Antonio Fuoco pobjednik je sprint utrke u Monaku!

Formula 2 / Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 4 min 2 komentara

Talijan iz Charouz Racing Systema ostvario je svoju drugu pobjedu u Formuli 2 nakon pobjede u Monzi prošle sezone. Ujedno je to prva pobjeda za češku momčad u njihovoj debitantskoj sezoni u seriji.

Lando Norris povećat će prednost u ukupnom poretku jer je drugim mjestom završio ispred svih glavnih rivala, dok je fantastičan dan za Charouz potvrdio Louis Deletraz rezultatom karijere na trećem mjestu.

Start je prošao bez većih incidenata, ali ne u potpunosti bez njih. 14. i 15. na gridu, Nyck de Vries i Tadasuke Makino nisu uspjeli krenuti. Luca Ghiotto koji je startao s 18. mjesta nije na vrijeme uspio reagirati na Makinov nepokretni bolid te je prilično snažno udario u njegov stražnji kraj, pritom malo oštetivši svoj nos.

Antonio Fuoco uspio je sačuvati prednost pole positiona, dok je drugoplasirani na startu Aitken pao iza Norrisa koji ga je prošao s unutrašnje strane prvog zavoja. Aitken je imao određenih problema s motorom, stoga je počeo padati kroz poredak, a zatim je ubrzo i odustao.

Prvi veći incident imali smo u 4. krugu kad je Sean Gelael, jučer drugoplasirani, završio u zidu na izlasku iz prve šikane kompleksa bazena. Bolid je bio uništen te je na stazu izašao safety car.

Period pod safety carom trajao je sve do 10. kruga. Nakon restarta, Fuoco se uspio odvojiti od Norrisa te je do kraja utrke praktički bio miran sa solidnom prednošću.

Velika borba vodila se iza Fuoca i Norrisa gdje su se nalazili Deletraz, Maini i Markelov. Jučerašnji pobjednik Markelov briljantno je startao s osme pozicije te na samom startu preskočio dvojicu, a odlično je izgledao i u nastavku.

Maini je bio pod velikim pritiskom Rusa te je u 17. krugu u Rascasseu izgubio poziciju nakon sjajnog manevra Artema Markelova. Sljedeća meta bio je Louis Deletraz koji je bio vidno sporiji, Markelov mu je bio u mjenjaču, no njegov nalet zaustavio je virtualni safety car u 20. krugu.

Uzrok VSC-a bio je George Russell koji je utrku završio u istom zidu gdje Max Verstappen završio na trećem treningu u Formuli 1. Russell je prejako zahvatio rubnik koji ga je lansirao u zid i završio mu ionako lošu utrku izvan bodova.

Krug kasnije akcija se nastavlja pa se tako nastavlja i velika borba za posljednje mjesto na podiju između Deletraza i Markelova. Markelov je bio brži, ali jednostavno nije uspio pronaći mjesto za pretjecanje te je Švicarac iz Charouza ostvario prvi podij.

U 27. krugu na stazu je po drugi put izašao sigurnosni automobil, ovaj put su se sudarili Roy Nissany i Alexander Albon na izlasku iz tunela. Albon se zabio u stražnji kraj Izraelca i okončao obojici utrku.

Restart je uslijedio u 29. od 30 krugova, ali nije dugo trajao jer se u Rascasseu dogodio prilično bizaran incident – Nirei Fukuzumi i Santino Ferrucci završili su u zidu vozeći jedan iza drugoga, ali bez međusobnog kontakta. Safety car se vratio na stazu te je time i završena sprint utrka.

Na kraju smo imali samo 12 klasificiranih vozača i njih 10 koji su ustvari prošli pored kockaste zastave.

1 A. Fuoco Charouz Racing System
2 L. Norris Carlin 1.172
3 L. Delétraz Charouz Racing System 2.069
4 A. Markelov RUSSIAN TIME 4.091
5 R. Merhi MP Motorsport 6.099
6 A. Maini Trident 7.449
7 M. Günther BWT Arden 7.955
8 N. Latifi DAMS 12.242
9 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing 1 krug
10 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 1 krug
11 N. Fukuzumi BWT Arden 3 kruga
12 S. Ferrucci Trident 3 kruga
R. Nissany Campos Vexatec Racing
A. Albon DAMS
R. Boschung MP Motorsport
G. Russell ART Grand Prix
S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing
T. Makino RUSSIAN TIME
J. Aitken ART Grand Prix

Idući put F2 se vozi za mjesec dana u Francuskoj!

[donacija]


Odgovor

2 komentara

  1. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Bilo bi dobro da dodate Tabelu


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.