Alonso pomalo razočaran McLarenovim zaostatkom za Red Bullom

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

McLarenovi rezultati su puno bolji otkako su se za ovu sezonu prebacili na Renaultove pogonske jedinice, ali i dalje nedovoljno dobri kako bi se približili Red Bullu koji također koristi pogon francuskog dobavljača. U Wokingu su još prošle godine govorili da je upravo momčad iz Milton Keynesa sada mjerilo za McLaren, ali ovogodišnje performanse McLarenovog MCL33 samo pokazuju da je superiorna šasija vjerojatno samo mit.

Na stazi u Monaku, gdje se vozi najmanjom prosječnom brzinom, što automatski umanjuje utjecaj aerodinamike, te na stazi na kojoj pogonska jedinica dolazi do najmanjeg izražaja, velika većina zasluga za dobar rezultat otpada upravo na šasiju koja je bitan faktor na ulicama Kneževine. Međutim, Alonsov zaostatak za pole sitterom Danielom Ricciardom iznosi 1.3 sekunde.

“Na neki način razočaran jer imamo istu pogonsku jedinicu te bismo trebali biti na tom nivou. Međutim, dosta rano ove godine smo znali da još nismo na toj razini, ali pokušat ćemo biti što je prije moguće”, rekao je Alonso nakon jučerašnjih kvalifikacija.

“Više-manje smo znali da će Red Bull ovdje biti prilično jak, na neki način favoriti. Isto vrijedi i za Mercedes i Ferrari, Red Bull je momčad koju ovdje treba pobijediti. To nije iznenađenje.”

“Očigledno lovimo taj tempo cijelu godinu. Identificirali smo, znamo na kojim područjima moramo raditi kako bismo imali taj tempo.”

“Mislim da smo po zadnjem sektoru u Barceloni shvatili da će Monako biti jako dobar za Red Bull, a mi još nismo na toj razini.”

S tom se konstatacijom slaže i njegov momčadski kolega Stoffel Vandoorne.

“Kao što je Fernando rekao, mislim da ovo nije nikakvo iznenađenje. S druge strane, imamo jasne smjernice kada je riječ o stvarima koje na bolidu treba poboljšati. Smatram da smo u posljednjih nekoliko tjedana napravili mali korak prema naprijed, te mislim da se sada jako pritišće u tvornici kako bismo napravili još veće pomake u sljedećih nekoliko tjedana”, zaključio je 26-godišnji Belgijac.


Odgovor

6 komentara

  1. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Mislio je da McLaren može odmah blijesnuti?


    0
    0

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Pa prošle godine su ga u McLarenu uvjerili da je njihova šasija najbolja. Naravno da očekuje da su barem izjednačeni s nekim tko ima isti motor. To je izjava za interne političke potrebe.



    5
    5

    0
  3. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Jel ovo na slici pomjereno prednje krilo?
    Ma udri brigu na veselje!


    0
    -2

    2
  4. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    “ali ovogodišnje performanse McLarenovog MCL33 samo pokazuju da je superiorna šasija vjerojatno samo mit.”
    Prošle su godine imali od Japana i Mexica NAJBOLJU ŠASIJU na gridu. Ali, veeeeeeeliko ALI, integracija Reno motora je pomjerila sve “račune” oko izrade šasije. Na 2018 bolidu su poceli raditi daleko ranije prošle godine no što se donijela odluka o motoru za ovu godinu, pa su vec dosta bolida izradili baš po Hondinom motoru. I onda jebajiga, vrći nazad, iznova sve kreiraj, radi, zato su sad podbacili sa šasijom. Al eto, to niko ne vidi, ne shvata.



    2
    1

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      :facepalm:
      Prošle godine nisu imali bolju šasiju ni od Renaulta, a kamoli prve tri ekipe.
      Ma ja, integracija je problem. A Honda je upala u Toro Rosso samo tako… I evo ih u Monaku, stazi gdje je šasija najbitnija, Toro Rosso sa Hondom fino goni. McLaren zaostaje za Red Bullom svjetlosnu godinu…



      3
      2

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.