni u ipak losijem bolidu. A s obzirom na cjelokupnu formu svih bolida u ovih 6 utrka Vettel me je malo razocarao skupa sa Ferrarijem jer su na 3 od 6 utrka imali najbolji paket. 2 utrke je Merc bio najbolji i u MC Rb. S obzirom na to i da je Seb dobio pobjedu u austrliji zbog VSC misljanja sam da su Riciardo i Lewis pokazali najvise s tim da je Lewis imao i dosta srece za razliku od Ricciarda. Mislima da Riciarda u ekipi ne zeli ni Lewis ni Vettel



      7
      2

      5
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pogledaj ocjene vozača do sada po F1 portalima. Vettel je jedino pogriješio u Bakuu. Ali i tu ga je ekipa stavila pod pritisak sa lošom strategijom. Ostalo je sve odradio bez greške, čak i spašavao Ferrari od loših strateških odluka (Bahrein). U Kini je bio žrtva pobješnjelog Maxa, a u Barceloni su jednostavno bili loši. 4. mjesto je loše, ali u Barceloni nisu mogli bolje.



        8
        6

        2
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        ne bih rekao da je ferrari razočarenje….najgora komponenta ferrarija je?…STRATEG UTRKE!…ne znam sad ime ali lik je toliko glup da ne znam koju diplomu ima ali svakako je u najbolju ruku štreberska….lik mora odmah dobiti nogu !…najveće razočaranje je mercedes. likovi su totalno fulali auto predugim međuosovinskim razmakom i najlošijom i najneinventivnijoj aerodinamici-auto im izgleda ko prištava ali sa dobrom stražnjicom….red bull fantastično rješenje poklopca motora i hladnjaka….ferrari potpuno kompletnog izgleda sa mnoštvom inovativnih detalja. hamilton je u padu koji neće uskoro završiti a i nekako mislim da će prije karijera završiti-izgleda na svakom interviewu kao pos..n bez ikakve energije. vettel onak glumi totalnu flegmu i diplomata i ne stoji mu loše, ček je i simpatično…a riki je najveseliji lik ikada u ozbiljnom novčanom okruženju i sigurno nema mrzitelje nigdje. a njegov pretjecanja graniče sa najboljima ikad…prostor, akcija, egzekucija je odlična….od prije 3 trke sam postao njegov navijač iako ferrari mi uvijek drag



        1
        -5

        6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.