Pirelli preskače supersoft mješavinu i na VN Mađarske

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 1 min 3 komentara

Ekskluzivni dobavljač guma za Formulu 1 je odabrao mješavine koje će momčadima na raspolaganje staviti za vrijeme VN Mađarske.

Talijanski proizvođač je na Hungaroring odlučio donijeti iste gume kao i za VN Njemačke koja se održava tjedan dana ranije – ultrasoft, soft i medium, što znači da se još jednom preskače super mekana mješavina.

Kao i inače, vozači jedan set najmekše mješavine čuvaju za Q3, dok se jedan od preostala dva seta mora sačuvati za utrku. Preostalih 10 setova biraju vozači/momčadi.


Odgovor

3 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    ovaj Pirelli je ove godine prej… sam sebe s ovim gumama. Imam dojam da ni oni sami ne znaju koje gume kako funkcioniraju. A taktike za ove dvije utre su jasne kao dobar dan, HS pa jedna od dvije preostale komponente. Ne kuzim sta ljudima ne omoguce vise guma na izbor pa ako netko zeli neka vozi na HS i US cijelu utrku i ide 3 puta u boks. Misl8m kojom logikom se tu ide u utrku sa najmkesom komponentom i onda cak tri komponente sporije gume. Meni to bas i nema nekog smisla.



    3
    2

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Reko bi cinik da ima veze.. Nekima pase sto tvrdje, nekima sto mekse..


      0
      0

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pa razumijem ja to, ali ono sto ne razumijem je kakvo je to odabiranje i najmekse komponete i onda dvije od 3 najtvrde a preskacu US i SS. Ako je staza pogodna za HS onda bi na njoj trebali funkcionirati i US i SS. Ovako cisto sumnjam da ce HS moci nadoknaditi svojom brzinom trajnost midium i soft guma koje ce moci trajati cijelu utrku a na kraju krajeva moras voziti na dvije komponente tako da ce svatko morati koristiti i HS i Soft ili Midium. Opet ako je staza zahtjevna prema gumama onda nema smisa da se izbacuje SS koji je na prijasnjim stazama funkcionirao sasvim ok i ostavlja 3 komponente jos meksa guma. Znaci nigdje veze. Uostalom ako se lani dobro sjecam u MC su na ultra softu neki vozili i preko 40 krugova. Sada najednom SS ne valja nigdje. Ovo je postalo gore od mučki…



        2
        1

        1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.