Alonso vjeruje da je Monako prilika za dobar rezultat

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 9 komentara

Dvostruki pobjednik VN Monaka i sedmoplasirani u trenutnom vozačkom poretku, Fernando Alonso, vjeruje da je Monako toliko unikatna staza da bi mogla pružiti priliku za “veliki rezultat” unatoč ograničenjima koje ima McLarenov paket.

Također kaže da je sudar Romaina Grosjeana, Pierrea Gaslyja i Nice Hulkenberga u prvom krugu Barcelone dobar pokazatelj da se ništa ne smije uzimati zdravo za gotovo.

“Monako je jedna od onih staza koje imaju tendenciju pomalo izjednačiti razlike među ekipama i u neku ruku ovo je kao bacanje kocke.”

“Vidjeli smo u Španjolskoj da niti dobre kvalifikacije ne znače da ćete izbjeći nekakvu dramu koja može sve okrenuti.”

“Moramo izvući maksimum u subotu i onda se boriti u nedjelju za što je moguće više bodova.”

Alonso je propustio prošlogodišnju utrku zbog nastupa na Indy500, ali kaže da je uzbuđen zbog ponovnog nastupa na ulicama kneževine.

“Svidio mi se nastup u Indiju, naravno, ali Monako je također posebno mjesto za utrkivanje.”

“Ovo je jedna od tehnički najtežih staza za utrkivanje jednostavno zato jer traži nevjerojatnu razinu umijeća i koncentracije tijekom 78 krugova. Osim toga, tu su varijable poput prometa, strategije, vremena, a i sve ostalo što vam ova luda utrka priušti.”

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier kaže da je ovdje sve u igri:

“Ova staza više nego bilo koja druga dijeli one koji mogu i one koji ne mogu.”

“Bit će sjajno vidjeti Fernanda ponovo u bolidu na ovoj stazi pokraj Stoffela. Bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko ćemo doći s nadograđenim paketom.”

“Ne treba ni spominjati da je pouzdanost ključni faktor u Monaku. Znamo da ovdje može biti drame, a završiti s oba netaknuta bolida je prvi korak,” kaže Boullier.


Odgovor

9 komentara

  1. Haas
    V-T-L Prikaži

    Dobar rezultat je biti na postolju



    13
    13

    0
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Nadam se ce Alonso uhvatit barem 3 mjesto,to bi njemu smatram bio veliki poticaj za ostatak sezone a i euforija za Mclaren da se podignu jos jednu stepenicu gore…sve cemo vidjet u subotu…
    Go Alonso,goo….?



    27
    25

    2
  3. Master_F1 Prikaži

    Monaco, crni Monaco. Koliko ti može pomoći za dobrim rezultatom tako može da te uništi u prvom krugu. Zadnje dvije utrke imamo 2 sudara odmah na početku. Baku i Barcelona. Baku jeste ulična trka ali sigurno ima više prostrora nego Monaco, pa opet niko neće da pusti gas da bi izbjegao sudar. Isto tako i Barcelona, Grozni nije htio pustiti gas, Alonso jeste ali je izgubio 3 pozicije. Mogu zaključiti da današnji vozači žele da odluče u krvoj krivini utrku, a to im se odbija od glavu. Vidjet ćemo Monaco, kako gledam prva krivina i dijelovi lete na sve strane. Nadam se da neće…



    8
    7

    1
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Zašto ne? Nek lete, ko god kaže da nebi volio neki metež na startu, a da njegovi vozači ne sudjeluju u tome i još k tome i profitiraju, taj laže.

    Ovo je trebao biti odgovor forumašu @Master F1



    4
    1

    3
    • Master_F1 Prikaži

      Ne moraš meni postavljati odgovor. Trebao si postaviti Hulku poslije Barcelone ili Bottasu, Alonsu i Kimiju poslije VN Baku da vidimo kakvi su njihovi odgovori. U Monaku smo vidjeli najviše razbijanja i ponavljanja starta, loše su prošli oni koji nisu imali rezervni bolid spreman. Tako ako se prave gluposti i biti tvrdoglav kao na VN Španije koja je široka i prava F1 staza, prošle dvije utrke nam govore da će slabo tko pustiti gas da ne bi napravio metež. Još od prošle sezone imamo nekoliko vožača koji i dalje pokušavaju da svoj bolid provuku kroz mišiju rupu. Samo sam htio da kažem da takve stvari Monako čini još težim i gorim, a vožače još tvrdoglavijim. Čekamo nedjelju, čekamo zeleno svjetlo kada će adrenalin da proradi kod vožača.



      2
      1

      1
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Jesi li ti Hulk, Bottas, Alonso ili Kimi? Nisi! Ti si gledalac Formule 1 i pretpostavljam navijač neke ekipe ili vozača, kao i svi mi. Neznam šta nisi razumio u mom komentaru, al pročitaj ga još jednom i shvatit ćeš svu njegovu bit.
        Šta me briga što će netko bit tvrdoglav odma na startu i pomest 5 bolida sa sobom, još bolje, sve dok u ovom mom slučaju nedira Hulkenberga i Sainza (u tvome, nekoga za koga ti navijaš) i dok oni napreduju zahvaljujući tome tikvanu kamikazi.



        1
        -1

        2
      • Master_F1 Prikaži

        Bolje ti pročitaj moj komentar, ako nisi skontao evo da ti pojednostavim. Želim utrku, želim borbu a ne razbijene bolide i čekanje da utrka ponovo krene, mislim da to svi žele jer sudeći po komentarima kada neki vozač napravi metež odmah svi skoče sa negativnim komentarima o tom vozaču, primjer Max ili Grozni. Ja lično uživam u formuli 1, uživam od 1993. godine. Uživao sam u dobi Šumahera, McLarena, Renaulta, Red Bulla, Mercedesa a uživam i sada. Neutralno pratim F1, nemam omiljen tim, volim borbu kako u garažama tako i na asfaltu. Zalijetanjem i lupanjem u druge vožače me ne čini sretnim čak i kada bi posljedno plasirani osvojio VN Monaka.



        2
        1

        1
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        Sve 5!
        Kako kažu:
        »O ukusima se ne raspravlja.«



        3
        1

        2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.